URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Martie 2024, 10:31

Peste 1.000 de joburi disponibile în Bihor, o zecime dintre ele sunt pentru absolvenții de facultate

Peste 1.000 de joburi disponibile în Bihor, o zecime dintre ele sunt pentru absolvenții de facultate (sursa foto: Firmbee, Pixabay.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La finalul primului trimestru din acest an, piața muncii din Bihor dă semne de dezvoltare. Numărul anunțurilor de angajare date de firmele și instituțiile publice din județ a trecut de o mie, iar peste 10% dintre acestea sunt dedicate absolvenților de studii superioare.

Mai precis, în Bihor sunt în această săptămână 1.035 de locuri de muncă vacante, dintre care 118 pot fi ocupate de persoane care au terminat o facultate, conform datelor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Printre joburile pe care le pot ocupa bihorenii cu studii universitare se regăsesc poziții de administratori la diferite firme, analiști financiari, economiști și contabili, farmaciști, fiziokinetoterapeuți, hidrologi ori ingineri de diferite specializări. Se mai caută și manageri de proiecte, specialiști în resurse umane, în achiziții sau în domeniul calității și diferiți tehnicieni.

Alte 374 de anunțuri de angajare sunt pentru absolvenții de liceu, de școli profesionale sau postliceale. Un sector în care se recrutează masiv este cel al transporturilor, șoferii fiind căutați de mai multe companii locale. De asemenea, se fac angajări în HoReCa, unde se caută personal pentru bucătăriile unor localuri, barmani, ospătari ori recepționeri.

Pentru absolvenții de studii primare sau gimnaziale sunt disponibile alte 543 de locuri de muncă, și acestea în domenii diverse, de la sectorul construcțiilor la comerț, îngrijirea spațiilor verzi, confecții ori asamblarea și montarea unor componente în procesul de producție.

Lista completă a locurilor de muncă vacante:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@CFlorin
Te-ai intrebat cam ce pregatire poti avea ca nu te angajeaza nimeni? Daca experienta ta ar fi pe bune, nu ai avea nevoie de AJOFM sa astepti telefoane pentru interviu. Cu atitudinea asta, i-ai convins din start sa nu te caute.
Postat 30 Martie 2024, 09:18 de Biggie
vrajeala ieftina
Eu cred ca sunt puse doar de forma. Tinand cont ca am ceva experienta in domeniul in care am aplicat si nu am fost sunat pentru a programa un interviu, desi mi-au confirmat ca au primit cv-ul, dar luna de luna pun anunt ca fac angajari! Eu propun niste controale la aceste firme (nu vreau sa le dau nume aici) si amenzi pe masura, ca doar asa merge in tara asta! Chiar nu stiu ce beneficii au ca pun anunt luna de luna! ITM citeste comentariile pe aici???
Postat 29 Martie 2024, 10:56 de CFlorin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON