URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2020, 18:41

Proiect pentru strada Meşteşugarilor din Oradea: Şoseaua ar putea fi lărgită la patru benzi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu ocazia unei vizite la parcul amenajat de-a lungul străzii Barcăului, viceprimarul Florin Birta a anunţat, marţi, că se lucrează la proiectul pentru lărgirea şoselei de pe strada Meşteşugarilor, de la două benzi, la patru.

"Ne dorim lărgirea străzii Meşteşugarilor, pe zona cuprinsă acum între case şi carosabil, fără expropieri. Lucrările s-ar putea face anul viitor", a declarat Birta.

Lărgirea şoselei pare necesară în contextul în care zona s-a dezvoltat, mai multe blocuri fiind construite pe străzile Oneştilor şi Tudor Vladimirescu.

În perspectiva lărgirii carosabilului, la intersecţia străzii Meşteşugarilor cu parcul Barcăului, acum aproape de finalizare, muncitorii au lăsat loc pentru amenajarea unui sens giratoriu. "În această intersecţie, vom amenaja un sens giratoriu, tot cu două benzi pe sens", a spus viceprimarul Oradiei.

Potrivit acestuia, în prezent se elaborează documentaţia acestei lucrări, care ar putea fi executată anul viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Mai bine nu!
Strada Meşteşugarilor e printre puţinele străzi unde te mai poţi plimba în linişte, bucurându-te de copaci şi de flori. De ce să nu fie şi asta invadată de maşini, nu-i aşa?! Sper că locuitorii ei se vor opune şi sper mai ales că se va ţine cont de părerea lor.
Postat 24 Septembrie 2020, 15:35 de DoraI
Faceți parcări asfaltate pentru riverani
Prin crearea unei benzi suplimentare pe sens parcă văd, că doar se va crea o parcare asfaltată pentru riverani, că pe acea bandă nu se va putea circula din cauza mașinilor oprite. Axul Oneștilor-Carpați trebuie lărgit obligatoriu împreună cu podul peste Criș care ar trebui totodată reproiectat. Mi se pare inutil să tot urci așa sus pe pod să ai ce coborî (a fost o soluție proastă ca să nu se pună piloni).
Postat 23 Septembrie 2020, 19:48 de zsizsi
@Ioan75
Deci daca vrei poti, desfiintezi toate parcarile de pe Carpati si iesi cu doua benzi pana in Dacia. In timp aici ajungi din cauza aglomerarii urbane de acolo. Mai iei cativa mp. de la proprietarii de acolo(bolovan stie cum si poti sistematiza minimal! Ii pot gasi lui bolovan o scuza ca era la inceput de cariera dar nici acum nu poate mai mult! Problema mai este ca administratiile trecute au ingramadit o zona gata inmgramadita doar pe interes si aici ma refer al liberalul sturza si la pdl-psd petre.
Postat 23 Septembrie 2020, 16:10 de scortosul
Ar trebui lărgită la 4 benzi
Și la anumite străzi adiacente, blocat accesul în meșteșugarilor
Postat 23 Septembrie 2020, 12:17 de Sandu2100
Dacă Birta a emanat așa o tâmpenie ...
... înseamnă că oul a învățat repede de la găina birtineză să strige "cucurigu" când nu are ce spune !?! Măi, candidatule Birta, zi până la capăt la ce s-a gândit liberalismul local ... și spune-o pe aia dreaptă. Că voi, liberali prin definiție, visați să expropriați toată calea Oneștilor, cu toate casele de la Aradului la giratoriul cu T. Vladimirescu. Ca să faceți un bulevard fără seamăn și să completați ideea de a avea o centură nouă în final, în interiorul orașului ... care să rezolve front de lucru pentru firmele "de casă" ale PNL, după modelul Nicușor "ban" Dan de la capitală !?!
Postat 23 Septembrie 2020, 10:24 de CrisDumi
"de la inceput am spus..."
Si unde se descarca traficul ala pe partea dreapta a Crisului?!? Direct in blocuri? Sau se presupune ab initio ca s-ar fi demolat si niste blocuri in zona aia?!?
Postat 23 Septembrie 2020, 08:38 de Ioan75
join the critics
Mai multe blocuri fiind construite pe străzile Oneştilor şi Tudor Vladimirescu, asa ca largim la 4 benzi strada Mestesugarilor, care are doar aliniament de case. Onestilor conecteaza podul Carol 1, are blocuri de 10 etaje pe aliniament, e deja aglomerata..
Postat 22 Septembrie 2020, 22:46 de unu
::::::::::::::::
Ma cum am fost pana acum atât de prosti? Da rezolvam toată circulația din oraș cu un om asa vizionar la cârma urbei cum pare a fi acest Birta. E aglomerat pe Onestilor? ( super aglomerat) Latim strada Meșteșugarilor! (care e oricum lejer mereu fata de Onestilor ca e folosit doar de cei care stau în acea zona în timp ce Onestilor traversează jumate oraș pe lățime) și s-a rezolvat! :)))))))) facem și sens giratoriu super mega extra of Doamne. Ăștia toată ziua sunt cu investițiile în gura. Pai asa sa tot investești. Proasta perioada ne așteaptă 4 ani cu multa prostie.
Postat 22 Septembrie 2020, 21:41 de Robert
de la inceput am spus....
De la inceput am spus ca podul nou peste Cris este subdimensionat din proiectare. In anii '70 ceasca a proiectat acolo un pod cu doua benzio pe sens, trebuia luat proiectul si upgradat dar ce poti cere la un bolovan, el stie face proiecte dupa mintea lui(ca si mintea lui) si iese o prosteala totala. Sa spun ca atunci cand proiectezi un pod il faci minim pentru previziuni de minim 50 de ani nu doar pentru o noapte! Ce rezolvi daca dublezi drumu cand el da intr-o pasarela auto ca nu poti spune ca-i pod!?
Postat 22 Septembrie 2020, 21:37 de scortosul
Largirea strazii Onestilor
Degeaba se largeste strada mestesugarilor daca nu se largeste strada Onestilor, cea din urma mult mai intens circulata, iar uneori la ore de varf se formeaza cozi chiar si pe sute de metri. Strada Onestilor este o strada cu regim de bulevard odata cu construirea noilor blocuri, plus cei care vin dinspre timisoara sau arad care de asemenea aleg acest drum inspre prima shops/ lotus retail park.
Postat 22 Septembrie 2020, 20:29 de F90
La ce circulație e pe cele două străzi cu numele Barcăului ...
... ar trebui chiar câte 3 benzi pe sens, pentru când se va face și metrou cu ieșire directă în stația terminus de la centură. Conform strategiei liberale pentru secolul viitor, precis că zona va fi destinată unei agresive populări cu multe-multe blocuri, expropriind casele celor care vor vrea să locuiască neapărat pe verticală, în condomenii !?!
Postat 22 Septembrie 2020, 19:14 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON