URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2023, 09:58

Programul Rabla Local a fost prelungit. Orădenii nu se înghesuie să-și predea mașinile vechi 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Perioada de înscriere în programul Rabla Local a fost prelungită cu o lună, până pe 29 septembrie, de Administrația Fondului pentru Mediu. Conform portalului AFM, orădenii nu s-au înghesuit până acum să predea o mașină veche contra sumei de 3.000 de lei, astfel că la nivel de municipiu au rămas disponibile fonduri de peste 10 milioane de lei dintr-un total de 12 milioane puse în joc inițial. 

„Persoanele interesate să renunțe la mașinile vechi se mai pot înscrie în programul Rabla Local, întrucât s-a prelungit până în 29 septembrie, la ora 23:59. Primăria Oradea amintește că spre deosebire de programul din alți ani, banii pot fi folosiți cum dorește aplicantul, fără să fie necesar să cumpere o mașină nouă”, se arată într-o informare publicată miercuri pe site-ul municipalității orădene. 

După cum a fost anunțat, fiecare aplicant eligibil va primi 3.000 de lei pentru autoturismul înscris și predat ulterior. 

Administrația Fondului pentru Mediu a deschis pe 31 iulie înscrierile în prima ediție a programului Rabla Local. Așa cum BIHOREANUL a scris, suma aprobată pentru Oradea a fost de 12 milioane de lei, pentru casarea a 5.000 de mașini.

Miercuri seara, datele de pe portalul AFM arătau că pentru municipiul Oradea mai erau disponibile fonduri în valoare totală de 10.881.600 de lei, cât pentru 4.534 de mașini uzate, ceea ce înseamnă că într-o lună s-au făcut mai puțin de 500 de înscrieri.  

Înscrierile se fac pe platforma AFM, la secțiunea „Programe de finanțare", iar documentele justificative vor fi prezentate ulterior Primăriei Oradea. 

„Lista cu persoanele înscrise va fi transmisă fiecărei primării, după încheierea înscrierilor pe platforma menționată. Ulterior acestei etape, cetățenii vor prezenta administrației publice locale documentele justificative de eligibilitate și vor încheia un contract de finanțare cu aceasta, după care autoturismul va fi predat unui centru de preluare și va fi radiat din circulație”, se arată în informarea de pe site-ul Primăriei Oradea. 

Mai multe detalii privind înscrierea în program și condițiile de eligibilitate pot fi aflate pe platforma Administrației Fondului de Mediu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON