URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2023, 16:05

„Pentru omul anului, generalu' generalilor”: Tzancă Uraganu i-a dedicat o manea lui Victor Micula, care a ajuns locul 1 pe YouTube (VIDEO)

„Pentru omul anului, generalu' generalilor”: Tzancă Uraganu i-a dedicat o manea lui Victor Micula, care a ajuns locul 1 pe YouTube (VIDEO) (Sursa foto: captură video YouTube)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unul dintre cei mai cunoscuţi manelişti din România, Tzancă Uraganu, a lansat la sfârșitul săptămânii trecute o piesă pe care i-a dedicat-o milionarului Victor Micula, fiul omului de afaceri bihorean Viorel Micula, şi care a ajuns în top pe YouTube.

Pe la mijlocul piesei „Eu sunt mereu pe primul loc”, manelistul spune: „Să fie de la mine, subsemnatul Uraganu` României, melodia asta pentru omul anului, generalu' generalilor Victor Micula şi pentru oamenii care stau bine de tot". În clip sunt introduse și două fotografii cu Micula jr. care apare într-un avion privat. 

„Am putere să dau legi” 

Maneaua a adunat până luni peste 603.000 de vizualizări pe YouTube şi a ajuns pe locul 1 în topul celor mai populare videoclipuri lansate recent în România.

Pe lângă dedicația directă adresată lui Victoraș Micula, Tzancă Uraganu descrie prin versurile sale un om cu influență mare: „Am putere să dau legi / Şi dărâm guverne întregi / Când îmi puneţi voi capcane / Dau câteva telefoane / Şi când scot două silabe / Vă pun cu botu` pe labe". 

Piesa dedicată lui Micula jr. mai conține versuri despre „știrile mondene”: „Au curs râuri de cerneală / Despre viaţa mea regală / Că sparg bani din plictiseală / Chiar aşa, nu e vrăjeală".

Nu este pentru prima oară când un manelist îi „închină” o melodie lui Victor Micula. Dani Prinţul Banatului i-a scris acestuia mai multe piese, printre care una intitulată "Adevăraţii infractori", cu trimitere la anchetele penale care îl vizează pe fiul de magnat.

Polițist de ocazie

În ultimii ani, Victor Micula a fost în atenția anchetatorilor în mai multe spețe. Milionarul s-a aflat o bună perioadă în afara țării, decizând să se „refugieze” în Elveția. 

Pe Instagram şi TikTok, Micula jr. este deosebit de activ și se laudă cu stilul său luxos de viață, publicând fotografii și filmuleţe cu elicopterul său, cu bolizi şi cu alte obiecte valoroase.

La începutul acestui an, au avut loc, la Tribunalul Bihor, mai multe audieri într-un proces care-l vizează pe Victor Micula și pe patru poliţişti. Cel dintâi este acuzat de instigare şi accesare ilegală a unui sistem informatic, divulgare de informaţii nepublice şi uzurpare de calităţi oficiale. BIHOREANUL a relatat că cei patru agenţi de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Oradea l-au cooptat pe afacerist într-o acţiune, i-au oferit uniformă de poliţist, l-au iertat de o amendă, i-au furnizat datele altor persoane şi chiar i-au permis să acceseze el însuși bazele de date MAI din sediul Poliției Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Părerea mea...
Gargară degeaba, un uragan creat de societatea civilă și cea politică, totul a început din perioada d-lui Cornel Popa PNL. După care restu care sunt și azi, Justiția, Poliția, Serviciile sunt politizate nu ai ce să le faci. Avem pretenții de Schengen, poate peste 50 de ani, dar există un poate.
Postat 08 Martie 2023, 00:40 de Morometul
?!
De ce il banuieste guristul pe victoras ca ar fi seful sefului militistilor bihoreni?!
Postat 07 Martie 2023, 12:22 de pinonel
600.000 de inculti
Cum dr sa poti asculta astfel de.muzica. Deja din versurile citite in articol m-a apucat scarba, greata si repulsia. Popor de inculti si anafabo$$i pentru care "manelele ie veatza mea", care isi duc zilele din combinații in combinatii. Cand ajung la pensie (varsta, ca pensie nu or sa aiba) se plang prin ziare ca nu ii ajuta statu destul. Astia nici co-asigurati nu ar trebui sa aiba ca statut. Bine a zis cine a zis: "tara asta a mers bine cand au condus-o strainii", (adica aia cu cap si scoli nu cu nume de strainezi) tot mai adevarat. In ultimii ani evolutia tarii e 0, intelectul tinde spre negativ, Idiocracy devine profetie. Prostii se inmultesc si or sa devina majoritari, o sa fie lumea condusa de prostituate, wrestleri si tot felul de entertaineri ratati. Deja se unplu salile la "stand up comedy", in fata unui idiot care injura si prostii aplauda. Vezi desteapta aia de la ICR, Londra. Si cate si mai cati, prosti gramada. De departe salutari, sa nu te mai faci bine, natie de incompetenti! Tutea zicea bine cand a zis ca a facut puscarie pentru o natie de prosti
Postat 06 Martie 2023, 20:43 de poiu
I-a tunat "mama natură" și apoi i-a adunat.
Doi cocălari din categoria celor care fac totul pentru a demonstra că România este o un "stat eșuat" și fără șanse de a se face bine la cap.
Postat 06 Martie 2023, 19:07 de KP
Greața
Subscriu intru totul și mai adaug lipsa de educație ,cultura ,nici unul din cei doi n-au reușit să promoveze nici măcar bac ul ,iar de cei care îi asculta nici nu mai are rost sa punem in discuție, asta arata exact nivelul de cultură și educație al unui popor "un prost va găsi întotdeauna pe unul și mai prost care să îl admire "in loc sa stea in fata procurorului ,judecătorului pt faptele pe care le-a făcut a sterpelit-o prin Elveția iar autoritățile se fac că nu-l găsesc, probabil până intervine prescripția ,sa nu uitam că asta își punea maneliști de casa sa ii cante manele" șefului" pe care îl sună la 12 noaptea că îl bate mascați " eu ți-am pus stele pe umăr..... Pai daca el ia pus stelele pe umăr mai poate el zice ceva de junior ,daca întâiul om din MI este un hoț dovedit și sta acolo fără nici o treabă ce așteptări poți să ai de la ei.
Postat 06 Martie 2023, 19:07 de sss
Promovare
Atata timp cat in tara asta se promovează imbecilitatea, prostia, pupincurismul, lipsa bunului simt, lipsa educatiei si lista ar mainputea continua, nu prea avem la ce sa ne asteptam. In loc ca in treding pe Youtube sa ajunga investigatii de presa independenta, ajung astfel de 'productii'. Asta cam spune multe despre o tara si locuitorii ei, iar voi, dragi jurnalisti, prin scoaterea in evidenta a acestor fapte, hraniti ego-ul celor sus mentionati.
Postat 06 Martie 2023, 17:23 de corm16
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON