URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când fostul primar Ilie Bolojan a introdus supraimpozitarea imobilelor nerenovate cu 500%, au intrat la bugetul local bani cu nemiluita, mai ales pe seama unor fabrici sau clădiri monumentale.Poșta Română are în buricul târgului o hardughie care zace în paragină de ani buni. Și cam tot de atunci, onor Poșta plătește anual un milion de lei bugetului local, ca taxă de dărăpănătură.
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
30 Octombrie 2024, 15:10

Problema concediilor medicale fictive: Ce ar face șeful PSD Bihor ca bolnavi închipuiți să nu mai ajungă mercenari în Congo

Problema concediilor medicale fictive: Ce ar face șeful PSD Bihor ca bolnavi închipuiți să nu mai ajungă mercenari în Congo (sursa foto: pexels.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele PSD Bihor, Aurel Mohan, medic neurochirurg și candidat pentru un post de senator, crede că problema concediilor medicale fictive poate fi remediată doar prin „analize” mai atente ale spitalelor și caselor de asigurări de sănătate față de medicii care muncesc în ambulatorii.

Bolnavii închipuiți au revenit în actualitate în contextul în care marți la Oradea s-au făcut percheziții în dosarul unor jandarmi care erau mercenari în Congo, deși la locul de muncă figurau în concediu medical.

„Din punctul meu de vedere, cu o analiză mai atentă asupra ambulatoriilor de specialitate, prin colaborarea caselor de sănătate și conducerii spitalelor, se pot găsi soluții. O analiză mai atentă poate să ridice semnul întrebării de pe acest subiect”, a declarat Mohan, miercuri, întrebat de BIHOREANUL ce soluții are el și partidul pe care îl reprezintă legat de această problemă.

Cum s-ar face această analiză, din oficiu sau doar la sesizare, șeful PSD n-a mai detaliat.

În primăvară, și premierul social-democrat Marcel Ciolacu a declarat că trebuie descurajat abuzul de concedii medicale nejustificate, precizând că este nevoie de o clarificare legislativă, clarificare care, însă, nu a mai venit.

Totuși, medicul Mohan nu consideră că problema concediilor medicale fictive este răspândită.

„Cred că sunt cazuri aparte, nu cred că este un „sport național”, o practică generală. Eu și colegii mei pe care îi cunosc și cu care colaborez am depus un jurământ și ne facem meseria și specialitatea strict în interesul pacientului”, a mai spus Mohan.

Rămâne de văzut, odată ajuns senator, dacă și ce modificări legislative va propune pentru medicii care acordă prea ușor concedii medicale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Este necesar.
Ar trebui să existe, într-adevăr, o colaborare mai strânsă între spitale și casele de asigurări de sănătate pentru a monitoriza atent cazurile de concedii medicale și a preveni abuzurile. Implementarea unor analize periodice și detaliate asupra activității din ambulatoriu ar putea ajuta la identificarea situațiilor în care aceste concedii sunt folosite nejustificat, protejând astfel resursele și integritatea sistemului medical. O abordare clară și concretă în acest sens ar putea descuraja semnificativ aceste practici și ar contribui la creșterea încrederii în actul medical.
Postat 31 Octombrie 2024, 00:00 de OradeaNou
Mohan are dreptate
Pai are dreptate Mohan,nu trebuie acordate mai greu sau mai usor concediile medicale,trebuie acordate celor bolnavi.Mohan e omul care ajuta pacientii,bravo lui.
Postat 30 Octombrie 2024, 20:00 de bogdan1
Avem nevoie de soluții.
E foarte important să luăm în serios subiectul concediilor medicale fictive, nu doar pentru impactul asupra sistemului de sănătate, ci și pentru cei care chiar au nevoie de sprijin medical. Dacă astfel de măsuri ar putea reduce abuzurile și ar susține corectitudinea, de ce nu? Să lăsăm criticile și să vedem inițiativele constructive, e în interesul tuturor ca ajutorul să ajungă la cei care au nevoie cu adevărat.
Postat 30 Octombrie 2024, 19:07 de boris
E clar și cu șeful PSD Bihor, cât de profesionist ar rezolva problema condediilor fictive.
Așa se rezolvă, cu analize mai atente de la cei ce decohtează la cei ce recomandă și acordă ?!? Și cum s-ar face asta, prin compararea datelor fictive cu cele din realitatea fizică ?!? La așa soluție, marca Mohan, ar trebui un aparat specializat, de verificare și control, cu multe sute de trepăduși calificați, înte-un județ, care ar bate la ușa bolnavului să vadă cu ochii lor dacă-s a asă bolnavii, în halat de baie eventual. Mohan și-a dat arama pe față cu asta, arătându-și mediocritatea de politruc. Cu asemenea specimene ... PSD Bihor tot la coadă.
Postat 30 Octombrie 2024, 17:09 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5757 RON
  • 1 EUR = 4.9745 RON
  • 1 HUF = 0.0122 RON