URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Iunie 2024, 23:03

PSD-iștii bihoreni, la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor: „Țara merge pe drumul cel bun”. Sunt „rezervat-optimiști” pentru scorul din Bihor (FOTO/VIDEO)

Social-democrații bihoreni au aplaudat rezultatele exit-poll-urilor alegerilor locale și europarlamentare aflate duminică seară, de la televiziunile centrale, și care arată că PSD-PNL au obținut peste 50% dintre mandatele pentru Parlamentul European, iar partidul condus de Marcel Ciolacu are 35% dintre consiliile județene.

Înainte de închiderea urnelor, de la ora 22, la sediul PSD Bihor de lângă Parcul 1 Decembrie erau prezenți liderii organizației și, totodată, principalii candidați, Aurel Mohan (aspirant la președinția CJ Bihor) și Adrian Madar (în cursă pentru Primăria Oradea), și numeroși colegi de partid.

Spre deosebire de vremurile în care organizația era condusă de Ioan Mang, duminică seară toate ușile încăperilor din sediul partidului erau deschise. PSD-iștii chiar le-au spus jurnaliștilor orădeni că au transparență totală față de presă, aluzie directă la vremurile trecute, când Mang și acoliții săi obișnuiau să stea în spatele unor uși închise. De altfel, duminică seară, fostul șef al PSD Bihor nici nu a fost prezent la sediul partidului. 

Cel mai bine dispus PSD-ist părea chiar Madar, care a fost mai mereu cu zâmbetul pe buze și și-a îndemnat și colegii să zâmbească.

Guvernarea PSD-PNL să meargă mai departe!

La ora 22, cele două televizoare mari din sediul partidului difuzau imaginile posturilor Realitatea TV și Antena 3 CNN, dar sonorul doar de la cel din urmă. Când au văzut pe ecrane că PSD-PNL au obținut 54% la alegerile europarlamentare, social-democrații bihoreni, majoritatea îmbrăcați în cămăși albe, au aplaudat puternic.

Și sondajul privind reușita la consiliile județene, în ce privește listele de aleși, i-a făcut să aplaude, chiar dacă nu la fel de furtunos, PSD-iștii fiind cotați drept câștigători a peste 35% dintre sufragii. 

Înfrângerea dură a Gabrielei Firea la București nu a părut să aibă rezonanțe la PSD Bihor. 

„La nivel național, coaliția PSD-PNL și-a îndeplinit obiectivul. Are peste 50% la alegerile europarlamentare. Și ce mai știm, tot după exit-poll, că Partidul Social Democrat este pe primul loc la vot politic pentru consiliile județene. Dar detalii probabil că o să știm dimineață”, a declarat președintele PSD Bihor, Aurel Mohan.

Întrebat cum comentează aceste rezultate, candidatul a vorbit despre viitor: „Cetățenii, este clar, și-au arătat opțiunea. Țara merge pe drumul cel bun. Acest guvern condus de PSD, de premierul Marcel Ciolacu, are o orientare pozitivă și acesta este trendul pe care trebuie să meargă și pe mai departe”.

Adrian Madar s-a arătat în continuare optimist și pentru rezultatele din Bihor, chiar dacă ceva mai nuanțat decât a făcut-o duminică dimineață. „Nu cunoaștem încă rezultatul scorului în municipiul Oradea. Prin urmare, vreau să rămân în nota rezervat-optimistă pe care am avut-o de dimineață, când am spus că așteptăm cel mai bun scor pentru PSD în municipiul Oradea, din era alegerilor democratice”, a declarat candidatul PSD la Primăria Oradea.

Bucuroși și de prezența la vot

Atât Mohan, cât și Madar au apreciat prezența la vot a românilor, de 50% la nivel național pentru alegerile locale, respectiv 52% la europarlamentare. „Din toate știrile se preconizează o prezență mai mare decât în 2020 și este un lucru benefic pentru democrație”, a declarat liderul PSD Bihor.

„Și eu vreau să mulțumesc orădenilor care s-au mobilizat și au ieșit la vot. Cred că au înțeles foarte bine ce înseamnă democrația, sau mai bine decât în urmă cu patru ani. Consider că avem și noi o mică parte de vină, să-i spun așa, prin mesajele care le-am transmis, pozitive și de mobilizare”, l-a completat Madar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@ Silver_Cat
Nu face precum Geona. Puscaria e departe. Codruta vegheaza pentru toti. Zi si tu de de ceva opozitie. Da, proiectelor Europene. Da pentru continuarea proiectelor.
Postat 09 Iunie 2024, 23:44 de scarbit
Sa nu-l uitam pe ilie-psihiatrie
Gurile rele spun ca ilie-psihiatrie se indoapa cu calmante si zbiara isteric la galbejiti, smulgandu-si parul din nas, caci de pe cap ... nah, mai greu ! Cica scorul de 3 lei pe care l-a obtinut la alegeri il va obliga sa imparta ciolanul puterii cu alte partide, iar dominatia lui ceausista va lua sfarsit. Vine puscaria, ilieee !!!!
Postat 09 Iunie 2024, 23:21 de Silver_Cat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON