URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2023, 12:17

MAI promite verificări după dezvăluirea despre scandalul din Poliția Bihor: „Este datoria șefilor să sprijine și să protejeze polițiștii onești”

MAI promite verificări după dezvăluirea despre scandalul din Poliția Bihor: „Este datoria șefilor să sprijine și să protejeze polițiștii onești” captură Recorder
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Afacerilor interne anunță verificări în urma dezvăluirii Recorder despre scandalul din Poliția Bihor, izbucnit după ce un polițist orădean și-a acuzat colegii că i-au transmis datele personale unui om de afaceri influent cu a cărui soție avusese o ceartă, iar pe șefi că au încercat să pună batista pe țambal. Este de datoria superiorilor „să protejeze polițiștii onești”, atrage atenția MAI, precizând că a cerut IGPR să „demareze urgent verificări” și promițând că „vor fi luate măsuri”.

"Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a solicitat Inspectoratului General al Poliţiei Române să demareze urgent verificări în acest caz. În funcţie de rezultatele verificărilor, vor fi luate măsurile care se impun, conform legii.

Conducerea MAI atrage atenţia tuturor celor care deţin funcţii de comandă, la orice nivel sau structură, că este datoria lor să sprijine şi să protejeze poliţiştii oneşti, indiferent de numele şi influenţa persoanelor cu care se confruntă.

Legea şi procedurile poliţieneşti trebuie să fie respectate în toate situaţiile, fără excepţie. Nicio abatere de la acest principiu nu va fi tolerată", a transmis MAI, printr-un comunicat de presă.

Așa cum BIHOREANUL a arătat, jurnaliștii Recorder au publicat miercuri seară un reportaj ce îl are în prim-plan pe polițistul Paul Filimon, 33 ani, subcomisar în Serviciul Rutier Bihor, care acuză că este victima unei „cârdășii” din Poliția Bihor.

După ce chiar colegii lui i-ar fi dezvăluit datele personale omului de afaceri Marius Dronca, influent la nivel local, cu a cărui soție polițistul avusese o ceartă, superiorii acestuia ar fi încercat să-l facă să renunțe la plângerea penală pe care a depus-o împotriva afaceristului, pentru amenințare. 

Între altele, Filimon susține că a fost chemat la discuții chiar de șeful IPJ Bihor, chestorul Alin Haniș, în bucătăria din sediul instituției, și i-ar fi dat de înțeles că este mai bine să se împace cu afaceristul, care ar fi „foarte supărat” și care altminteri se „va duce la presă”, ceea ce „nu ar fi bine pentru tine”, drept care s-a oferit să medieze o întâlnire în acest sens. 

Polițistul susține că a reclamat situația și în trecut către IGPR și MAI, dar fără rezultate concrete. De altfel, subcomisarul a precizat că s-a adresat jurnaliștilor de la Recorder după ce a „ars toate etapele legale”.

Vezi întregul interviu și află detalii din articolul „Reportaj Recorder: Un polițist din Oradea acuză că este intimidat de șefi, în stil mafiot, după ce a supărat un om de afaceri influent

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Ce a putut sa faca o tzatza proasta cu un barbat si mai prost decat ea
Si niste politisti si mai prosti decat ei. Cei doi figuranti (tztatza si barbatu'-sau), s-au bazat ca au spate. Acum sa plateasca cu jobul cei care au facut abuzuri. Te uiti la reportajul Recorder pe Youtube, si vezi cu ce mafie s-ar putea sa ai de-a face la un moment dat.
Postat 28 Iulie 2023, 07:40 de Riviera
Pleacă?
Cine e de vina.. De era asa mare valva pe facebook la prânz cineva trebuie sacrificat din funcție pt a tăcea lumea.
Postat 27 Iulie 2023, 22:17 de Feliciana
Anca Alexandrescu cu
,,Culisele statului paralel" cred ca a pus bomboana pe coliva comenzii ijp Bihor! P.S. Publicitatea cazului filimon vs dronca & militia Bihor nu are nicio legatura cu picajul ex-ministrului de interne, dottore bode, mare pretenar cu alt taran.
Postat 27 Iulie 2023, 21:25 de pinonel
Putregaiuri
Ceva e putred rau de tot in militie. Intrarile in sistem pe baza de pile o fi cauza ? Victoras Pramatia isi rade-n barba... in Elvetia.
Postat 27 Iulie 2023, 21:01 de Timi
Ghinion....
Adică...până în urmă cu ceva timp, dar nu mai departe de mijlocul lunii iunie 2023, inspectorului șef al IPJ Bihor i s-a retras autorizația de acces la informații de nivel secret și strict secret. Deci toată conducerea MAI si IGPR cunoștea situația de la Bihor, aveau în față materialele informative și aprobările necesare. Atunci de ce după circa două luni de la retragerea accesului au revenit și au acordat din nou acest acces.... Bineinteles ca nu se va deranja nimeni să ne explice cum niște amărâți de oameni politici și de afaceri l-au sprijinit. Acum a apărut materialul Recorder....suntem curioși cine și cum vor efectua verificările ....
Postat 27 Iulie 2023, 20:21 de Boss1
Pentru o bună informare.
În dosarul de la Hunedoara sunt implicați Dronca Marius Gheorghe, cetățean cu domiciliul în Austria și fosta lui soție Daniela. Dronca Marius Ovidiu administratorul SC Iubi Exim SRL Ștei este un fost coleg de școală cu hanis......
Postat 27 Iulie 2023, 19:56 de Boss1
KP aka mama Omida
Nu are nicio liberalii cu Hamiș asta sau alții, dar bineînțeles tu poti face legătura ca esti propagandistă. Ploaie pe Dunăre, tu știi sigur ca Bolojan e de vină :::::::))))))))
Postat 27 Iulie 2023, 19:27 de Sandu2100
Mulți șefi ai Poliției jud. Bihor ...
... au zburat din funcții, de-a lungul anilor, pe motive de trafic de influență în favoarea unor așa-ziși oameni de afaceri care astăzi sunt falimentari și infractori dovediți. De la generali la colonei și de la chestori la comisari. A venit rândul lui Haniș, dar șiba tuturor nemernicilor din proximitatea lui de influență politico-liberală.
Postat 27 Iulie 2023, 18:16 de KP
Gluma se ingroasa!
Dupa modelul Emilia Sercan, avocata lui Filimon, Raluca Todoruț, a primit telefoane de amenintare! Recorder a publicat stirea acum 10 minute.
Postat 27 Iulie 2023, 18:06 de pinonel
...
Bineinteles ca din rapoarte o sa iasa, toate actiunile s-au declansat conform procedurilor in vigoare. Nimeni nu a gresit, mai puțin conducerea, toata lumea e curata, a fost o simpla neintelegere. Mai crede cineva ca in astfel de situatii se face verificare de-a dreptul? Astea-s texte de sablon, date de fiecare data cand iese vreun scandal de genul. 'Facem sa fie bine', vorba mult răspândită in tarisoara noastra. Ar fi cazul fericit daca politistului respectiv i s-ar da inapoi toate drepturile luate. In caz contrar o sa aiba si mai mult de suferit, din pacate.
Postat 27 Iulie 2023, 15:26 de corm16
U.... D... Ea ajuns la pușcărie sa plătească pt ce a favut PDL
Sa scape Bl. Bas... Etc. Sa taca prostimea de noi. Piefone la zdup sa taca prostimea când făceau zgomot părinții celor de la colectiv I s a spus-stai 1 an pt ca ești vinovat nu avem ce face... Stat mafiot..... Asa e peste tot în instituții
Postat 27 Iulie 2023, 15:20 de Feliciana
Alo a spus Ceaușescu.. M
Șeful pol.... Îl pun capii mafiei sa aibe acoperire.... Prostimea nu trebuie sa știe ce fac pol... Alerta.... Ei ne apară. Ministerul familiei cu cei 2 mafioți a fost inventat pt a da lege sa funcționeze azilele morții. Aparent totul era legal. Primarul decidea vine merge la azil. Știa fost de are copii sau avere. Șeful spitalului era pus de dei 2 derbedei - ii făcea nebuni pe batrani(sa le ia averea) și la azil la foame Lant-mefic-pr9mar-ministru - șofer. Trafic de carne vie. Cedo le va da...
Postat 27 Iulie 2023, 15:17 de Feliciana
Procedură internă
Dacă nu ești cu noi, .....
Postat 27 Iulie 2023, 15:09 de Jianu
ok.
E bine ca intervine si militia prin organe proprii(probabil ca sa-l intimideze si mai tare - tocmai ce au terminat de masluit cazul militianului Oprea) dar e de domeniul procuraturii.
Postat 27 Iulie 2023, 14:38 de nihil
E de rȃs dacӑ n-ar fi de plȃns....
Vreau sa vad de unde-l aduc pe militistul onest, echidistant, principial, cu coloana verticala, etc, etc, care sa investigheze acest caz!
Postat 27 Iulie 2023, 12:28 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON