URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Ianuarie 2016, 09:10

Primul joc din noul an: CSM CSU Oradea primeşte replica Stelei CSM EximBank Bucureşti, în sferturile Cupei României

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce au sărbătorit intrarea în noul an întărindu-şi lotul cu slovenul Miha Zupan, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au intrat acum în linie dreaptă cu pregătirile pentru primul joc oficial din 2016. Acesta va avea loc luni seară, de la ora 20, pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, în compania bucureştenilor de la Steaua CSM EximBank.

Meciul va conta pentru prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei României, ediţia 2015-2016 şi va fi un prim examen foarte dificil în noul an calendaristic.

Steaua CSM EximBank este unul dintre cei mai redutabili adversari pe care orădenii puteau să-i întâlnească în această fază a competiţiei, echipa bucureşteană având şi cele mai puţine înfrângeri în prima parte a campionatului Ligii Naţionale, doar trei.

Pentru formaţia pregătită de antrenorii Cristian Achim şi Milan Mitrovic meciul de luni, pe lângă calificarea în primele patru echipe ale Cupei României, se doreşte a fi şi o revanşă, după înfrângerea de pe teren propriu a orădenilor în campionat. Se anunţă, astfel, o partidă foarte dificilă, deschis oricărui rezultat, în care ambele combatante vor încerca să-şi facă viaţa mai uşoară în returul care se va disputa la Bucureşti pe data de 9 ianuarie, cu începere de la aceeaşi oră, 20.

Ca să ajungă în sferturile de finală a Cupei României, CSM CSU Oradea a trecut în optimi de Gaz Metan Mediaş, în timp ce Steaua CSM EximBank a învins SCM U Craiova.

În clasamentul la zi al Ligii Naţionale, orădenii ocupă locul IV, cu 23 de puncte, dar şi cu un joc mai puţin disputat, în timp ce bucureştenii se situează pe poziţia a IX-a, cu 19 puncte, dar şi cu 4 partide restante.

Conform conducerii clubului orădean, pentru partida de luni de la Arena Antonio Alexe, abonamentele sunt valabile, iar pentru cei care nu au abonamente, accesul în sală se va face pe bază de bilet, preţul unui tichet fiind de 10 lei.

De menţionat şi faptul că dacă capacitatea sălii va atinge 90%, accesul în sală va fi restricţionat conform normelor ISU.

Cei care nu vor putea ajunge la Arena Antonio Alexe la acest joc, vor putea vedea partida la televizor, meciul CSM CSU Oradea – Steaua CSM EximBank Bucureşti urmând a fi transmis în direct de Digi Sport şi Digi 24 Oradea.


Programul integral al manşei I din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin:

Luni, ora 20.00:

CSM CSU Oradea – Steaua CSM EximBank Bucureşti (Digi Sport şi Digi 24 Oradea)

Marţi, ora 18.00:

BCM U Piteşti – U Banca Transilvania Cluj-Napoca (Digi Sport)

Sâmbătă, ora 17.15:

Energia Tg. Jiu – Dinamo Bucureşti (Digi Sport)

Duminică, ora 20.00:

BC Mureş Tg. Mureş – SCM U Craiova (Digi Sport)

Citeşte pe această temă şi articolul: "Noul an a adus un jucător de calibru la CSM CSU Oradea"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON