URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2023, 17:02

Perchezițiile la „mafia gunoaielor”: Un om de afaceri a fost ridicat direct de pe Aeroportul din Oradea, când se întorcea din vacanță! (FOTO/VIDEO)

Perchezițiile la „mafia gunoaielor”: Un om de afaceri a fost ridicat direct de pe Aeroportul din Oradea, când se întorcea din vacanță! (FOTO/VIDEO) Firmele unde ajungeau gunoaiele străinilor au fost monitorizate de anchetatorii români cu drona (sursa: DIICOT)
Perchezițiile la „mafia gunoaielor”: Un om de afaceri a fost ridicat direct de pe Aeroportul din Oradea, când se întorcea din vacanță! (FOTO/VIDEO) (sursa foto: DIICOT)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Descinderile făcute duminică de procurorii DIICOT, care anchetează importurile ilegale de gunoaie din străinătate în România, au avut o oprire și la Aeroportul Oradea.

Un om de afaceri din domeniu, Bogdan Macra, a fost reținut când se întorcea din vacanța din Turcia, scrie Antena 3 CNN.

Aceeași sursă notează că în depozitul firmei sale de pe un câmp din Bihor au ajuns mii de tone de gunoi din vestul Europei. Operațiunile ilegale de acolo au fost supravegheate cu drone.

Macra are calitatea de suspect și este unul dintre cei mai importanți lideri ai grupării care aducea ilegal gunoaie în țară, sub pretextul valorificării lor, scrie și g4media.ro. El a fost depistat de o echipă BCCO Oradea și BCCO Cluj.

Tot duminică, a fost ridicat de-acasă un afacerist din Arad și soția acestuia, și ei implicați în afacerile clandestine cu gunoaie.

44 de percheziții au avut loc, duminică, la domiciliile unor persoane și sediile unor firme din Bihor, Arad, Hunedoara, Sibiu și Timiș. Gruparea ar fi adus în țară cel puțin 1.500 de tone de gunoaie, sub pretextul valorificării lor, dar în realitate fără ca acest lucru să se întâmple.

În urma descinderilor, 40 de persoane au fost duse la audieri, ancheta fiind coordonată de procurorii DIICOT Timișoara.

UPDATE: Gunoaie din Italia, la Lugașu de Jos!

Presa din Timișoara scrie, citând informații de la DIICOT Timișoara, că duminică după-amiază, în cadrul operațiunii, în curtea unei firme din Bihor au fost găsite două transporturi cu deșeuri aduse din Italia.

Potrivit pressalert.ro, ar fi vorba de un punct de lucru din Lugașu de Jos pe care îl deține o firmă din Oradea.

Aceeași sursă notează că ancheta a început anul trecut, de la o firmă din Arad care aducea din vestul Europei, în special din Italia și din Germania, camioane cu deșeuri. Gunoaiele intrau în țară sub pretextul valorificării, și ajungeau la o firmă din Hunedoara.

În 2022, în afacere ar fi intrat și firma din Oradea, care apoi a creat depozitul de gunoaie pe un câmp din Lugașu de Jos.

Imaginile făcute publice duminică de procurorii DIICOT mai arată că, în timpul perchezițiilor, au fost găsite și sume uriașe de bani, în bancnote de lei și euro.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Petre93
Exact de LAICURI nu mai pot eu ::::::)))))
Postat 03 Octombrie 2023, 21:45 de Sandu2100
drop/sandu
Voi ati observat ca la comentariile lui sandu2100 toti dau recenzii negative, absolut la toate el e descalificat. Saracul el nu vede ca singurul prost de aici, mai si persista in prostie. Ma uitam la comentariile lui si toate sunt negative, nu are nici un singur like, poate a lui. Du-te sandu lasa-ne, du-te in lumea ta paralela. Prostu satului
Postat 03 Octombrie 2023, 20:03 de Petre93
Cluj, maramures, alba
E vreo legatura? Acu vreo 8 ani, pe vremea fiefului pnl in ardeal... AVE si alte minunatii. Mi-dor de Vadim, unde esti vadime, sa te votam...
Postat 02 Octombrie 2023, 17:17 de excalibur
Concluziile care se prefigurează fiind că municipalitatea şi firma Eco Bihor au greşit acceptând să fie depozitate aici şi deşeuri din alte judeţe, precum Cluj, Alba şi Maramureş, unde autorităţile n-au avut unde le depozita legal.
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/oradea-va-prelua-gunoaiele-clujului-121771.html / https://m.ebihoreanul.ro/stiri/oradea-scapa-clujul-groapa-de-gunoi-a-orasului-va-prelua-zilnic-cate-25-de-camioane-cu-deseuri-din-cluj-napoca-121857.html / https://m.ebihoreanul.ro/stiri/gunoi-la-control-curtea-de-conturi-verifica-legalitatea-gazduirii-la-oradea-a-deseurilor-din-alte-judete-168982.html
Postat 02 Octombrie 2023, 17:13 de excalibur
vasi/adi13
Sunt aici din propria-i inițiativă și nesilit de nimeni, sunt aici pt ca propagandistii ca tine, și PSD-eii ii fac pe Orădeni si Bihoreni proști, tocmai pt asta sunt aici.
Postat 02 Octombrie 2023, 11:18 de Sandu2100
vasi/adi13
Când nu ai argumente, te agiți ca molusca pe uscat :::::))))
Postat 02 Octombrie 2023, 11:14 de Sandu2100
vasi/adi13
Aduce gunoiul din 4 județe la preț triplu, se depozitează la groapa de gunoi, nu pe orice teren , e mare diferență. Mulțumită propaganda de răspuns :::))))
Postat 02 Octombrie 2023, 09:56 de Sandu2100
Sandu mincinosu
Ia explica-ne sandu cum aduce Bolojan gunoiul di 4 judete la Oradea. Hai taranule ca vad ca tare te agiti pe aici.
Postat 02 Octombrie 2023, 09:04 de vasi13
Primarul Lugasului
Intrebati-l pe primarul controversat al Lugasului ce stie de aceasta firma, si cine le-a cesionat terenul asociatiei Silvana? Membrii asociatiei habar nu au ce afaceri face presedintele .
Postat 01 Octombrie 2023, 23:43 de MayorofLugas
Nu are nicio articolul cu RER
Dar foamea din PSD e aici, așai Maikeltroll, cum ai făcut tu legătura asta ??? Bineînțeles tu nu ești propaganda, dar măcar explica-te !!
Postat 01 Octombrie 2023, 21:54 de Sandu2100
Să-i fie invatatura de minte
Să plateasca data viitoare, taxa de protectie la timp(vezi RER).
Postat 01 Octombrie 2023, 20:40 de Maikeltroll
Pușcărie ca pt crimă la ăștia
Asta e un motiv pt care nu vreau in Schengen, cu toate ca România pierde, dar înainte de asta instituțiile statului trebuie să-și facă treaba, fără șpagă drojdie și alte alea, în cazul de față instituțiile își fac treaba, rămâne de văzut ce treaba fac judecătorii pe drojdie, pt ca dacă asta e liber mai vin și alții și așa România se umple de gunoaie și nimeri nu e de vină. Gunoaiele alea au apărut datorită extratereștrilor, omul scăpa cu basma curată, judecătorii sunt mulțumiți de drojdie și noi ne poluam.
Postat 01 Octombrie 2023, 19:30 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON