URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2023, 16:01

Pompierii au găsit nereguli la pensiuni din zone ca Remeți, Bulz, Coada Lacului și la unități de cazare ale ocoalelor silvice 

Pompierii au găsit nereguli la pensiuni din zone ca Remeți, Bulz, Coada Lacului și la unități de cazare ale ocoalelor silvice  (foto: ISU Crişana)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii bihoreni au descins în controale prin câteva dintre zonele turistice ale județului și au găsit diverse nereguli la pensiuni, pensiuni cu restaurante, precum și la unitățile de cazare ale ocoalelor silvice, aplicând amenzi în valoare totală de aproape 40.000 de lei. ISU Crișana nu precizează care au fost unitățile turistice amendate. 

Verificările ample au fost demarate „în scopul preîntâmpinării situațiilor de urgență pe timpul minivacanței ocazionate de Ziua Internațională a Copilului și de Sărbătoarea Rusaliilor, perioadă în care mulți cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber în zone turistice”, a transmis marți printr-un comunicat lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana. 

Astfel, în ultimele două săptămâni, pompierii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Crișana au făcut 13 controale la unități turistice situate în localitățile Remeți, Bulz, Coada Lacului, Borod, Bratca și zonele adiacente. 

„În cadrul acestor activități, au fost depistate 86 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 19 dintre acestea fiind soluționate pe timpul verificărilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, dintre care 59 de avertismente şi 17 amenzi în cuantum de 35.000 lei”, se arată în informarea semnată de lt. col. Roșca.

Unele nereguli au fost semnificative, altele nu atât de grave. Astfel, potrivit aceluiași comunicat, „principalele nereguli au constat în exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice, neefectuarea corespunzătoare a mentenanței mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neafișarea planurilor de evacuare pe fiecare nivel, pe căile de acces și în alte locuri vizibile, astfel încât să fie cunoscute de toate persoanele aflate în interiorul unităților, nefuncționarea instalației de detectare și semnalizare a incendiilor la parametrii proiectați etc.”. 


(foto: ISU Crişana)

De asemenea, tot în ultimele două săptămâni, pompierii au derulat 14 controale „la ocoalele silvice de stat și private, care dispun de spații de cazare și de agrement destinate populației, din Oradea, Aleșd, Marghita, Beiuș, Dobrești, Remeți, Săcueni, Tinca și Sudrigiu, precum și la Administrația Parcului Național Apuseni”. 

În urma acestora, pompierii au constatat 120 de nereguli, 28 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul verificărilor. „Pentru neregulile depistate au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale, din care 92 de avertismente și două amenzi în cuantum de 3.500 lei. Principalele disfuncționalități au constat în neactualizarea planurilor de apărare împotriva incendiilor, lipsa dotărilor corespunzătoare cu mijloace de primă intervenție, neamenajarea corespunzătoare a locurilor admise în pădure pentru popas, deficiențe de ordin organizatoric etc.”, se arată în informarea ISU. 


(foto: ISU Crişana)

Totodată, pe timpul controalelor, cadrele Inspecției de Prevenire au organizat 27 de exerciţii în caz de incendiu și 28 de instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, activități în care au fost angrenați peste 250 de angajați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Iarasi nu precizeaza mai nimic.
Ca si in cazul cu azilul de batrani. Astia au impresia ca ajuta pe cineva daca publica ce amenzi au dat fara sa specifice macar cine sunt cei cu abateri grave? Sau au verificat asa ca la Colectiv? Nu e afisat planul asta e una dar macar pe cei care nu sunt capabili sa se organizeze in cazul unui incendiu sau pe cei unde incendiul e iminent sa ni-i specifice. Asa iar nu poate confirma nimeni nimic si trebuie sa credem pe cuvant comunicatele astea. Ceea ce e egal cu 0 in ansamblu. Dar daca tot nu dau nume macar puteau sa mai astepte reverificarea si sa ne anunte ca s-au depistat ~120+90 nereguli dar la momentul acesta toate sunt rezolvate iar cele care nu sunt rezolvate au fost deja suspendate pana la rezolvare. Amenzile in sine nu ne privesc, e mai mult ca sa se laude ei.
Postat 30 Mai 2023, 17:06 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON