URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Aprilie 2024, 20:25

Remiză în derby-ul dintre FC Bihor și Poli Timișoara. Fotbaliștii orădeni n-au reușit să fructifice avantajul unui om în plus pe teren (FOTO)

Remiză în derby-ul dintre FC Bihor și Poli Timișoara. Fotbaliștii orădeni n-au reușit să fructifice avantajul unui om în plus pe teren (FOTO) (foto: Alex Covaci - FC Bihor)
Remiză în derby-ul dintre FC Bihor și Poli Timișoara. Fotbaliștii orădeni n-au reușit să fructifice avantajul unui om în plus pe teren (FOTO) (foto: Alex Covaci)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deși au dominat jocul și au evoluat în superioritate numerică timp de 75 de minute, jucătorii de la FC Bihor nu au reușit să se impună în derby-ul cu Poli Timișoara pe care l-au susținut sâmbătă, la stadionul municipal Iuliu Bodola.

Partida la care au asistat aproximativ 5.000 de spectatori s-a încheiat cu scorul de 0-0, dar formația orădeană rămâne în fruntea clasamentului, cu 7 puncte avans față de urmăritoarea sa, Politehnica Timișoara.

Jocul a fost controlat de bihoreni, care în primele 28 de minute puteau înscrie de mai multe ori. În plus, în minutul 17, echipa oaspete a rămas în inferioritate numerică.

Periculoși în prima repriză

Prima ocazie a jocului a aparţinut oaspeţilor, în minutul 3, când, după o lovitură de colţ, executată de Cristian Curescu, Daniel Olariu a reluat de la 8 metri, din poziţie centrală, mult peste poartă.

FC Bihor a replicat printr-un şut al lui Sergiu Jurj, în minutul 6, de la 12 metri, respins însă de portar peste transversală. Din acest moment au început ocaziile la poarta timişoreană. Astfel, în minutul 8, după o incursiune pe partea stângă, Florin Chitaş a şutat pe jos, la colţul scurt, dar a scos portarul.

Nu a trecut decât un minut şi orădenii au fost din nou periculoşi la poarta adversă. Gunie a centrat în careul mic, dar a scos portarul de pe capul lui Preklet.

În minutul 17, Poli a rămas în inferioritate numerică, după ce Aurel Vlaicu a intrat periculos asupra lui Gunie, la 18 metri de poarta timişoreană. Arbitrul sătmărean Florin Ovidiu Mazilu i-a arătat direct cartonaşul roşu fotbalistului de la Poli. Din acest moment, echipa oaspete s-a aşezat pe două linii şi s-a apărat destul de bine.

Jucătorii orădeni puteau deschide scorul în minutul 23, când Andrei Moga a expediat un şut bun de la 15 metri, dar mingea a lovit stâlpul din partea dreaptă a porţii apărare de Rareş Murariu.

Apoi, peste două minute, Alex Băican a expediat un şut de la 25 de metri, dar a reţinut portarul timişorean.

În minutul 34, Răzvan Gunie a executat o lovitură liberă de la 18 metri, dar a respins portarul, iar în minutul 43, după o incursiune pe dreapta a lui Călin Jurj, acesta a trimis în faţa porţii lui Sergiu Jurj, dar atacantul orădean a fost blocat la 6 metri de poartă.

Prea prudenţi în repriza a doua

În repriza a doua, chiar dacă a fost la cârma jocului şi a controlat partida, formaţia orădeană nu şi-a mai creat la fel de multe ocazii.

În minutul 50, Mihai Gîdea a expediat un şut de la 25 de metri, dar peste poartă, iar în minutul 59 a apărut şi prima ocazie mai periculoasă a timişorenilor din acest meci. După o lovitură liberă de pe stânga şi o recentrare cu capul în careu, Cristian Bocşan a trimis cu capul din 4 metri, peste poartă.

În minutul 63, Florin Chitaş a avut o incursiune pe partea stângă, a intrat în careu, a întors un adversar şi a şutat de la aproximativ 10 metri, din lateral, puţin peste transversală.

Oaspeţii au mai avut doar o singură ocazie până la final, în minutul 69, tot după o lovitură liberă, când tânărul jucător al echipei orădene Krisztian Gagyi a respins cu capul pe lângă bară, în corner.

Nici pe fondul schimbărilor din repriza a doua ale antrenorului Florin Farcaş, jucătorii de la FC Bihor nu au găsit drumul spre gol în acest meci. Astfel, în minutul 72, Luca Tincău a reluat cu capul din şase metri, dar au scos fundaşii timişoreni din faţa linei porţii. Peste două minute, acelaşi Luca Tincău a expediat un şut bun de la 22 de metri, dar şi puţin pe lângă poartă.

Aflat la debutul său oficial la FC Bihor, Sergiu Ciocan a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, în minutul 78, dar a respins portarul Murariu de la rădăcina barei.

În fine, ultima ocazie a meciului a avut loc în minutul 86, când fundaşul dreapta Călin Jurj a expediat şi el un şut de la 30 de metri, dar, din nou, puţin pe lângă poartă.

Au rămas şapte puncte avans

Jocul s-a încheiat în cele din urmă cu scorul egal de 0-0, iar cele două echipe s-au mulţumit că n-au pierdut în acest derby.

În tabăra orădeană s-a simţit o anumită dezamăgire, având în vedere, că, în cazul unei victorii, FC Bihor s-ar fi putut desprinde la 10 puncte. Aşa a rămas cu 7 puncte mai mult peste locul 2. Pe orădeni îi aşteaptă acum trei partide la rând în deplasare.

„Sigur că suntem nemulumiţi de rezultat, pentru că ne-am fi dorit să câştigăm şi am avut un joc la mâna noastră. Din minutul 1 cred că am fost o singură echipă care am ţinut frâu jocului şi am dus liniile sus, dar sigur că nu tot timpul este aşa cum ne dorim noi. Important e că nu am pierdut, până la urmă avem încă timp suficient să reglăm câteva dintre automatismele şi aspectele jocului ofensiv, pentru că acolo am suferit astăzi. Una peste alta, eu cred că nu putem decât să felicităm jucătorii pentru că au încercat şi au depus un efort foarte mare, însă, sigur că, cu mai multă luciditate şi cu mai multă încredere, puteam să înscriem, pentru că eu zic că în prima repriză ne-am creat două-trei ocazii, am avut şi bară. Per ansamblu, jocul a fost la mâna noastră, dar neşansa şi lipsa de inspiraţie au făcut ca rezultatul să fie egal”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.


FC Bihor OradeaPolitehnica Timişoara 0-0

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, L. Ioviţă (min. 56 Kr. Gagyi) – A. Vînău, R. Farcaş – cpt. (min. 75 Bg. Vasile), R. Gunie (min. 46 M. Gîdea) – A. Moga (min. 56 Sg. Ciocan), Sg. Jurj şi Fl. Chitaş (min. 64 L. Tincău). Antrenor: Florin Farcaş

Politehnica: R. Murariu – A. Haloş, A. Vlaicu, Cr. Bocşan, R. Ciurel – D. Olariu, D. Pureca, Cl. Pamfile, Cr. Bărbuț (min. 30 B. Istratie, min. 90+3 I. Rotariu), D. Popa, R. Curescu (min. 75 F. Marincu). Antrenor: Paul Codrea

Au arbitrat: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Ștefan Bogdan Vasile și Răzvan Spătar (ambii din Sibiu)

În cealaltă partidă din etapa a 2-a a play-off-ului Seriei a 8-a a Ligii a III-a la fotbal, vineri, CSC Peciu Nou s-a impus cu 3-0 pe terenul celor de la Phoenix Buziaş, astfel că în clasament, FC Bihor are acum 50 de puncte, Poli Timişoara, de pe locul 2, are 43 de puncte, CSC Peciu Nou, situată pe poziţia a 3-a, are 39 de puncte, iar Phoenix Buziaş, de pe locul 4, rămâne cu 32 de puncte.

Pentru jucătorii de la FC Bihor urmează acum trei partide în deplasare, prima dintre aceasta va avea loc sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 17, la Peciu Nou, cu echipa locală de pe locul 3.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON