URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2012, 21:40

PDL-iştii şi PPMT-iştii şi-au depus candidaturile pe furiş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă la alegerile locale politicienii îşi anunţau cu surle şi trâmbiţe candidaturile şi chemau presa ca să le consemneze fiecare mişcare, de data aceasta candidaţii la parlamentare au trecut pe "silent".

După UDMR, luni după amiază a fost rândul Alianţei România Dreaptă (croită în jurul PDL) şi al Partidului Popular Maghiar din Transilvania să facă acelaşi lucru, în linişte, cu toate că reprezentanţi ai PDL Bihor chiar promiseseră anterior că vor anunţa public ora şi data depunerii candidaturilor.

Singur la BEJ

Potrivit unui comunicat transmis luni seară redacţiilor locale, însoţit de câteva fotografii, doar Bogdan Manafu, liderul organizaţiei de tineret a PDL Bihor şi în acelaşi timp candidat pe Colegiul 2 la Camera Deputaţilor, a mers la BEJ să depună documentele.

"Astăzi, 29 octombrie, ora 15:45, în numele organizaţiei ARD Bihor, domnul Bogdan Manafu, cel mai tânăr candidat din lista înaintată, a înregistrat la Biroul Electoral Judeţean cele 13 dosare pentru colegiile de senator şi deputat, din cadrul Circumscripţiei Electorale nr. 5", arată sec, comunicatul, care îi înşiră apoi pe candidaţi.

Astfel, lista finală este formată din: fostul şef al Direcţiei Agricole, Nicolae Hodişan (Colegiul 1 Senat), fostul preşedinte al CJ Radu Ţîrle (Colegiul 2 Senat), fostul prefect Gavrilă Ghilea (Colegiul 3 Senat), directorul CS Crişul Ionel Bungău (Colegiul 4 Senat), biologul Laurenţiu Chiană (reprezentantul Noii Republici - Colegiul 1 Camera Deputaţilor), preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Bogdan Manafu (Colegiul 2 Camera Deputaţilor), fostul adjunct la Direcţia Silvică Teodor Suciu (Colegiul 3 Camera Deputaţilor), fostul şef al Direcţiei Silvice Liviu Laza Matiuţă (Colegiul 4 Camera Deputaţilor), şeful grupului PDL din Consiliul Judeţean Ionel Avrigeanu (Colegiul 5 Camera Deputaţilor), consilierul local Adelina Coste (Colegiul 6 Camera Deputaţilor), fosta deputată Ionela Pop Bruchental (Colegiul 7 Camera Deputaţilor), arhitectul Cristian Puşcaş (Colegiul 8 Camera Deputaţilor), fostul şef al Gărzii de Mediu Călin Mocan (Colegiul 9 Camera Deputaţilor).

Program pe trei piloni

ppmt.jpgÎn schimb, Partidul Popular Maghiar din Transilvania a trimis la BEJ toţi candidaţii (foto): şase la deputăţie şi patru pentru senat. Potrivit comunicatului transmis tot luni seară, candidaţii PPMT Bihor în colegiile de senatori sunt: Szilágyi Zsolt, lector universitar, politolog, şef de cabinet al europarlamentarului Tőkés László (colegiul 1), Moldován Lajos, profesor de latină (colegiul 2), Török Sándor, inginer energetic, director (colegiul 3) şi Zatykó Gyula, director de program, inginer mecanic (colegiul 4).

La alegerile pentru Camera Deputaţilor, lista candidaţilor PPMT Bihor arată astfel: Nagy József Barna, şef de birou, asistent social, profesor de religie (colegiul 1), Csomortányi István, inginer proiectant (colegiul 2), Tóth Zoltán, întreprinzător, jurist (colegiul 6), dr. Balogh Árpád-György, medic (colegiul 7), Nagy Zoltán, profesor de informatică-matematică (colegiul 8), Kristófi Kristóf, director, inginer (colegiul 9).

Pe de altă parte, reprezentanţii PPMT au ţinut să sublinieze că, potrivit Legii electorale 35/2008 art. 47, litera c), dacă un partid câştigă în cel puţin şase colegii pentru Camera Deputaţilor şi în trei pentru Senat, atunci candidaţii formaţiunii intră în legislativ chiar dacă partidul nu obţine 5 la sută din voturi. "Candidaţii PPMT Bihor doresc ca acest mesaj să ajungă la acei cetăţeni din judeţ care vor o schimbare în politica actuală", arată comunicatul.

Documentul mai precizează şi că "programul electoral al partidului se bazează pe trei piloni: euro-transilvanism, autonomie şi federalism".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Ajunge cu FURATU DE BANI PUBLICI
GUNOAIELOR ......Oricare ati fost la conducerea judetului si la Bucale v-ati vazut doar propriul interes ..Mi-e scarba de toti din toate partidele. HOTILOR DE BANI PUBLICI
Postat 31 Octombrie 2012, 14:52 de Oradean cinstit
PORCILOR
Da impotriva voastra porcilor Aceeasi politicieni infecti si gunoaie ai judetului patati cu diferite interese mai presus personale numai al oradenilor nu , POPA-cu MICULA care nici pana azi nu este executat silit pt datorii la stat din cauza unor politicieni infecti si gunoaie ca POPA CORNEL MANG -plagiatorul inseamna ca si in viata de zi cu zi fura statul prin firma de calculatoare<BODEA cu termopanele fenteza diferite biruri ale statului BOLOJAN cu abc-ul care vrea ca acuma sa distruga pe comerciantii din p-ta ROGERIUS sa nu mai vina cumparatorii de la el de la abc la piata (apropo cand mai vii Bolojane in piata Rogerius pe furis ca si duminica intreaba oamenii sa auzi cu urechile tale daca vrea modernizare) GHILEA cu constructiile care a fost pus pe net in timp ce copia la examenul de prefect asa destept este si care isi atribuia prin santaj lucrari in oras si judet MATEI care nu umbla decat sa f..a ceva ca si pe dir adj de la itm BIRO ROZI cercetata de DNA de cinstita ce este KISS cu laptele si cornul si cu constructiille care cand era presedinte la fel ca ghilea facea si asa mai departe NE-AM SATURAT DE VOI GUNOAIELOR SI FALSILOR POLITICIENI DE CARTON SI SLUGI CE SUNTETI LA ALTII RUSINE SA VA FIE VIERMILOR
Postat 31 Octombrie 2012, 08:06 de un alegator
ASTA A MAI RAMAS
Pulica FRANARU asta a mai ramas din pidili !!! hi ! hi ! hi !
Postat 31 Octombrie 2012, 07:35 de diplomat
ungurisme
hai sa vedem daca le sufla tokes ciolanul, udemeristilor.
Postat 31 Octombrie 2012, 07:03 de mda
PDL-istii au sanse mari :)))
Pedelistii au sanse f mari sa castige alegerile oba :)))))))))))))))))) mai ales pustiu asta din imagine - daca ia peste 1% ma arunc in cris cu aragazu de gat :))))))))))))))) . Strategie buna totusi, au trimis pe unu nepatat , noroc ca a trebuit doar sa treaca strada pana la prefectura , ca daca prefectura era in alta parte trebuia sa mergea cu TOUAREGul lui personal :)
Postat 30 Octombrie 2012, 20:13 de STOIAN
????
@PDL VOI PDL-ISTII CE-ATI FOST SI CE ATI AJUNS???? DE CE SPUI ASTA? PENTRU CA NU A MERS UN PUHOI DE OAMENI SA DEPUNA NISTE ACTE PE CARE PUTEA SA LE DEPUNA UN SINGUR OM??? TREBUIE NEAPARAT SA SE FACA IN STIL TIGANESC CU TOATA SATRA?
Postat 30 Octombrie 2012, 17:22 de eu
Trista realitate!
Noi, pedelistii, ce-am fost si ce-am ajuns! Din oameni de nimic, am ajuns de rasul lumii.
Postat 30 Octombrie 2012, 13:24 de PDL
bihoreane...
m-ai m-ai m-ai!!!
Postat 29 Octombrie 2012, 22:30 de F bineeee
F bineeee
Biro Rozalia nici daca se m- ai naste o data nu are sanse sa cistige in colegiul 1, Szylaghi. Jolt are sa ii dea o lectie Ungureasca, rRozi se stie ca a fost o furacioasa, Szilaghi este si destept si corect.
Postat 29 Octombrie 2012, 22:08 de Bihorean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON