URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2021, 08:25

Primarul xenofob: Edilul din Lugașu de Jos vede în migranți „un pericol pentru comunitate”

Primarul xenofob: Edilul din Lugașu de Jos vede în migranți „un pericol pentru comunitate” POLIȚIE POLITICĂ. Căutat atât la Primărie, cât și telefonic, edilul Sorban Levente (medalion) a refuzat să discute cu BIHOREANUL. În schimb, un „voluntar” al Poliției Locale a urmărit reporterul pe toată durata prezenței în comună. La un moment dat bărbatul, Antal Levente (foto), a și lovit mașina redacției cu piciorul, îndepărtându-se doar după ce a fost prevenit că ar putea fi chemată Poliția. Cea adevărată, nu cea din solda primarului...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria nu se gospodăreşte corespunzător, nu există canalizare, clădirea şcolii este o ruină, oamenii sunt discriminaţi, nu primesc răspunsuri la cereri în termen legal, nu li se dau numere de înregistrare, din Primărie dispar acte, site-ul instituţiei nu afişează toate Hotărârile Consiliului Local... Sunt doar câteva pasaje dintr-o petiţie înregistrată pe 27 ianuarie la Prefectura Bihor de o localnică din Lugaşu de Jos.

Între acuzele aduse de aceasta primarului Sorban Levente, una vizează însă o faptă cu totul nedemnă: discriminarea cetăţenilor pentru opţiuni politice diferite sau pentru că îşi înstrăinează o proprietate unor "arabi", alterând puritatea etnică a aşezării.

Însuşi domnul primar

După un an, un nou "caz Ditrău" se dezvăluie în Bihor. Dacă în februarie 2020 populaţia din comuna harghiteană era asmuţită de un preot catolic împotriva a doi srilankezi angajaţi la o brutărie locală, în Lugaşu de Jos cel care stimulează xenofobia e chiar edilul Sorban Levente (foto).

Acuzaţia aparţine unei localnice de etnie maghiară din satul Urvind, Egri Katalin, luată la ochi de primar în campania pentru alegerile locale, când femeia a sprijinit un alt candidat. "Odată cu începerea campaniei, subsemnata mi-am exprimat public orientarea politică în sensul susţinerii candidatului PNL, ceea ce a stârnit o serie de reacţii denigratoare, jignitoare, ba chiar şi ameninţătoare din partea funcţionarilor Primăriei, cei care m-au hărţuit fiind însuşi dl primar şi un angajat, în timpul orelor de serviciu", a scris autoarea petiţiei.

Expropriată fără acte

Necazurile femeii au început însă în 2018, când pe un teren de-al său a fost depozitat pietriş şi, pentru că nu-l putea lucra, a făcut la Parchetul Aleşd o plângere in rem pentru tulburare de posesie şi distrugere, cerând identificarea şi sancţionarea făptaşilor. Ulterior, a aflat că erau muncitori puşi de Primărie să facă un canal de scurgere. Pe o altă proprietate, muncitorii au îngropat tuburi pentru canalizare pluvială, lăsând bolovanii rezultaţi pe marginea terenului.

"Eu nu am fost înştiinţată că terenul va fi afectat. Culmea, ori proiectul n-a fost bun, ori muncitorii au greşit, căci apoi au săpat din nou şi au mutat conductele 2 metri în lateral", spune femeia. Pe un al treilea teren, Primăria a amenajat un drum, tot fără s-o înştiinţeze. "Practic, am fost expropriată nelegal. Din 51 de ari am rămas cu 47, dar n-am primit nicio despăgubire şi plătesc în continuare impozit pe toată suprafaţa", explică aceasta.

Parchetul a clasat dosarul, femeia contestând soluţia la Judecătoria Aleşd, fără succes. A vrut să depună ca probă o schiţă cadastrală a terenului întocmită în 2017 şi aflată la Primărie, dar funcţionarii i-au sugerat refacerea ei. "Ne-au zis să facem alta, suprapunând terenurile noastre peste ale unui vecin, să iasă aceeaşi suprafaţă. N-am fost de acord, iar când am cerut schiţa, ni s-a spus că a dispărut".

N-a vândut primarului

În petiţie, femeia afirmă şi că primarul a declanşat împotriva sa o "reală persecuţie", care a culminat toamna trecută cu o postare pe grupul de Facebook Kicsiny Falum, al satului Urvind/Örvend, despre care bănuieşte că este administrat de un angajat al Primăriei şi unde "dl primar a incitat la ură locuitorii fiindcă am făcut cadou un teren unor migranţi care prezintă pericol pentru comunitate".

Egri Katalin a declarat BIHOREANULUI că, în realitate, în 2019 a vândut unui palestinian un grajd învecinat cu o proprietate a primarului şi i-a donat terenul cumpărătorului, la pachet, pentru a evita, în mod legal, procedura preemţiunii, care ar fi obligat-o să facă întâi o ofertă vecinilor, inclusiv lui Sorban, interesat să-l cumpere pe bani puţini. "Cumpărătorul a făcut facultatea în România, s-a căsătorit cu o bihoreancă şi voia să înceapă la Urvind o afacere agricolă. Proprietatea privată este ocrotită de lege şi eu pot face ce vreau cu proprietatea mea. Cumpărătorul nu este migrant şi nu prezintă un pericol pentru comunitate", spune Katalin.

Înainte ca tranzacţia să fie finalizată, Primăria a schimbat scriptic destinaţia grajdului în "clădire rezidenţială" şi a somat-o ca în 18 zile să-i repare acoperişul fiindcă "strică imaginea satului", deşi construcţia nu este la şosea.

"Lapidată" pe Facebook

Anul trecut, pe 24 septembrie, cu trei zile înaintea alegerilor locale, primarul Sorban, candidat la al patrulea mandat, a transmis pe grupul de Facebook Kicsinyi Falum al satului Urvind/Örvend, ataşând şi contractul dintre Egri şi cumpărător, un mesaj "denigrator şi discriminatoriu". Mai mult, drept pedeapsă, femeia a fost eliminată din grup.

"Asemenea persoană, capabilă de orice pentru bani, este imorală. Persoana care vrea să stabilească migranţi în Urvind şi le donează proprietăţi nu poate fi formatoare de opinie în aşezarea noastră veche de pe vremea lui Arpad (n.r. – primul şef al triburilor ungare, secolul IX). Acum s-a aliat cu un partid (n.r. – PNL) care de 12 ani a atacat Urvindul cu gura plină de spume în Consiliul Local. În mod sigur, Egri Katalin a făcut o afacere bună pe pielea noastră. Dar pentru noi, adevăraţii urvindeni, cel mai important obiectiv al viitorului meu mandat va fi ca comuna să exproprieze aceste terenuri de la migranţii ce reprezintă un pericol pentru comunitatea noastră" - este mesajul transmis în numele edilului pe grupul administrat, spune femeia, de un angajat al Primăriei.

Oamenii primarului

Potrivit Constituţiei, "cetăţenii sunt egali în faţa legii, fără privilegii şi fără discriminări", Codul Penal pedepseşte incitarea la ură cu închisoare între 6 luni şi 3 ani, iar Codul Administrativ obligă funcţionarii, cărora le sunt asimilaţi şi primarii, "să nu aducă atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii, integrităţii fizice şi morale a persoanelor cu care intră în legătură în exerciţiul funcţiunii", şi să asigure "egalitate de tratament cetăţenilor".

BIHOREANUL a încercat să afle explicaţii de la primarul Sorban Levente, căutându-l marţea trecută la Primărie şi telefonic, fără însă ca acesta să răspundă. De altfel, reporterul n-a putut smulge vreo informaţie nici de la funcţionari, nici măcar de la Ehupov Norbert (foto), însărcinat cu aplicarea Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, care a refuzat să spună dacă el administrează şi pagina de Facebook a satului Urvind.

În schimb, pe durata prezenţei în comună, maşina BIHOREANULUI a fost urmărită de un VW al cărui şofer, la un moment dat, s-a apropiat agresiv, luând la rost reporterul şi somându-l: "Pleacă de-aici!". O localnică l-a identificat: Antal Levente, naşul unuia dintre copiii primarului, cunoscut ca voluntar la Poliţia Locală Lugaşu de Jos, unde ar servi ca "martor" la emiterea proceselor-verbale de contravenţie.

Fixaţie cu "arabii"

Primarul a răspuns abia vineri printr-un e-mail semnat de "Biroul de Presă al Primăriei Lugaşu de Jos" (structură inexistentă), care ocoleşte lămurirea postării de pe contul de Facebook, pretinzând că acesta nu aparţine Primăriei, iar edilul "nu are nicio pârghie" de a sancţiona postările. La fel, a lăsat neclarificat dacă autorul mesajului a fost Sorban, aşa cum reiese din promisiunea că "obiectivul viitorului meu mandat" va fi exproprierea "migranţilor".

Referitor la înstrăinarea grajdului şi terenului de către Egri Katalin, în răspuns se afirmă că aceasta a ocolit legea preemţiunii şi se reiterează acuza că "a donat imobile unor cetăţeni din lumea arabă", tot ea fiind cea care ar fi cerut schimbarea destinaţiei grajdului în clădire rezidenţială "probabil pentru a fi valorificată către cetăţeni din Emiratele Arabe, Pakistan sau Palestina".

"Biroul de presă" susţine că "primarul nu discriminează niciun cetăţean", dar arată, ironic, că "sunt unele nemulţumiri privind denumirea instituţiei, care nu este afişată bilingv, problemă ce va fi remediată în scurt timp". Mai pe româneşte, Primăria va căpăta curând şi o inscripţie în limba maghiară. Detaliu care, de bună seamă, nu îi va face pe localnici nici mai satisfăcuţi de serviciile comunale, nici mai încrezători că nu au un primar xenofob, care se ascunde când isprăvile sale trec de hotarele săteşti.


NEBUNĂ ŞI LIBERALĂ
"Atac la persoană"

"Biroul de Presă" al Primăriei avertizează că răspunsul trimis BIHOREANULUI conţine şi "informaţii cu caracter personal" ce nu pot fi puse la dispoziţia ziarului, arătând că Egri Katalin ar fi necredibilă, având o afecţiune psihică!

"Conducerea Primăriei Lugaşu de Jos consideră că prezenta acţiune face parte dintr-o răfuială politică pornită de PNL; totodată considerăm că este foarte trist că o formaţiune politică foloseşte persoane cu boli psihice pentru a-şi atinge obiectivele electorale".

"Nu mi-a cerut nimeni să scriu petiţia. Prin dezvăluirea publică a unei informaţii personale, dl primar nu urmăreşte decât să mă discrediteze. Face un atac la persoană pentru că nu îşi poate justifica propriile fapte", spune femeia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
!?
uite ca ti-am mai gasit un cont blocat: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/protest-anti-masti-cu-mesaje-controversate-in-oradea-covid-e-o-inselatorie-ma-ofer-sa-stau-48-de-ore-intr-un-salon-cu-bolnavi-159296.html plus ca se pare ca dezvolti obsesii pentru diferiti utilizatori, cu adrian_preda porti lupte si cu nick-ul asta: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/protest-impotriva-botnitei-pentru-copii-in-oradea-desi-legea-o-impune-protestatarii-nu-poarta-masti-158857.html adaug ca esti vajnic aparator aur, de unde a aparut si vrajba noastra zilele trecute. vezi-ti de treaba si lasa lumea in pace, nu tine aerul asta de deontolog, arhiva bihoreanul, dovezile, nu mint. esti un labil care nu tolereaza alte opinii.
Postat 12 Februarie 2021, 11:57 de User anonimizat
!?
te invarti in jurul cozii, plictisitor.
Postat 12 Februarie 2021, 11:31 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Ma, mincinosule, tu intri dupa o gramada de conturi ca sa minti si sa incerci sa manipulezi. Mie mi-a blocat contul pt ca ti-am raspuns la injuraturi. Asa faci si cu altii. Sunlight, Sandu, 1234. Asta ti-e stilu'. Cand ti se demomstreaza ca esti mincinos, incepi cu provocarile, faci scandal si injuri. Cand ti se raspunde la injuraturi plangi dupa moderator sa suspende conturile celorlalti. Pe mine m-ai chemat sa ma bat cu tine "pe deal". Ca sa vezi cat esti de dus cu pluta. Eu ti-am spus, in urma cu trei zile, din capul sa nu incepi iar cu scandalul ca stiu cine esti. Ai inceput iar sa ma injuri. Cand te-am injurat inapoi a intrat moderatorul. De data asta te-a avertizat si pe tine. Ai luat tzeapa. S-au saturat si astia care modereaza pe aici de minciunile si de apucaturile tale. Asta esti.
Postat 12 Februarie 2021, 11:29 de B90
!?
toate conturile astea au un numitor comun, cuvantul “luzar” exprimat obsesiv, exprimi ce te macina.
Postat 12 Februarie 2021, 11:13 de User anonimizat
!?
alcoor, 1234, 1011010, Oradea2020, Sunlight, toate ti-au fost blocate, revin cu dovezile, pana atunci intoarce-o induiosator, victimizeaza-te.
Postat 12 Februarie 2021, 11:11 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Ma uit la ceas si constat ca am pierdut prea mult timp cu tine azi, mincinosule.
Postat 12 Februarie 2021, 11:04 de B90
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Ai vazut cum te-ai dat singur de gol, mincinosule ? Ti-am spus ca la cat minti, nu mai stii ce ai scris acum o jumatate de ora, si te contrazici singur. Haha
Postat 12 Februarie 2021, 11:02 de B90
!?
poti sa vi oriunde sa-mi dai capace, nu-i musai pe deal, simplu. tu te ascunzi, eu doar te scot la lumina. ai rabdare ca vin si cu celelalte conturi blocate. pana atunci intoarce-o cum vrei, slab mai esti.
Postat 12 Februarie 2021, 10:58 de User anonimizat
mie nu mi-au suspendat mai multe conturi. Mi-a suspendat unul pt ca ti-am raspuns la injuraturi.
Ai facut tu "facultatea" la Viena ? Tu ai vazut Viena doar in poze.
Postat 12 Februarie 2021, 10:56 de B90
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Ma, mincinosule, mie nu mi-au suspendat mai multe conturi. Mi-a suspendat unul pt ca ti-am raspuns la injuraturi. Ti-am demonstrat ca minti si ai inceput cu scandalul, cu injuraturile. Ai inceut sa ma injuri. Cand te-am injurat inapoi ai inceput sa plangi dupa moderator. Ieri sau alaltaieri ai scris ca nu m-am dus pe deal sa-ti trag niste capace ca mi-a fost, chipurile, frica de tine. Haha.. Azi ai scris ca nu m-am dus sa dau ochii cu "oradeaveche". Ai vazut o dovada ? Ma, tu la cat minti, nu mai stii ce ai scris acum o jumatate de ora. Singur te dai singur de gol. Hehe
Postat 12 Februarie 2021, 10:53 de B90
!?
concret, dovezi, cum iti ofer eu.
Postat 12 Februarie 2021, 10:43 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Pe la Oxford n-ai facut nici o "facultate" ? Doar la Viena ai facut una ? Cat despre intalnirea de pe deal, te-ai ascuns ca si un soarece. Haha
Postat 12 Februarie 2021, 10:38 de B90
!?
dovezile nu mint, eu ofer o gramada, tu niciuna, te victimizezi degeaba.
Postat 12 Februarie 2021, 10:30 de User anonimizat
Eh, acum se pare ca s-au saturat si moderatorii de minciunile si de apucaturile tale. Haha
Asa faci tot timpul cu cei care iti bat obrzaul ca esti mincinos. Scandal si injuraturi.
Postat 12 Februarie 2021, 10:30 de B90
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Bun sau nu, asa ai facut si cu el (sandu). Asta ti-e stilu'. Intri cu o gramada de conturi cu minciuni, incerci sa manipulezi, etc. Cand vezi ca nu-ti tine, faci scandal, si ii injuri pe cei care iti demonstreaza ca minti. Cand esti injurat inapoi, plangi dupa moderator sa le blocheze conturile. Eh, acum se pare ca s-au saturat si moderatorii de minciunile si de apucaturile tale. Haha
Postat 12 Februarie 2021, 10:27 de B90
!?
revin cu restul conturilor blocate, ai rabdare, respira adanc.
Postat 12 Februarie 2021, 10:21 de User anonimizat
!?
contul asta ti-a fost blocat dupa o discutie cu adrian_preda, nici sandu nu era bun pe atunci, citeste: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/desteapta-te-romane-imnul-romaniei-rasuna-din-masinile-de-politie-inclusiv-in-oradea-155521.html mai vrei fii mai coerent.
Postat 12 Februarie 2021, 10:20 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Mincinosule, cand ai facut facultatea" la Viena ? Intre ce ani ? N-ai facut una si pe la Oxford ? Haha
Postat 12 Februarie 2021, 10:17 de B90
!?
acum e bun si sandu, asa-i?! patetic mai esti! dovezile nu mint, revin.
Postat 12 Februarie 2021, 10:15 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Mah, mincionosule, mie nu mi-au suspendat mai multe conturi. Mi-a suspendat unul pt ca ti-am raspuns la injuraturi. Ti-am demonstrat ca minti, ca esti un mincinos frustrat. Asa faci tot timpul. Intri faci scandal, injuri iar apoi cand esti injurat inapoi, plangi dupa moderator sa suspende conturile celorlalti. Ai facut asa si cu Sandu1200. Lui i-au suspendat vreo cateva conturi. Eh, acum se pare ca s-au saturat si moderatorii de minciunile si de apucaturile tale. Haha
Postat 12 Februarie 2021, 10:10 de B90
!?
stai linistit ca-ti gasesc si celelalte conturi, de la alcoor la sunlight, ai rabdare.
Postat 12 Februarie 2021, 10:07 de User anonimizat
!?
sa-ti reimprospatez memoria: 101234 Te-am așteptat 15 minute, altădată abține-te. Postat 21 Martie 2020, 12:22 de oradeaveche https://m.ebihoreanul.ro/stiri/lupta-cu-coronavirusul-peste-3000-de-teste-prelucrate-intr-o-singura-zi-in-romania-dintre-cei-bolnavi-doi-sunt-in-stare-grava-155325.html
Postat 12 Februarie 2021, 10:05 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Mah, mincinosule, mie nu mi-au blocat mai multe conturi. Tu intri de o gramada de conturi cu minciunile tale. Mie mi-au blocat unul pt ca ti-am raspuns la injuraturi. Ai inceput sa ma injuri cand ti-am demonstrat ca minti. Eu te-am injurat inapoi, dupa care ai inceput sa plangi la moderatot, sa-mi suspende contul. Acum se pare ca s-au saturat de minciunile si de tampeniile pe care le debitezi pe aici. Haha
Postat 12 Februarie 2021, 10:02 de B90
!?
vezi ce labil esti, ajunge o scanteie si iei foc. cu dovezile in fata o intorci, jalnic mai esti.
Postat 12 Februarie 2021, 10:02 de User anonimizat
se, oradeaveche, user_anonimizat, User anonim, Ardeleanul, Two, ctrl,etc, etc
Mai intra cu zece conturi mincinosule. Ma, mincinosule, si ieri te-ai dat de gol, scriind ca nu m-am dus sa-ti trag vreo cateva capace. Nu ai venit tu, luzarule. Ai stat ascuns, lasule. La cat minti, nu mai stii ce ai scris ieri. Te contarzici singur mincinosule. Mai spune cum ai facut "facultatea" la Viena. Haha
Postat 12 Februarie 2021, 09:48 de B90
!?
B90, chiar tu te-ai gasit sa vorbesti? ai avut o gramada de conturi blocate. https://m.ebihoreanul.ro/stiri/desteapta-te-romane-imnul-romaniei-rasuna-din-masinile-de-politie-inclusiv-in-oradea-155521.html mai vrei, mai am! cand ai fost chemat pe mal de oradeaveche, de ce nu ai venit? https://m.ebihoreanul.ro/stiri/lupta-cu-coronavirusul-peste-3000-de-teste-prelucrate-intr-o-singura-zi-in-romania-dintre-cei-bolnavi-doi-sunt-in-stare-grava-155325.html lasa atitudinea asta de neprihanita!
Postat 12 Februarie 2021, 09:39 de User anonimizat
Domnule Cris
Daca dezvalui matrapazlacurile udemeristilor, te ataca iredentistii, separatisti, revizionisti. Unul intra cu vreo zece conturi, la minciuni si la manipulari.
Postat 12 Februarie 2021, 08:44 de B90
harabul
adian cris, poate caaa...ai vre-o araboaica siii.... nu ai place ,,saorma" ca tare iti mai place sa scrii despre xenofobie, ca doar asta iti place...ori NU?? din cate se pare esti cam nationalist si inca unul din ala rau
Postat 11 Februarie 2021, 10:54 de Ardeleanul
Priarul din Vascau
Mai oamenilor, subiectele astea sunt vechi de cand lumea. In vestitul "Cou" (pseudo-orasul Vascau) Primarul face din astea de vreo 20 de ani. I-a urmarit cu "voluntarii" de la finante pe toti agentii economici (si aia putini) care nu l-au sustinut, le-a bagat bete in roate tuturor care nu l-au votat, i-a amenintat pe toti care i-au fost contracandidati. Nu degeaba e cel mai imbatranit oras din Romania dupa 20 de ani de "domnie" a lui Porge. Ma intreb acolo, cand?
Postat 11 Februarie 2021, 10:13 de mandrucasuntoradean
!?
ce comunitate incuiata, sa te urmareasca cu masina. vedeti dom’ Cris ca e bine la oras, aici singurul pericol e vreo vanzatoare fara masca, prompt sanctionata.
Postat 11 Februarie 2021, 08:54 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON