URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2024, 14:00

Să-nceapă show-ul! Oferta debutului de an în Oradea cuprinde concerte, spectacole de teatru și stand-up comedy

Să-nceapă show-ul! Oferta debutului de an în Oradea cuprinde concerte, spectacole de teatru și stand-up comedy (foto: Pixabay) 
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenda evenimentelor din Oradea este generoasă încă de la început de an, chiar dacă marile festivaluri ale urbei încă nu au fost stabilite și anunțate.

Biletele pentru concerte tentante, spectacole de teatru cu invitați de seamă și seri cu stand-up comedy se vând deja cu spor, semn că orădenii abia așteaptă să iasă din case... 

Debut cu muzică 

Votată „Best tribute band” din România, trupa Speak Floyd, din care face parte și Sandy Deac, va concerta sâmbătă, 20 ianuarie, la restaurantul Noo’vo Resto Lounge, situat pe strada Vasile Alecsandri. Trupa-tribut a legendarei Pink Floyd va aduce piese de referință, de la „Shine On You Crazy Diamond” la „The Wall”, invitând fanii la o călătorie sonoră prin albumul „The Dark Side of the Moon” și cele mai cunoscute creații ale formației britanice. Locurile sunt limitate, pot fi rezervate la numărul 0750-432.211, iar un bilet costă 100 de lei.

La un alt restaurant din Oradea, Rivo, se țin săptămânal seri cu muzică live, iar pe 25 ianuarie este anunțat un concert al formației Direcția 5. Locurile pot fi asigurate cu rezervare la numărul 0770-444.445, iar prețul urmează să fie anunțat pe paginile de socializare ale gazdelor. 

Fanii lui Cristi Enache și ai colegilor săi de trupă trebuie să știe că aceștia vor reveni pe scena orădeană, pe 6 martie, în cadrul turneului național „Senzitiv”. Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, Direcția 5 va cânta piese cunoscute lansate în perioada 1991-2022, precum și cântece de pe albumul care dă denumirea turneului. Biletele se vând pe iabilet.ro la 120 lei și 140 lei, în funcție de locul în sală. 

Vedete la Oradea 

Orădenii sunt chemați și la party, cu muzică electronică. Pe 27 ianuarie, Arena Antonio Alexe va găzdui o petrecere muzicală cu popularul duo Dirty Nano, iar în deschidere va mixa DJ-ul orădean Vladimir. Biletele se vând online, pe livetickets.ro, la prețul de 50 lei, în regim „presale”, iar apoi prețurile vor urca la 70 lei. 

Se țin și o serie de spectacole de teatru în perioada următoare în Oradea. Pe lângă producțiile Teatrului Regina Maria și ale Teatrului Szigligeti, la Oradea încep să sosească oaspeți. Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, George Mihăiță și Valentin Teodosiu aduc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Fierarii”, după un text al lui Milos Nikolic. 

„Horațiu Mălăele (n.r. - care semnează regia) adaptează subiectul și fierarul Grigorie este un român care descoperă că fiul lui este copilul ungurului Peter, acesta află că și fiul său îl are drept tată pe rusul Ivan, iar Ivan constată că și fiul său îi aparține lui... Grigorie! Această brambureală genetică este consecința războiului, pentru că toți bărbații, fierari de meserie, au fost și soldați pe front. Substratul piesei este generos tematic prin sugestii referitoare la consecințele războiului și falsa trâmbițare a naționalismului devenit «doctrină» pentru unele partide europene actuale”, transmit organizatorii. Prețul unui bilet este 185 lei, pe proticket.ro. 

Seri cu comedie 

„Soțiile noastre”. Așa se numește comedia pe care Cosmin Seleși, Răzvan Oprea și Lucian Ghimiși o vor aduce pe 17 februarie pe scena Filarmonicii Oradea. „Trei prieteni, Paul, Max și Silviu, au întâlnire într-o seară pentru o partidă lungă de cărți. Dar ceea ce pare a fi o întâlnire obișnuită se transformă într-o comedie spumoasă în care conversațiile lor dinamice dezvăluie personaje complexe cu povești de viață surprinzătoare”, se arată în invitația lansată spectatorilor. Curioșii pot să-și cumpere biletele (la prețuri de la 36 lei pentru tineri până la 126 de lei VIP) de pe iabilet.ro. 

Agenda cuprinde și mai multe show-uri de stand-up comedy. Întâi, pe 19 ianuarie, la Urban Place, fanii genului vor putea să se bucure de glumele rostite de Ioana Luiza, Mirică, Mitran și Virgil, care au apărut în emisiuni ca iUmor și Stand-up Revolution (un bilet costă 53 lei, pe iabilet.ro). În februarie urmează show-uri semnate de alți comedianți din circuitul de stand-up: Cîrje, Florin, Dobrotă și Popinciuc (14 februarie, Casa de Cultură a Sindicatelor) și Toma, Cristi și Sorin Pârcălab (turneul „Regrete”, 26 februarie, Filarmonica Oradea). 

Pentru următoarele luni se anunță deja și alte evenimente interesante, cum ar fi un rar concert „La Familia” (23 martie, Casa Tineretului) sau un spectacol „Lord of the Dance”, al elevilor lui Michael Flatley (23 mai, Oradea Arena). Se arată, deci, o ofertă pestriță, dar și îmbietoare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON