URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2012, 15:40

Primăria garantează că de miercuri se va circula normal pe toate străzile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Oradea, după ce luni au curăţat arterele principale şi străzile care comunică direct cu acestea, respectiv staţiile de tramvai şi autobuz, utilajele RER Ecologic Service au continuat, marţi, cu pluguirea zăpezii cartiere. "Momentan se acţionează cu 8 utilaje la pluguit zăpada şi 6 utilaje pentru împrăştierea materialului antiderapant, acolo unde se impune", se arată în comunicatul municipalităţii.

Alături de utilajele RER, pe străzi sunt şi maşinăriile altor firme, care transportă zăpada curăţată din oraş.

"Primăria estimează că până mâine, 8 februarie, în urma măsurilor de îndepărtare a zăpezii, circulaţia maşinilor se va putea desfăşura în condiţii normale pe toate străzile din municipiu", mai informează municipalitatea.

Totodată, dacă anumite străzi au fost omise din programul de curăţare, orădenii pot apela RER Ecologic Service la numărul de dispecerat 0259.433.195.

Cerându-şi scuze orădenilor pentru disconfortul creat în ultimele zile, din pricina căderilor masive de zăpadă, Primăria ţine şi să mulţumească firmelor care au ajutat la cărat zăpadă, mai precis Selina, Drumuri Orăşeneşti, Energomontaj, Compania de Apă şi Asfamixt.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
azi e joi !
si strada Mihai Viteazul NU A FOST DEZAPEZITA ! aici nu se circula in conditii normale! si nici pe Kogalniceanu. toate strazile mici aflate la sud de centru sunt pline de zapada!
Postat 09 Februarie 2012, 16:03 de xfiles
Mai devreme sau mai tarziu toti dictatorii pica
Daca ar fi putut face din zapada un sens giratoriu, un pod sau o fantana arteziana, sigur ca Bolojan s-ar fi miscat mai cu talent. Dar din deszapezire nu /pica/ nimic. Iar RER n-a fost aleasa in defavoarea Urbana de catre Bolojan. Si RER n-are nici o legatura cu Primaria. Cum n-are nici CET-ul cu Primaria. Cine mai crede minciunile astea? Nu este legatura intre companiile astea si Primarie cand e vorba de responsabilitate, admit. Sunt insa simbiotic unite la profit si la batjocorirea oradenilor.
Postat 08 Februarie 2012, 14:14 de Nice
SANATATEA ORADEANA
Rusine managerului de la Spitalul Municipal din Oradea, in curtea spitalului nici azi dupa masa nu se putea circula, zapada era de 20 cm, salvarile patinau fara voie, managerul acesta nu a fost la serviciu de cand a nins sau macar sefii de la administrativ sa faca ceva. Dezastru! Cata vreme spitalul era condus de Directia Sanitara era macar curat.
Postat 07 Februarie 2012, 20:05 de FELICIA
@ghiula - get some brains, man!
ghiula, retardat fara indemnizatie ce esti -- daca te-ai uita pe geam ai vedea ca masinutele rer galbene improsca zapada de pe sosea la marginea drumului, unde surpriza! este o parcare lunga si semnalizata prin indicatoare -- asa se face ca soferii cu masinile parcate trebuie sa dea la lopata ca sa poata sa-si scoata masina din parcare, in spatele autoturismelor fiind movile de zapada de 50 cm!! cum sa intelegi tu ce scriem noi p-aci, probabil ca esti unul care si-o freaca non-stop in fata calc si mai guita din cand in cand.
Postat 07 Februarie 2012, 19:13 de sabau
Depinde pana unde cred ei ca se intinde municipiul
Este deja marti seara si in spatele blocurilor din Aleea Salca inca raman masini blocate in zapada. Ma indoiesc ca pana maine (miercuri) dimineata se mai face ceva. Locatarii nu au cum si cu ce sa care zapada, RER-ul a fost anuntat la numarul indicat si tot degeaba. Parca am fi in afara orasului cand e vorba de asigurarea de facilitati. Bine ca la impozite suntem ca in centru ...
Postat 07 Februarie 2012, 18:50 de 0radean nemultumit
Aria mica si aria mare
Am putea stii si noi de unde pina unde tine orasul promis?
Postat 07 Februarie 2012, 18:43 de Taranul din oras
garanteaza pe dracu
bai jurnalisti destepti! acolo scrie ca "primaria estimeaza", nu "garanteaza".
Postat 07 Februarie 2012, 18:20 de ghiula
@sabou
cum pwla mea crezi ca au mutat zapada in spatele masinilor? cu excavatoru? Tu esti bataia de joc a lu ma-ta care te-o adus degeaba pe lumea asta.
Postat 07 Februarie 2012, 18:19 de ghiula
bataie de jos, zapada e tot acolo!
dobitocii cu deszapezirea au mutat toata zapada de pe sosea in spatele masinilor parcate si pe trotuare! vezi zona transilvaniei si lacu rosu - nu va e rusine, nesimtitilor? orasul asta a ajuns bataia de jos a lui bolojan si firmele cu care lucreaza si pe care le lauda el -- selina, drumuri orasenesti, etc!
Postat 07 Februarie 2012, 17:16 de sabau
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON