URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2022, 17:40

Puterea Crăciunului: un grup de colindători din Salonta a adunat 33.000 lei și i-au împărțit unor familii cu bolnavi și cu restanțe la întreținere

Puterea Crăciunului: un grup de colindători din Salonta a adunat 33.000 lei și i-au împărțit unor familii cu bolnavi și cu restanțe la întreținere foto Ioan Sala/Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a treia oară la rând, un grup de aproape 30 de locuitori ai cartierului Maria din Salonta au fost la colindat cu gândul de a-și ajuta semenii creștini. Banii strânși după ce și-au colindat vecinii, dar și în două biserici din oraș și în cinci comune învecinate au fost împărțiți pentru trei familii cu bolnavi și pentru altele trei care adunaseră restanțe la plata întreținerii.

În total, grupul de colindători - format din familii tinere, unele cu copii mici, pe care părinții chiar i-au luat cu ei la colindat - a strâns în Ajunul Crăciunului și în prima zi a sărbătorii Nașterii 33.270 lei.

„Colindătorii au fost pe la casele de creștini din Salonta, Avram Iancu, Tămașda, Ghiorac, Ianoșda și chiar și pe la vecinii din Chișineu-Criș, județul Arad. În Salonta au colindat în două biserici ortodoxe, de unde au strâns 6.000 lei”, a povestit BIHOREANULUI unul dintre colindători, care a dorit să rămână anonim.

Din suma totală adunată în cele două zile, colindătorii au oferit câte 10.000 de lei pentru trei familii cu necazuri de sănătate - Cornelia Bondar (transplant de ficat), Gabriel Cristea (terapie pentru autism) și Roxana Farcaș (cancer de col uterin) - iar suma de 3.270 lei au împărțit-o pentru trei familii, tot din Salonta, care au acumulat datorii la plata cheltuielilor de întreținere către asociațiile de proprietari.

Este al treilea an la rând când, de Crăciun, grupul de tineri salontani colindă și strânge bani pentru a-și ajuta semeni cu probleme medicale sau financiare.  

De asemenea, încă din 1999 în Parcul Maria din centrul cartierului românesc din Salonta are loc, în fiecare Ajun de Crăciun, un spectacol de colinde, după care organizatorii împart daruri copiilor săraci din oraș și merg să-i viziteze pe locatarii centrului de la Cighid, unde sunt îngrijiți adulți cu handicap.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON