URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Noiembrie 2012, 14:59

PDL-istul Călin Mocan îşi face campanie folosindu-se de biserică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Candidatul Alianţei România Dreaptă pe Colegiul 9 Deputaţi, Călin Mocan, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că unul dintre proiectele la nivel naţional ale Alianţei, pe care el şi-l asumă între altele, este o lege prin care Biserica, indiferent de cultul religios, să preia o parte din serviciile sociale asigurte de stat şi să se implice mai mult în proiectele sociale.

Parteneriat stat-biserică

"ARD consideră binevenit ca biserica să aibă un rol mult mai important în societatea românească. În acest sens, ARD susţine realizarea unui parteneriat stat-biserică în domeniul asistenţei sociale, prin care o parte din răspunderea asistenţei sociale să treacă din sarcina statului în cea a bisericii. Prin prisma faptului că eu sunt ortodox şi mai mult, sunt membru în adunarea eparhială a Episcopiei Oradiei încă din 2010, doresc ca acest parteneriat să se întărească, deoarece el există încă din 2009, la nivelul judeţului Bihor", a spus Mocan.

PDL-istul a dat exemplul Asociaţiei Filantropia condusă de preotul Laurenţiu Lazăr, care funcţionează pe lângă Episcopie şi desfăşoară proiecte sociale pentru sărmani, pentru sprijinirea copiilor şi părinţilor, a persoanelor cu dizabilităţi sau programe pentru educaţie şi tineret.

"Proiectul meu personal este să mă asigur că acest parteneriat între stat şi biserică va fi legiferat. S-a încercat de către Guvernul Boc - în 2011 - un proiect legislativ în acest sens, dar mai multe multe organizaţii ateiste din România se pare că au blocat acest proiect şi încă el se află la stadiul de propunere", a spus Mocan.

În luptă cu USL

Cum era de aşteptat, în aceeaşi conferinţă de presă PDL-istul a aruncat acuze şi către contracandidaţii din USL, criticând modul în care îşi fac campania folosindu-se de imaginea primarului Ilie Bolojan şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Cornel Popa, spunând - la fel cum au făcut şi alţi candidaţi ARD înaintea lui - că USL-iştii încearcă să inducă ideea că, dacă vor fi aleşi, vor face totul pentru ca proiectele judeţului, respectiv oraşului, să fie realizate.

În acest context, Mocan a întrebat retoric cum ar putea parlamentarii USL să făcă lobby pentru proiectele judeţului de vreme ce - deşi premierul Victor Ponta a promis, chiar la Oradea, că va da CET II în administrarea municipalităţii - joi Termoelectrica a anunţat într-un ziar local că îl scoate din nou la licitaţie pentru 90 milioane de lei.

Ce nu a mai spus PDL-istul este că, potrivit angajamentului asumat de Guverul Boc în raport cu FMI, Termoelectrica, fiind în lichidare judiciară, este obligată să îşi scoată activele la licitaţie, neputându-le transfera gratuit, iar CET II se numără între ele. În concretizarea acestui demers complicat, municipalitatea orădeană mizează pe faptul că la licitaţie nu se va prezenta în continuare nimeni, preţul de achiziţie fiind deocamdată foarte ridicat, dar urmând să fie redus cu fiecare etapă nereuşită de scoatere la vânzare.

Pe de altă parte, PDL-istul Mocan a criticat inclusiv faptul că USL trimite orădenilor, în mesaje "agăţate de clanţă", invitaţii la o dezbatere cu candidaţii, anunţată pentru vineri, la ora 17, la Şcoala Avram Iancu din Ioşia. "Am făcut un test şi am trimis o fată la direcţiunea şcolii să facă o cerere să închiriez şi eu o sală în aceeaşi şcoală. I s-a răspuns că în şcoală nu se face politică", a spus Mocan.

De altfel, solicitată de jurnalişti, Anca Sas, purtătorul de cuvânt al PNL Oradea, a afirmat că întâlnirea candidaţilor USL nu va avea loc sub nicio formă în interiorul instituţiei de învăţământ, şcoala fiind trecută pe invitaţie doar ca un reper.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
jegosii de pdl-isti
DUPA CE AU FURAT TARA MAI AU CURAJ SA CANDIDEZE TOTI HOTIIIIIIII???????????????????????/JOS PDL-UL
Postat 29 Ianuarie 2013, 11:26 de el
cata prostie
apoi ne miram ca traim intr-o tara inapoiata??? secolulul XXI.. alo?!? unde esti !?!
Postat 18 Noiembrie 2012, 20:42 de stv3
Dan
In primul rand, consider ca un om pensat la sprancene, nu are cum sa ma reprezinte deoarece un om serios nu ar face asa ceva. In al doilea rand, faptul ca atata vreme a fost pus in garda(nu de mediu, pentru ca aia e doar praf in ochi) cu problema mirosului de cocina de porci din cartierele Iosia, Rogerius si Episcopia si nu a rezolvat nimic concret, in calitate de slujbas al Ministerului Mediului,ma face sa ma intreb daca stia cu adevarat care era rostul lui la APM. Este posibil sa nu fie numai vina lui ci si a celor care l-au pus pe scaunul respectiv. Oare ma insel?
Postat 17 Noiembrie 2012, 23:19 de Dan
JOS cu USL
Campania electorală a USL Oradea e purtată de „o stafie” care nu se află pe liste. Publicitatea electorală e construită în jurul unei figuri pe care cetăţenii nu o pot regăsi în buletinul de vot. Lipsa de identitate a candidailor USL pentru Oradea e evidentă pentru orice alegător care gândeşte cu mintea lui: au cumva nevoie de o cârjă, nu pot merge pe picioarele lor ? Doar cei imaturi au nevoie de un tutoriat. Bihorenii nu vor să trimită în Parlament oameni fără identitate şi lipsiţi de curajul de a fi ei înşişi. Odată ajunşi în Parlament va vota Ilie Bolojan în locul lor ? Va gândi primarul de Oradea legi pentru noi ? Candidaţii USL nu sunt reprezentanţii alegătorilor în Parlament, pot fi cel mult reprezentanţii lui Ilie Bolojan. Noi nu vedem această delegare ca pe un lucru bun. Se deschide clar o cale pe care nici o societate democratică nu ar trebui să meargă: cultul personalităţii este un obicei specific societăţilor autocratice. Bihorul nu are nevoie de „eroi salvatori” sau de falşi profeţi, ci de oameni dispuşi să gândească legi bune în Parlament. JOS CU PONTA SI CU ARICIUL POGONICI!!!!PONTA ESTE UN INCAPABIL
Postat 16 Noiembrie 2012, 16:43 de Daniel
ard-pdl
ARD-em de narabdare sa scapam de voi.........................
Postat 16 Noiembrie 2012, 13:27 de ale(r)gator
NU NU si NU
Cum vrem asa o tara moderna? Biserica nu are ce cauta in structurile de stat! Parca am trai in Evul Mediu... Oare vom ajunge si in mentilatate sa ne alaturam secolului XXI???? Nu este suficient ca de ani de zile se face intoxicarea bisericeasca in scolile publice???? Scot discipline de baza si baga rahatul de ore de religie???
Postat 16 Noiembrie 2012, 09:30 de sorbonel
”Epoca portocalie”. Ep. Aşa partid-alianţă (PDL/ARD), aşa candidat!
”În acest sens, ARD susţine realizarea unui parteneriat stat-biserică în domeniul asistenţei sociale, prin care o parte din răspunderea asistenţei sociale să treacă din sarcina statului în cea a bisericii.”. 1. Ce s-ar fi făcut Botiş, Bian şi alţi nomenclaturişti PDL/ARD ca ei, dacă Boc, MRU si tătucul lor, ar fi trecut MMFPS, AJOFM-urile, DGASPC-urile şi, de ce nu, şi MSP-ul în parteneriat cu Biserica? 2. Don Mocan: Despre măreţele realizări personale de la Garda de mediu Bihor, ce ne spuneţi? III. ”Am făcut un test şi am trimis o fată la direcţiunea şcolii să facă o cerere să închiriez şi eu o sală în aceeaşi şcoală.” 1. E mare haremul la unii candidaţi! Mare noroc pe dascălii de la ”Avram Iancu” că bravul ex-comisar-şef nu a trimis şi vreun procuror ...”sub acoperire”! IV. O concluzie firească: Good luck dna viitor deputat FLORICA CHERECHEŞ. Keep going!
Postat 16 Noiembrie 2012, 00:32 de stefan
SILA
Calin Mocan "imi zambeste" din toate refugiile OTL! Cand il vad cu sprancenele acelea pensate ma apuca SILA! Deci, un individ care a incercat sa intre fraudulos IN CJ vrea acum in Parlament! Pereche cu Bunagu Ionel despre care V.P. spunea in pliantul aferent "ca are o inima uriasa"! Adicatelea are inima marita, deci e bolnav! Mi-e o SILA DE MA DOARE!
Postat 15 Noiembrie 2012, 23:43 de TDS
GUNOAIE
CENZURAT
Postat 15 Noiembrie 2012, 22:20 de cetatean sictirit
Uite ce a ajuns politica!!!!
Incultul asta a ajuns sa intre in politica??? Noroc cu socru-sau ca l-a impins de la spate si il indruma, ca altfel, incultul asta ajungea ori cioban la vreo turma de mioare ori tarfa pentru poponarii orasului. Uitati-va la fatza lui...si asta isi face campania electorala vorbind de biserici??? Cine il sustine pe acest individ e mai jalnic decat el ori e tot un inadaptat social!!!!
Postat 15 Noiembrie 2012, 20:36 de Florin
Groapa e singura solutie
Individul acesta e atat de periculos, ignorant si oportunist, incat ar trebui ingropat fara popa, adanc si repede.
Postat 15 Noiembrie 2012, 20:32 de Land
Uite ce a ajuns politica!!!!
Halal de oamenii care au ajuns sa doreasca sa ne reprezinte interesele!!! Mocan asta, un incompetent din toate punctele de vedere si un analfabet social ajunge sa doreasca un fotoliu de DEPUTAT??? Mi-e MILA si JENA de ce a ajuns politica cum a ajuns...adika o CIZMA pe care o poarta toti derbedeii, hotii, incultii, desfranatzii, coruptii si inadaptatii social!!!! Mi-e scarba de astfel de oameni...asadar, adio vot!!!
Postat 15 Noiembrie 2012, 20:29 de Ionut
Pe lumea cealalta va fi un program social bun
Imi si imaginez batalia politica pe care ar duce-o mocanu' acesta pentru ca popii sa fie profesori universitari, conferentiari, lectori, profi de licee, invatatori si educatori. Ar fi cea mai tare lupta interna in sanul bisericii, unde s-ar sfasia intre ei pentru un post universitar. Iar in lumea nou creata, acest mocan ar fi portar la o gradinita din colegiul lui.
Postat 15 Noiembrie 2012, 20:29 de Carp III
Mocan valetul
L-am cunoscut pe acest Mocan si pot spune ca in afara de a avea calitati de valet la poarta marelui barbat politic Stefan Seremi nu sa remarcat niciodata prin nimic !
Postat 15 Noiembrie 2012, 20:01 de gigi
mesaj
tocmai mocanu vb?de la el am primit mesaje in punguta agatate de clanta.pe coperta era bungau si el
Postat 15 Noiembrie 2012, 19:39 de carmen
Votare monser
Votati Mocanu măcar de mila, ca omu nu știe nicio meserie si rămâne naibii pe drumuri...decât un șomeri tampit mai bine un deputat cretin...
Postat 15 Noiembrie 2012, 18:58 de Votica
Rahat pansat II
... iar acest "brown nose" de Mocanu, un lingau si un prefacut ordinar, un incompetent si un parvenit ... are intr-adevar tot ce-i trebuie unui politician ROMAN de succes ... Doar asa as merge sa votez USL-ul, daca individul ar candida in colegiul meu, altfel nu.
Postat 15 Noiembrie 2012, 18:28 de Negative
o idee foarte buna
O idee responsabila!!!
Postat 15 Noiembrie 2012, 18:27 de romina
cultul personalitatii
Intr-un anumit punct de vedere are dreptate Mocan...se pare ca in Oradea/Bihor merge bine treaba referitor la cultul personalitatii. Nu candideaza nici Bolojan nici Popa, dar in toate afisele si panourile din oras/judet sunt ei. Halal candidati USL... Spera ca vor ajunge in Parlament pe spatele altora...si cand vor ajunge acolo? Ce cred ei ca ii vor mai lasa Popa si Bolojan sa faca ce cred ei de cuviinta? Au facut un compromis care nu ne va ajuta pe nici unii dintre cetatenii Bihorului....
Postat 15 Noiembrie 2012, 18:18 de aladeen
Rahat pansat
Ia mai mereti dreq cu beserica voastra cu tot ! Suntem inca stat laic, daca nu ma-nsel. Afara cu religia din scoli ! Nu vrem inapoi in secolul XV !!!
Postat 15 Noiembrie 2012, 18:12 de Negative
Perfecta dreptate Calin Mocan
are perfecta dreptate Calin Mocan, de ce vor sa ne prostesca Popa Cornel si Bolojan , nu ei candideaza, vaisamar de candidatii USL, daca au nevoie de "mamica"
Postat 15 Noiembrie 2012, 18:04 de lidia
bafta Calin
Multa bafta Calin, sa realizezi tot ce iti propui.
Postat 15 Noiembrie 2012, 17:57 de marian
initiativa buna
E o initiativa foarte buna. Sa speram ca va ajunge in parlament si va lupta pentru aceasta cauza!
Postat 15 Noiembrie 2012, 17:22 de crestin
Acestia sunt omenii care ne reprezinta?
Din pacate, pentru mine si pentru restul oradenilor, NU PREA AVEM DIN CE ALEGE...si sincer m-am cam saturat sa-l aleg pe cel mai putin rau...voi nu?
Postat 15 Noiembrie 2012, 17:11 de alegator
+++++
Pai dupa ce-o sa piarda alegerile o sa a iba nevoie de ajutorul lui Dumnezeu pt. a putea sa se angajeze undeva...nulitate profesionala...pe pariu ca esti loser caraghiosule?
Postat 15 Noiembrie 2012, 16:42 de soso
Partidul Rromilor
ati fii in stare de orice numai sa aveti ciolanul sub perna... decat cu ARD mai bine votez Partidul Romilor sau partidul cainiilor infometati .. halal politicieni
Postat 15 Noiembrie 2012, 16:28 de Omul
Alege calea dreapta!
Voteaza Calin MOCAN, deputatul tau in Colegiul 9! VOTEAZA ARD!
Postat 15 Noiembrie 2012, 16:10 de Cristi
m
asa sa va ajute, DUMNEZEU.AMIN.
Postat 15 Noiembrie 2012, 15:11 de marcell
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON