URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Septembrie 2023, 16:23

Președintele FC Bihor: „Am început deja discuţiile pentru nocturna mobilă”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mult aşteptatele meciuri cu FCSB şi Dinamo, din cadrul Cupei României, se vor desfăşura la Oradea, după cum a dat asigurări preşedintele clubului FC Bihor Oradea, George Tătar.

„Mă bucur foarte mult că va avea loc un festival fotbalistic la Oradea. În prima mea conferinţă am spus că îmi doresc foarte mult să auzim pe acest stadion, la fel ca la meciul de baraj cu Oţelul Galaţi, „Hai, Bihoru!”. La meciul de cupă cu FC Argeş au fost semne că putem reîncepe şi cred că pentru meciurile cu FCSB şi Dinamo se va crea o emulaţie şi îi aşteptăm pe suporteri într-un număr cât mai mare alături de noi”, a precizat Tătar, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Instalaţia de iluminat, din Baia Mare

Preşedintele clubului FC Bihor Oradea, George Tătar (foto stânga), a adăugat că „am început deja discuţiile pentru nocturna mobilă şi pot să vă asigur în momentul de faţă că FC Bihor poate să joace acasă indiferent de ora care va fi stabilită de către televiziuni sau de către Federaţie”.

„Indiferent dacă vom juca în nocturnă sau nu, noi suntem pregătiţi, pentru că vom avea nocturnă mobilă”, a spus Tătar.

Conform conducătorului clubului orădean, o firmă din Baia Mare cu experienţă în domeniu va asigura instalaţia de nocturnă la cele două jocuri de la Oradea. El nu a precizat deocamdată costul închirierii, dar a dorit să precizeze că „suporterii noştri merită acest lucru”.

Conform preşedintelui FC Bihor, sistemul de nocturnă va fi instalat pe Stadionul „Iuliu Bodola” înainte de meciul cu FCSB, programat în jurul datei de 27 septembrie, şi va rămâne acolo până după meciul cu Dinamo, programat în jurul datei de 1 noiembrie. Astfel, există posibilitatea ca şi alte jocuri din cadrul campionatului, programate în acel interval, să se dispute în nocturnă, „dacă va fi de acord şi Federaţia Română de Fotbal”.

Interes pentru bilete

Pentru că fanii sunt interesaţi deja de bilete, George Tătar a ţinut să lămurească câteva aspecte care sunt valabile în prezent.

„Aşteptăm să se stabilească data şi ora la care se vor disputa cele două meciuri. Încă nu am discutat despre bilete, vom reveni cu mai multe detalii săptămâna viitoare, pentru că, până nu ştim data şi ora de disputare a meciurilor, nu putem tipări biletele. Însă mai precizez o dată: cu abonamentele poate intra oricine, atât la meciurile din campionat, cât şi la cele din Cupa României”, a mai afirmat preşedintele clubului, George Tătar.

Cert este că biletele la cele două jocuri de cupă nu vor fi 10 lei, ca în campionat, ci vor creşte, având în vedere interesul pentru cele două dispute, dar şi nivelul adversarului. În acest sens, pentru susţinătorii echipei, ideal ar fi să îşi achiziţioneze abonamente, care pentru 100 de lei sunt valabile pe tot sezonul competiţional, inclusiv la meciurile din cupă, cât şi la play-off sau baraj.

De altfel, conform conducerii clubului orădean, cererea abonamentelor a fost mare, numai într-o zi, după aflarea rezultatelor de la tragerea la sorţi, crescând cu aproximativ 100. Astfel, miercuri dimineaţa clubul orădean vânduse deja 415 abonamente.

„O onoare şi o mândrie să jucăm cu FCSB şi Dinamo”

Prezent şi el la conferinţa de presă de la Stadionul „Iuliu Bodola”, antrenorul principal Florin Farcaş s-a referit la importanţa celor două jocuri cu granzii fotbalului românesc.

„Pentru fotbalul bihorean este o onoare şi o mândrie ca atât FCSB, cât şi Dinamo să revină la Oradea. Iubitorii fotbalului îşi doresc asta de foarte mulţi ani. Pentru noi şi pentru tot ce înseamnă mişcarea fotbalistică orădeană este un lucru fantastic. Sperăm din tot sufletul ca la cele două jocuri lumea să fie în număr cât mai mare alături de noi, pentru că şi la jocul cu FC Argeş atmosfera a fost una frumoasă şi jucătorii au simţit asta şi cred că şi spectatorii au contribuit la acest succes frumos de a ne califica mai departe”, a precizat Florin Farcaş.

Urmează meciul din campionat cu Lipova

Până la meciurile cu FCSB şi Dinamo, însă, echipa orădeană mai are de disputat meciuri importante în campionat, iar următorul dintre ele este cel de sâmbătă de pe teren propriu, cu Şoimii Lipova.

Partida, programată în cadrul etapei a III-a a Seriei a 8-a din Liga a III-a, se va disputa cu începere de la ora 17, la Stadionul „Iuliu Bodola”.

„Suntem într-un ciclu de pregătire destul de amplu, în care interesul foarte mare pentru noi este jocul de sâmbătă, pentru că întâlnim un adversar destul de incomod din punct de vedere valoric, un adversar care produce fotbal, o echipă care în ediţia trecută a fost o formaţie puternică a acestei serii, iar din acest punct de vedere ţinem să spunem că ne focusăm sută la sută pe jocul de sâmbătă, astfel ca la ora meciului să arătăm aşa cum ne dorim şi punctele să fie în favoarea noastră. Nu va fi uşor, pentru că Lipova este un adversar cu jucători experimentaţi şi, nu întâmplător, etapa trecută a produs această surpriză, din punctul meu de vedere, câştigând cu Timişoara, o echipă care are un obiectiv clar, acela de a se bate la promovare anul acesta”, a declarat antrenorul Florin Farcaş (foto dreapta).

Merită precizat că, după primele două etape în campionat, FC Bihor ocupă primul loc în serie, cu 6 puncte, în timp ce Şoimii Lipova se situează pe poziţia a 5-a, cu 3 puncte.

Un bilet de intrare la meciul de sâmbătă, ora 17, cu Şoimii Lipova costă 10 lei, iar copiii sub 14 ani au accesul liber.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Mult...
... insucces, vecebihor!!
Postat 08 Septembrie 2023, 08:38 de AnaConda
Stadionul asta antic
Pana la urma se va darama vreo tribuna cu spectatori cu tot.
Postat 07 Septembrie 2023, 17:56 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON