URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 12 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2023, 07:50

Reportaj Recorder: Un polițist din Oradea acuză că este intimidat de șefi, în stil mafiot, după ce a supărat un om de afaceri influent 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jurnaliștii de la Recorder au publicat miercuri seară un reportaj ce îl are în prim-plan pe polițistul Paul Filimon, 33 de ani, subcomisar în Serviciul Rutier Bihor, care acuză că este victima unei „cârdășii” din Poliția Bihor.

După ce chiar colegii lui i-ar fi dezvăluit datele personale unui om de afaceri influent, cu a cărui soție avusese o ceartă, superiorii ar fi încercat să-l facă să renunțe la plângerea penală pe care a depus-o împotriva acestuia pentru amenințare. 

„Poți să-ți păstrezi profesionalismul și integritatea, însă se prea pare în cazul meu că la un moment dat nu prea poți să-ți păstrezi liniștea...”, spune Paul Filimon într-un interviu filmat de Recorder în semi-întuneric. 

S-au executat în câteva minute

Cazul acestuia pornește de la un incident aparent banal petrecut în data de 22 februarie 2022. În parcarea blocului, soția polițistului i-ar fi cerut unei femei să-și mute puțin mașina, pentru ca cei doi să poată parca, dar respectiva ar fi început să-i înjure pe polițist și pe soția lui, inclusiv de mamă.

Recorder arată că femeia s-a dovedit a fi Narcisa Dronca, soția omului de afaceri Marius Dronca, cu afaceri în domeniul transportului de marfă. Femeia a acuzat că ea a fost scuipată de polițist și s-a dus să-i facă plângere ofițerului la Poliția Oradea. Soțul ei a reușit să afle în doar câteva minute numele și numărul de telefon al polițistului, pe care l-ar fi sunat și l-ar fi amenințat că „îl va învăța conduită de polițist” și că „se va ocupa ca lucrurile să iasă așa cum trebuie, elegant”. 

Ofițerul spune că a rămas șocat că omul de afaceri i-a aflat atât de repede datele personale, pornind de la un număr de mașină care nici măcar nu era înmatriculat pe numele său, ci pe al socrului. 

El a aflat ulterior, în timpul unei anchete, că afaceristul le-a aflat tocmai de la colegii lui polițiști, care ar fi dat nevestei lui Dronca, în doar câteva minute de la sosirea la sediul Poliției Oradea, datele lui Paul Filimon, ceea ce - subliniază ofițerul - este contrar procedurii. Aceeași anchetă a arătat că omul de afaceri a apelat rapid după conflictul din parcare la doi polițiști de rang înalt din Bihor, pentru a afla informații: Octavian Haiduc de la BCCO, fin al lui Marius Dronca, și Mugurel Poinar, chiar șeful BCCO, fost șef al lui Filimon. 

Soția omului de afaceri a depus o plângere împotriva lui Paul Filimon, iar polițistul, la rându-i, a depus o plângere împotriva omului de afaceri Marius Dronca pentru amenințare, dar și o plângere pentru accesare neautorizată de date personale. 

La discuții cu chestorul, în bucătărie

Paul Filimon dezvăluie că a fost chemat la discuții chiar de șeful IPJ Bihor, chestorul Alin Haniș, în bucătăria de la sediu. Acesta i-ar fi dat de înțeles că este mai bine să se împace cu afaceristul, care ar fi „foarte supărat” și care se „va duce la presă”, ceea ce „nu ar fi bine pentru tine”, drept care s-a oferit să medieze o întâlnire în acest sens. 

Cum Filimon nu a „căzut la pace”, arată Recorder, el a fost tracasat și intimidat, prin apeluri telefonice de la colegii care-l anchetau disciplinar. Separat, printr-o interpelare pe WhatsApp, șeful Poliției Bihor l-a întrebat - după cum arată o înregistrare audio - dacă s-a împăcat „cu bolânzii ăia” și i-a sugerat că „poate scăpăm dracului” de dosarele penale legate de acest caz. 

Filimon a mai primit un telefon de la un polițist care spunea că se ocupă de plângerea penală îndreptată împotriva lui, Sabin Iagăr (s-a dovedit a fi tocmai cel care-i accesase datele personale în sistemul MAI), care i-a bătut la rându-i apropouri legate de împăcare.

Cu praful pe clanță

Și mai șocant, Paul Filimon a făcut obiectul unor avertizări în stil mafiot. El a găsit pe clanța și pragul ușii apartamentului în care locuiește o pulbere albă, cu miros înțepător, dar nepericuloasă, fapt care a afectat-o puternic pe soția lui. Au sunat la 112, dar polițiștii nu au aflat nici până azi autorul. „Eu am considerat asta un mesaj, eu fiind fost ofițer la Antidrog... M-am temut că acești oameni, la un moment dat, sunt dispuși să facă orice... Mă tem pentru integritatea mea și a familiei mele și pentru liberatea mea”, spune polițistul. 

O altă ciudățenie a cazului este faptul că o anchetă disciplinară internă a IPJ Bihor l-a declarat pe Filimon vinovat pentru „comportament neadecvat în societate”, pentru incidentul din parcare, dar apoi - după ce el a reclamat situația la IGPR și MAI - dosarul a fost clasat de chestorul Haniș. 

În schimb, ulterior, la un examen psihologic, Paul Filimon a fost declarat „apt condiționat”, sub pretextul că nu s-ar fi descurcat prea bine la testele de atenție, fără însă a i se da niciun fel de detalii. În baza acestui act, a fost scos de la munca din teren și i-a fost luat pistolul. Mai mult, șeful IPJ ar fi dispus trimiterea lui și la un control psihiatric, tentativă la care s-a renunțat după ce polițistul a pus întrebări insistente cu privire la motivele acestei verificări. 

Așteptându-se în continuare la măsuri abuzive împotriva sa, Paul Filimon a declarat că familia sa este „îngrozită” de întreaga situație și a adăugat că a vrut să o scoată la iveală pentru ca cetățenii să știe despre cârdășiile dintre polițiști cu oamenii cu influență, adresându-se presei după ce a „ars toate etapele legale”.

„Principalul motiv pentru care mă aflu în fața dumneavostră: mă tem pentru integritatea mea și a familiei mele și pentru libertatea mea. M-am temut pentru prima dată că acești oameni, la un moment dat, sunt dispuși să facă orice. Or, acest gând mă bântuie non-stop. Dumneavostră trebuie să întelegeți asta. Și am ajuns acum să risc pentru adevăr, pentru simplul fapt că nu am înțeles să îmi pun familia preș la picioarele cuiva”, a concluzionat pentru Recorder subcomisarul de poliție.

Descoperă întreaga poveste în reportajul „INSTITUȚII PENTRU CEI PUTERNICI. Cazul polițistului Filimon”, publicat de Recorder:

UPDATE: MAI anunță verificări

Ministerul Afacerilor interne anunță verificări în urma dezvăluirii Recorder despre scandalul din Poliția Bihor, izbucnit după ce un polițist orădean și-a acuzat colegii că i-au fi transmis datele personale unui om de afaceri influent cu a cărui soție avusese o ceartă, iar pe șefi că au încercat să pună batista pe țambal.

Este de datoria superiorilor „să protejeze polițiștii onești”, atrage atenția MAI, precizând că a cerut IGPR să „demareze urgent verificări” și promițând că „vor fi luate măsuri”.

Detalii, în articolul „MAI promite verificări după dezvăluirea despre scandalul din Poliția Bihor: „Este datoria șefilor să sprijine și să protejeze polițiștii onești”

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
Surprinde pe cineva?
Se știe că miliția încă există. Cine credea altceva, e naiv. Cârdășia între "oamenii se afaceri" și miliție la fel, nu e ceva nou. Poate fiecare are o parte de vină în cazul de față. Diva, soție de patron, a fost deranjată de polițist care s-a gândit că dacă știe legea e de ajuns și se aplică, că el nu trebuie să mute mașina, că parcarea plătită poate fi ocupată până în ora 16. Nu o să se schimbe nimic în IPJ, indiferent ce declarații fac. Nu s-au schimbat în 34 de ani... Ce să... Doamne iartă-mă... Dacă s-ar vrea să se facă ceva, atunci să se trimită un control la acest "om de afaceri". Să meargă ANAF și ITM. Cu siguranță găsesc probleme mari. La așa legături cu organele, cu siguranță că tupeul este și în "afacerile" lui. În rest... Cu ce se ocupă poliția... Întreb și eu: mai lucrăm și noi ceva?!
Postat 28 Iulie 2023, 08:12 de Vio_427
Terorism administrativ
Intr-adevar cu o cifra de afaceri de 72,7 milioane lei, profit de peste 4 și 133 de angajati pe 2022, Iubi Exim este o firma puternica. Inseamna ca problema nu este despre bani ci despre orgoliu. Nu știm toată povestea dar ceea ce scoate acest caz la iveala sunt cele puțin 2 lucururi: 1) prostituția angajaților din sistemul de stat: care pentru câteva sute/mii de lei sau păstrarea grațiilor șefilor sunt în stare să calce pe orice normă legală având spatele asigurat pentru consecințe și 2) terorismul administrativ sau mâncătoria internă: unde angajații corecți și micuți dar care păstrează principii și valori sunt vânați / terorizați de șefii și colegii care se prostituează cu oamenii de afaceri sau interlopii care sunt pe val. Să nu ne așteptăm să funcționeze alte instituții din România pentru că în toate se întâlnesc aceleași lucruri. Mândria a fost păcatul care a dus la căderea Satanei și după aceea a omului și vedem că face ravagii în continuare. În plan personal, cunosc polițiști care și-au făcut treaba dar care au fost hărțuiți de șefi luându-le arma și drepturile și purtându-i periodic la controale periodice fără nici un motiv. Și asta deoarece au oprit pe cine nu trebuia sau au dereanjat pe cutare șmecher. Unii dintre ei au dat instituția in judecată și au câștigat despăgubiri, alții suferă în continuare. Peștele de la cap se împute: ai șefi / primari / directori corupți? Toată instituția va merge cu roțile pe jantă! Mai sunt și colegii de partea corupților? Poți să spui la revedere pe următorii 15-20 de ani! Mai bine cauți alt job și stai liniștit și îți vezi de familie.
Postat 27 Iulie 2023, 20:30 de georgemarian
J€t express frate - we carry your fellings..
J€t frate la toti taranii care se cred afaceristi.Papitoi sub forme de gaste.Uita de unde au plecat,dar nu stiu unde o sa ajunga.Prea usor acceseaza toata lumea tot,intr-un sistem care lasa urma si cand mergi la WC.Love exim si Dalailama etc trans,vrajeala srl.Mai bine sa isi vada de manevrele care le fac,nu sa traga in toti amarastenii pe care li se pune pata,aici un biet politist care a deranjat 100% mai multa lume cand era la binoclatu srl.Oameni buni,trebuie sa invatam sa fim civilizat...Si inchei cu un vers:"taranii,sau facut afaceristi...". Sorry pentru cei/cele care se simt lezati de acest comment "life it's a bad joke,don't take it serious..."
Postat 27 Iulie 2023, 19:29 de Geo2244
Corupția Ucide!
Deci să înțeleg, dacă ai banii sau ești un om influent/de afaceri. Poți să faci ce vrei în România, să ai Sluji/Căței chiar șefii cei mai mari din Poliție....asta da Miliție....!
Postat 27 Iulie 2023, 19:27 de Oradea3
Abuzuri
Ce nu fac banii si relatiile chiar in interiorul institutiei MAI. Foarte bine ca i-au chemat pe cei de la "Recorder".
Postat 27 Iulie 2023, 17:59 de Riviera
Chiar nu inteleg
Chiar nu pot sa inteleg...ai milioane/zeci de milioane de euro, castigi milioane de euro anual si te legi de un biet politist, chiar nu ai treaba pe la firme, discutii de purtat cu diversi alti milionari, parteneri de afaceri, etc. Acuzaţii grave într-un dosar de evaziune fiscală, trimis spre soluţionare Tribunalului Hunedoara: doi hunedoreni sunt inculpaţi pentru că ar fi produs un prejudiciu de peste cinci milioane de euro statului român. Marius Dronca şi Daniela Dronca, patronii mai multor societăţi comerciale din Deva şi din judeţul Hunedoara, fost trimişi în judecată de procurorii anti-corupţie. Potrivit Direcţiei Naţionale cei doi sunt acuzaţi de evaziune fiscală în formă continuată. Afacerile ilegale au fost realizate pe parcursul a doi ani şi jumătate, în perioada 2008 – 2010. https://adevarul.ro/stiri-locale/hunedoara/afaceristul-devean-marius-dronca-si-sotia-sa-vor-1437187.html
Postat 27 Iulie 2023, 17:32 de Expertu
Parerea mea (doi cocalari cocosi)
Avand experienta in domeniu mi se pare ciudat. de ce atat de mult tam-tam si scandal pentru ceva ce s-ar fi putut rezolva cu un simplu avertisment sau maxim o amenda administrativa de cateva sute de lei. nici nu trebuie sa ai pile sa scapi de un asemenea dosar. nu cred ca se trimit mai mult 1 sau 2 dosare de amenintare in judecata in romania, sau de marturie mincinoasa,etc. politistul nu cred ca a avut martori, dosarul acela de amenintare ar fi disparut una doua din lipsa de probe, sau tervigersat cativa ani pana la prescriere. nu inteleg de ce afaceristul, in lipsa de ocupatie s-ar fi legat atat de dur de politist. sunt zeci de dosare solutionate cu amenda la parchetul oradea dupa ce s-a dat in cineva cu cutitul, etc. traim intr-o tara unde lovitura cauzatoare de moarte e solutionata de obicei cu control judiciar, adica omori pe cineva in bataie si nu faci 1 singura de puscarie, asta daca se depune efortul pentru nu doar prinderea ce si dovedirea infractorului. cred ca s-au cocosit amandoi, ma mira ca au pile care le fac pe plac in loc sa le zica "lasa-ma bah in pace cu fanteziile tale". si politistul , repede cu plangeri, pentru amenintari in trafic, cati oameni normali fac plangere pentru asa ceva? si nu cred ca scapam unul sa nu fim injurati macar de 2-3 ori pe luna prin oradea de diversi "smardoi" si "zmei de BMW"?
Postat 27 Iulie 2023, 17:25 de Expertu
@Costin
Nici un bai. Nu tin partea nimanui dar Recorder se documenteaza mult inainte sa arunce ceva in spatiul public.
Postat 27 Iulie 2023, 14:38 de poiu
@poiu
Acum m-am lămurit. Eu am crezut initial ca sunteți și dvs. polițist și ați sărit imediat sa va apărării colegii (mai apare pe posturile de știri, în tara, când face un polițist o tâmpenie, câte un comunicat de genul: din primele informații rezulta ca nu e asa, colegu nu a...). Aveți dreptate, în politie sunt și unii care nu au ce cauta acolo (ca de altfel și în alte instituții). Și mai e și regula asta în politie ca dacă superi șefii sau "dai din casa" ai probleme, probleme pe care poți sa nu le ai, de exemplu, dacă faci o chestie cu relevanta penala - iei la pumni un cetățean. Eu sunt dezamăgit de Hanis ca s-a băgat în mizerii din astea. Bine, înainte de Hanis, anumiți șefi anteriori ai IPJ răspundeau de multe ori la telefoane date de diverse "persoane importante" și apoi sunau polițistul ca să nu-l controleze pe om, sa nu-l amendeze, etc. Credeam ca lucrurile s-au mai schimbat, cel puțin după isprăvile lui Victoras.
Postat 27 Iulie 2023, 14:27 de Costin21
@KP
@KP, compari mere cu pere. Totul are o limita: praful alb de pe clanta, telefonul initial de amenintare. Cine a escaladat incidentul? Cine pe cine a sunat prima oara? Cine a abuzat de relatii?
Postat 27 Iulie 2023, 13:34 de RR
@costin
Am gresit partial cu exprimarea de "militian", ai dreptate. Spun partial pentru ca inca sunt unii cu apucaturi de militeni printre ei, care iti vorbesc de sus de parca tu esti in slujba lui, nu el in a ta. Si sunt multi. Cand spun ca lubertatea de exprimare e inteleasa gresit, ma refer ca atunci cand argumentezi ceva trebuie sa te gandesti ca sunt sanse sa trebuiasca sa probezi argumentul, in caz contrar intra pe penal. Chiar daca libertatea de exprimare e garantata de constitutie, nu inseamna ca aduci acuze nefondate. Pe ce baza declara ca politistul si nevasta au fost primii cu o atitudine nepotrivita? Cand din transcripte e logic. Si mai avem antecedente cu sefimea politiei din oradea cu hanis vizitat de miculesti, cu nataraul ala ce accesa baza de date a politiei, ce mergea la descinder cu cagula cu ei si care se dadea cu ligheanul autospecial al politiei. Mai vrei? Cere pe 244 lui milian informatii despre.locala, zero barat. Dar daca ceri pe 679/2016 la MAI i-ai bagat in groapă, stii de ce? Habar nu au ce si pe unde au. Ti-o spun din experienta profesionala, contractor militar pe securitate timp de vreo 8 ani, inclusiv pe Romania (chiar daca mai putin). Ala era un sarman de ofiter, o stea la umar. Vezi cu pertea cum a ajuns la animale cand a dat chestii din casa. Mai stiu criminalisti azi la ordine publica, intrati in politie cu pile. Dar, imi asum ce spun si pot proba oricand cu nume, prenume, etc. Si nici anonim nu sunt, trebuie sa stii putin google search sa dai de mine, nume prenume adresa parca si numar de telefon.
Postat 27 Iulie 2023, 13:14 de poiu
Pentru Poiu
Cu toată dragostea, consider ca ceea ce a scris KP se încadrează în limitele libertății de exprimare, folosindu-se un limbaj mai colorat, desigur. Pe de alta parte nici exprimarea dvs. nu este cu mult mai frumoasa (Kapu... - oare la ce v-ați gândit? sau expresia milițian).
Postat 27 Iulie 2023, 12:19 de Costin21
de facto
peneleii au identificat de mult cuiul care va da drumul la grenada, si aia era transparenta veniturilor lunare/anuale obtinute , in primul rand la stat si in privat , si umblau cu carligu', sa vada care marsa pe idee , cine era nemultumit , cui nui placea pita ...din categoria ...sa vina haur sa legifereze asta , si in robudica no sa mai ramana decat cine trebuie ..
Postat 27 Iulie 2023, 12:14 de sodelica
Ii doare la basca pe militisti!
Cei care au executat ordinele lui victoras (accesare sistem informatic, plimbare cu nino-nino, jocuri de-a hotii si vardistii, etc) sunt bine-mersi (sarut mana, coanӑ justiţico)! Concluzia : de ce si-ar face probleme hamiş si cӑţeii?!
Postat 27 Iulie 2023, 12:01 de pinonel
@KapuP...
Daca ai atatea de spus si cunosti situatia in detaliu, te ajutam sa vii sa dai declaratii, pe care sa ti le asumi. Nu crezi ca prea ai pareri in toate domeniile? Vezi ca intelegi gresit libertatea de exprimare si s-ar putea sa dai niste explicatii cand ti-a fi lumea mai draga. Si explicatiile astea vin la pachet cu niste despagubiri, mai mult ca sigur cu mult peste puterea si disponibilitatea ta financiara. Eu m-as mai abtine ca deja divaghezi cam mult si anonima nu esti, asta ti-o spun eu, mai ales pe internet. Si nu, Doamne fereste, nu e o amenintare. Doar ca in meseria mea le-am aratat multora lucrul asta si cel mai fain e sa le vezi fetele socate cand li te adresezi cu "numele de scena" - actiuni intreprinse in mod controlat, cu respectarea legislatiei (in mediu privat intotdeauna, la cererea companiilor). Si cum toti va puneti viata pe facebook, o analogie se poate inlatui foarte usor, mai ales azi cu atata AI la indemana. Revenind la subiect, Recorder a mai incasat o donatie mare azi, dupa aia cu Marele Alb. Iar agentul sa mearga pana la capat, cu riscul de a-si pierde cariera de militian, nu ca e ceva grav asta, pot sa il ajut sa isi gaseasca in privat un loc de munca, cu drag, oricand. Si in privat avem securisti si cautatori de indcatori, platiti nu bine ci extraordinar de bine.
Postat 27 Iulie 2023, 11:57 de poiu
Alo, politia!
Tocmai am depasit 50% din PIB datorie externa. 8 miliarde de euro imprumutati doar anul asta. Pentru ce? Pentru acesti bugetari, ca se cheama doctor, politist , militar, profesor sau administratie. Mergem inainte. Cu 2-3 vile per capita si suv-uri. Restul, la treaba: 45% taxa pe munca, 50% accize, 19% tva. Romania e un stat social, care ia de la bogati si da la saraci. Avem si o veste buna: ciolacu blocheaza cele 200.000 de posturi de bugetari neocupate. Asta da, reforma. A la psd. Noroc cu liberalii, care, dupa ce au nenorocit Romania cu "guvernele mele" , se opun din rasputeri oricarei reforme. Excelsior
Postat 27 Iulie 2023, 10:40 de excalibur
Asta e ceva normal
Politia si justihia din Oradea sunt zero. Toti sunt corupti. In tot orasul e o mafie generalizata
Postat 27 Iulie 2023, 10:38 de Mihaita
unii
localnici peneleii care se cred de neschimbat ,si impute locu', de la director de loan pe borsului pana la subcomisar sef , sa-i epureze haurul pe la canalii ...
Postat 27 Iulie 2023, 10:24 de sodelica
Om de afaceri influient :::::)))))))))
Si atâta e de prost ca se ocupa cu gainarii pt pitzipoanca lui :::::)))))) cat despre Hamiș încearcă la sapă, nu freca menta pe banii statului.
Postat 27 Iulie 2023, 09:51 de Sandu2100
Haniș să facă ordine la Poliția Oradea sau să fie demis!
Pe mine, un simplu cetățean, mă enervează haosul din instituțiile publice, mai ales din cele de „forță”: Victoraș intra în sediul Poliției ca la el acasă, făcea identificări, se îmbrăca în uniformă, etc. Polițiștii trimiși în judecată sunt salarizați în continuare (sunt „puși la dispoziție” - o aberație din legea poliției). Acum aflu iar că după un incident în parcare s-au comunicat datele cu caracter personal ale unui polițist (inclusiv nr. de telefon) în mai puțin de o oră. Este imperios necesar ca să se facă ordine la Poliția Oradea. Astfel, părerea mea este că Haniș ori face ordine acolo ori la următoarea tâmpenie pe care o vor mai face „oamenii legii” să răspundă și el cu funcția. De asemenea, îi recomand lui Filimon să ceară strămutarea de la Oradea, că aici „colegu” îl „cercetează” pe „colegu” și va propune clasarea pe motiv că fapta nu există. Cu privire la incidentul din parcare, probabil că lucrurile s-au întâmplat așa cum a zis KP.
Postat 27 Iulie 2023, 09:41 de Costin21
bugetari sensibili cautam etica si credibilitate
acest tip de comportament se aplica nu doar in politie, ci si la alte institutii - cercetari "disciplinare" ale angajatilor neobedienti si furnizarea de informatii personale, pe sub mana, oricarui afacerist care are firma in transporturi si constructii si nu numai (vezi ca-ti vine control in 30 min, inchide si da-te pierdut azi). motivul e simplu - in cele doua domenii circula cei mai multi bani la negru, deci se poate intinde mana foarte usor spre bugetarii sensibili din pozitii cheie, care sa le ofere protectie. treaba cu nevestele matracuce da plus de greutate = penibil. cand gluma se ingroasa, cazul apare public si in mod logic, ar trebui sa cada multe capete, ca fel ca in cazul retardatului de victoras care se folosea de influenta asupra politistilor sa-si faca damblalele.
Postat 27 Iulie 2023, 09:01 de roger
...
Sunt multe de spus. Viata cazona e viata cazona, nu e ca in civilie. Viata cazona e in toata lumea cam la fel, nu doar in RO, cand ai intrat in asa ceva cam stii la ce te astepti, nu e mangaiere pe crestet. Cat despre putere, influenta si comunicare date personale...nu e frumos. Morala? Nu sta cu cei ce nu au logica si bunul simt la purtator la discutii...departeaza-te!
Postat 27 Iulie 2023, 08:57 de Christa
Serparie bugetara
Catacombele unui oras fruntas in topuri. Bugetari periculosi, cu vieti duble, la stat si bine conectati in privat. Cohorte de asistati bine platiti, >1000€ lunar, pentru care ne imprumutam in draci si platim dijme. O pecingine in slujba cetatenilor orbiti de dezvoltare...
Postat 27 Iulie 2023, 08:48 de excalibur
Soția polițistului rutierist a rugat-o pe soția afaceristului "neica-nimeni" să mute puțin mașina ca să parcheze și ea.
Voi chiar sunteți atât de naivi să credeți că așa a fost povestea și că de la o rugăminte s-a ajuns la injurii, apoi la plângeri și procese între părți? Să fim serioși ... toți cei implicați își au partea lor de vină. Soția polițistului s-a imaginat nevastă de uniformă cu stele, polițistul s-a crezut tare-n clonț de meserie, soția lui neica-nimeni s-a văzut în topul bogaților locali, iar afaceristul, de care au auzit doar amicii lui de drumuri, a venit din urmă ca să arate șefilor puși politic în poliția bihoreană, că un agent de la circulație e un simplu om ca toți ceilalți. Dacă la mijloc nu ar fi fost un chichirez de polițist, cu demnitatea grav lezată de la niște înjurături și amenințări ca de la proști la alții ca ei ... nu aveam această știre, care să ne facă să comentăm pe subiect.
Postat 27 Iulie 2023, 08:33 de KP
...
Trebuia demult sa aduca Recorder in BH. Se intampla atatea porcării sub ochii 'alora mai mari' ca opinia publica e prea slaba deja ca sa faca fata. Recorder inca are putere de a zgudui societatea si de a forta rezultate favorabile pentru cei prezentați in materialele lor. A se vedea celelalte cazuri cu politistul tanar care s-a plâns de echipament, cu inginerul care a fost demis in favoarea celui trimis de la partid si multe altele. Filimon, nu te lasa intimidat!
Postat 27 Iulie 2023, 08:32 de corm16
Lage si ordine
Astia sunt sefii care vor hotari performantele subalternilor si implicit salariile? Va dati seama ce lucruri vor iesi din toata mascarada asta? Mai Filimoane, nu te lasa! Lupta pana in panzele albe! Altfel te mananca de viu caracatita.
Postat 27 Iulie 2023, 08:09 de Socrate
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON