URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2012, 15:01

PDL-iştii au numărat participanţii la Toamna Orădeană: A fost un festival fără orădeni!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, PDL-iştii bihoreni au criticat modul de organizare a festivalului Toamna Orădeană. "După un calcul foarte simplu, am ajuns la concluzia că în cele 14 zile de festival au avut loc 12 evenimente cu caracter plătit şi doar unul cu caracter gratuit, întins pe 4 zile", a spus arhitectul Cristian Puşcaş, candidat la deputăţie în colegiul 8.

"Din această primă şi foarte sumară analiză, dar şi analizând evenimentele care s-au desfăşurat, cred că orădenii în general au rămas cu un gust destul de amar şi superfluu, că iată, Toamna Orădeană devine o Toamnă Orădeană cu caracter semiprivat, în care doar puţini reuşesc să ajungă la aceste evenimente, pe fondul crizei economice. Toamna Orădeană devine din ce în ce mai mult o toamnă a Oradiei doar prin amplasament, nu şi prin populaţie", a spus Puşcaş.

PDL-istul s-a referit la faptul că în acest an, în cele două săptămâni de festival, au fost mai multe evenimente cu intrarea pe bază de bilete, chiar dacă nu cu sume mari, spre deosebire de anii trecuţi, când au fost mai multe evenimente gratuite, cum ar fi Târgul pălincarilor, care au atras muşterii.

Puşcaş a anunţat că membri ai organizaţiei de tineret a PDL au stat la fiecare dintre "cele 15 intrări din Parcul 1 Decembrie" şi au numărat participanţii, iar potrivit acestuia la evenimentele de sâmbăta trecută au intrat aproximativ 7.500 de persoane.

"Am calculat şi, în medie, la festival au participat circa 30.000 de persoane care, totuşi, considerăm noi, e o diferenţă notabilă faţă de populaţia oraşului, de 180.000 de locuitori. Este totuşi cam puţin pentru orădeni, cu toate că e unica sărbătoare pe care o avem", a spus el.

Candidatul PDL la Camera Deputaţilor a mai adăugat că nici locaţia nu a fost cea mai fericită, afirmând că după festival "gazonul a fost distrus, iar coşurile - vandalizate". "Cred că s-ar fi putut găsi şi alte amplasamente pentru acest eveniment", nominalizând un spaţiu din spatele Bazei Sportive Tineretului, care în opinia sa ar fi potrivit chiar dacă nu se află în centrul oraşului.

"Cred că Toamna Orădeană ar trebui să revină la ce a fost cu ani în urmă", a concluzionat Puşcaş.

Întrebat la ce se referă şi câţi participanţi au fost la festival pe când acesta era organizat de administraţia PDL-istă, Ionel Avrigeanu, şi el candidat, a declarat că numărul acestora era "dublu", la fel ca şi bugetul cheltuit de Primărie pentru petrecerile din cadrul festivalului.

PDL-iştii au ţinut, totuşi, să precizeze că nu fac referire la calitatea spectacolelor. "E normal să fie şi evenimente plătite, şi pentru publicul larg, cu acces gratuit. Noi am contestat doar ponderea celor două tipuri de evenimente", a subliniat Cristian Puşcaş.

"A fost o Toamnă Orădeană fără orădeni. Târgul de la Negreni a avut mai mulţi participanţi. Ştiu oameni care au mers de la Oradea special pentru el", a completat Avrigeanu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Calin
Eu nu sunt nici de la primarie nici de la partid si tu nu cred ca esti roman. "Aculturat" nu este cuv in limba romana, "sheet" inseamna foaie nu cacat.. tu ar trebui sa stii cum se scrie cacat, daca tot iti scrie pe frunte "shit". "I not your friend" nu este corect, se scrie "I'm not your friend". Nu stiu pe la ce festivale ai fost, poate nunti de tigani cu manele din Germania. De asemenea, nu pot sa inteleg care sunt cele 3 limbi pe care le cunosti, nu pot fi nici lb. romana si nici engleza. Nu-mi explic cum un om care sa da "umblat" sa gandeasca si vorbeasca asa cum o faci tu. Mai lasa festivalul, asa prost cum a fost el, si pune mana pe o carte, un sfat asa ca de la friend la friend.
Postat 21 Octombrie 2012, 01:00 de anonim
@anonim ... sa stii ca unii sunt mai culti ca si tine si ...
sug... de ... ce esti la primarie sau de partid. Altii ca si mine asa zisi incultui vorbesc vreo 3 limbi straine, si au fost in europa larga sa vada adevarate festivaluri nu ca tine sa tina cu mizeria de organizare si mafiotacu nici un strain invitat. Si de ce esti anonim, ca esti un zero in multime, probabil.Si asa de final : eat sheet my friend, because i not your friend ... si daca ai ajuns sa imi raspunzi esti praf ca si fratele sau prietenul tau Bunoiu, Dacin sau Bolovan. Dar sincer bai aculturatule eu cred ca esti unul dintre cei enuntati, ca rau te-a durut, dar ma bucur. Pace si la mai multe si reusite pentru cei care zic ca festivalul de anul acesta a fost trist ca si asa zisul prieten @anonim.
Postat 19 Octombrie 2012, 23:08 de calin
Box populi
Am o întrebare...dacă tineretul pedeleprelor portocalii poate sa ne numere f locii noua celor care am participat la Toamna Oradeana... Uite, tanti Mitza din Rogerius nu s-a epilat de 20 de ani, oare catindatul Puscas are timp sa numere?.
Postat 19 Octombrie 2012, 18:35 de Varadensis
Foarte slab
Foarte Slaba organizare anul acesta. Nimic notabil si interesant
Postat 19 Octombrie 2012, 13:22 de cititor
Slab
Nu-mi plac pedelistii, dar de data asta au o urma de dreptate. Raportul intre spectacolele gratuite (de \"audienta generala\", sa le zic asa) si cele platite a fost cam aiurea. Intelegem cu totii cultura, dar nu ne place la toti sa ne fie indesata pe gat. Poate unii oradeni ar fi preferat un festival al vinului. Toamna Oradeana nu se adreseaza doar iubitorilor de jazz si opera si balet. Mai sunt si oameni simpli, fara posibilitati financiare sa intre la gama de spectacole \"cu bilet\". Toamna Oradeana ar trebui sa fie si a lor. Asa amatori de mici si vin la flacon cum sunt, dar reprezinta majoritatea locuitorilor orasului, ca ne place sau nu.
Postat 19 Octombrie 2012, 11:23 de Oradean nemultumit
Calin
Prietene, faci pe informatu' si ii critici pe altii, dar esti un agramat. Nu mai folosi cuvinte mari pe care nu le intelegi ca te faci de ras. Mai citeste un pic, mai ia niste lectii de limba romana si, intre timp, te rugam sa nu mai postezi excremente ca cele de mai jos. Multumim !
Postat 19 Octombrie 2012, 11:05 de anonim
Vrem altceva
Foarte slaba "Tomana oradeana" de anul acesta. Din pacate pe mine personal m-a lasat dezamagit
Postat 19 Octombrie 2012, 09:48 de Marius
toamna oradeana
Toamna oradeana a fost de nota 10,pentru toate categoriile sociale.A fost reusita,iar celor din PDL le sugerez sa nici nu participe la evenimente importante ca sa nu fie scuipati.Binenteles ca nu putea sa dureze o luna
Postat 19 Octombrie 2012, 09:26 de unul din Iosia
????
Nici PDL-ul nu prea are ce critica dar si cei care zic ca a fost o toamna oradeana reusita clar nu vorbesc de anul acesta ..apropo...... a fost la fel ca si constructia podului de pe O.Densusianu pe care USL Bucuresti a mai uitat sa il construiasca ...varza
Postat 19 Octombrie 2012, 05:14 de AAA
mda
Cand in sfarsit am vazut o Toamna oradeana organizata si "prezentata" bine, cu o oferta pentru toate gusturile, iar oamenii prezenti la evenimentele in aer liber s-au comportat mai mult decat decent astfel incat intr-adevar s-a simtit ziua orasului ca un eveniment "in familie" vin nulitatile astea si critica doar din ratiunea de a critica. asta e deja o aroganta tampita! felicitari organizatorilor si tuturor participantilor la evenimente!!
Postat 18 Octombrie 2012, 23:55 de vsk
toamna oradenilor
Mie nu-mi plac PDL-istii, dar de data asta au dreptate. cred ca toamna oradeana ar trebui sa fie a oradenilor de rand, nu a fandositilor care asteapta trei zile din an sa se poata duce la opera sau balet la pret redus. chiar cred ca astia s-ar fi putut duce la asemenea spectacole si cu alte ocazii si si pe preturi de tri ori mai mari. @bogdan pater, esti infantil. nu tot oradeanul de rand viseaza opera si jaz si asta nu inseamna ca sunt prosti sau iti sunt inferiori tie. dimpotriva. daca dl bunoiu si pupincuristii lui voiau cultura pe paine, trebuiau sa ii zica toamna elitelor oradene. toama oradeana trebuia sa fie un eveniment adresat muritorilor de rand, da bgunoiu iar a dat-o-n bara.
Postat 18 Octombrie 2012, 23:04 de rozalinda
Grea politica asta !?!
15 intrări ... 7.500 de participanţi ... % cu bilete ... % fără bilete ... % gratuităţi ... etc, etc. Ăştia se bagă singuri în seamă de parcă ar fi organizat vreunul dintre ei o Toamnă Orădeană. Care e legătura între sulă şi prefectură ? Vă pretindeţi partid politic dar vă comportaţi de parcă sunteţi nişte angajaţi la Zoo şi v-a pus cineva la număratul ouălelor unui fost prim-ministru. Astea sunt conferinţe de presă la un partid sau vă credeţi ONG care studiaţi numărul vrăbiilor care poposesc pe balustrada stângă a celui de-al treilea pod peste Peţa ???
Postat 18 Octombrie 2012, 19:02 de Carp III
idioti
hai ma lasati cacatu la o parte. Toamna Oradeana era un simbol al orasului, si te puteai distra timp de 3 saptamani in fiecare weekend cu muzica buna (nu cu boschitari si alte buruieni)... Erau vremuri bune, dar au reusit sa distruga si acest eveniment. Si va mai mirati ca nu era multa lume prezenta? e normal...
Postat 18 Octombrie 2012, 18:54 de david
@Oradeanca,du-te tu cu Gunoiu ...
pe bani. Inseamna ca nu ai inteles de aculturata ce esti si credula as spune ca ceea ce sa realizat s-a facut din banii nostrii si ar trebuii sa fie gratuit. Poti sa mergi la opera si teatruri oricand dar nu ii poti obliga e oradeni sa dea dublu. Si sa nu uitam @Bogdan Pater si maestrul primar Bolovan ca in frumoasa si civilizata Germanie se tine Oktomberfest, pentru cine nu a participat vreodata sa vezi ce se intampla acolo incultilor, si daca este un festival nu trebuie sa te faci muci de beat, unde este consumul responsabil, profesore Bogdan ? Oricum pentru acei culturati care cred in maniere totul se rezuma ca la aceste manifestari se fura de cine trebuie in loc sa fie distractie pe banii nostrii. Asa sa-i ajute dumnezeu pe toti care au bagat mana adanc, in veci.
Postat 18 Octombrie 2012, 18:43 de calin
Mai multe pro decat contra
in sfarsit un sir de evenimente culturale fara bani aruncati pe geam pe gratuitati.
Postat 18 Octombrie 2012, 17:51 de Oradeanca
Vorbe-n vant.
Pedelistii si-au pierdut credibilitatea. Pot vorbi ce vor, este un drept legitim, dar soarta alegerilor din 9 decembrie 2012 nu o pot schimba.
Postat 18 Octombrie 2012, 17:16 de Apolitic.
lovele pt Bunoiu
Tot ce conteza este faptul ca Bunoiu si-a luat partea lui de spaga. A facut banuti, restul chiar nu mai conteaza. Bine ca ii tine Bolojan spatele. Oare chiar asa slabi is penelisti ca nu au un om cu pricepere sa puna in fruntea CCO??? De fapt Bunoiu(zis si Gunoiu) se pricepe! Sa fure.
Postat 18 Octombrie 2012, 16:55 de ddd
Serios?
Deci pentru ei Toamna Orădeană înseamnă Târgul Pălincarilor? Asta înseamnă distracție? Să îți bei mințile? Când te poți bucura de un jazz sau de operă? Și apoi ne mirăm că ne pică generații întregi BAC-ul? Păi dacă se duc doar la târgul pălincarilor și la festivalul vinului e și normal. Dacă nu au văzut în viața lor un spectacol de operă, sau un balet, sau o piesă de teatru nici nu mă mai mir. Trist. Casa de Cultură Oradea pentru că a chiar ales să promoveze cultura. Doar ăsta e și numele ei. Nu e Casa de Alcool Oradea. Felicitări!!!
Postat 18 Octombrie 2012, 16:16 de Bogdan Pater
sunt chiori?
cat tupeu ai sa critici asa ceva? organizare aproape de nota 10 ...mare e gradina TA si multe gunoaie sunt
Postat 18 Octombrie 2012, 15:57 de aa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON