URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2012, 13:43

Parlamentar PDL prins în flagrant când lua şpagă 50.000 de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lovitură grea pentru PDL înainte cu o lună de alegerile parlamentare. Deputatul Alin Trăşculescu, candidat şi la alegerile parlamentare din 9 decembrie, a fost prins în flagrant, sâmbătă seară, în Focşani, de procurorii DNA, în timp ce primea mită de la un om de afaceri. Deputatul s-a întâlnit cu denunţătorul şi cu un intermediar, pentru a primi suma de 50.000 euro.

Trăşculescu nu a atins propriu-zis banii folosiţi la flagrant, însă ar fi încuviinţat ca aceştia să ajungă la el. Deputatul PDL a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.30.

Mită în formă continuată

De altfel, DNA a anunţat duminică faptul că este începută urmărirea penală în cazul deputatului Alin Trăşculescu, pentru trafic de influenţă, instigare la fals şi la infracţiunea de spălare de bani. Potrivit unui comunicat afişat pe siteul instituţiei, alături de parlamentar a fost reţinut şi Marian Calotă Valeriu, administrator al firmei SC Maryna Exclusiv SRL, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, gals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare de bani.

"În perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, inculpatul Trăşculescu Alin - Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (denunţător în cauză), iniţial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui Trăşculescu Alin-Silviu sumele solicitate. Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu Alin-Silviu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător", se arată în comunicatul DNA.

Din banii pretinşi, Trăşculescu Alin-Silviu a primit, prin intermediul lui Calotă Marian-Valeriu, suma totală de 464.000 lei, în tranşe. "Pentru a crea aparenţa de legalitate a primirii acestor sume de bani, inculpatul Calotă Marian-Valeriu, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, a falsificat mai multe contracte comerciale, încheiate între firma denunţătorului  şi SC Maryna Exclisiv SRL, firma lui Calotă Marian-Valeriu, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăţilor corespondente şi justificarea acestora în evidenţele contabile ale celor două societăţi comerciale. În acest mod, din contul firmei denunţătorului în contul SC Maryna Exclusiv SRL a fost transferată suma totală de 404.000 lei", mai arată DNA.

Ulterior, în acelaşi scop, Trăşculescu Alin-Silviu a pretins denunţătorului încă 1.100.000 lei, în legătură cu care a impus să îi fie daţi în două tranşe, de 50.000 lei şi, respectiv, 1.050.000 lei. Procurorii au notat, conform ordonanţei de reţinere, că în acest context, la data de 6 noiembrie 2012, Trăşculescu Alin-Silviu l-a determinat pe Calotă, în scopul obţinerii acestor foloase materiale, să încheie în fals un contract, având ca obiect o operaţiune comercială fictivă între firma denunţătorului şi SC Maryna Exclusiv SRL. Ca urmare, firma denunţătorului a transferat în contul SC Maryna Exclusiv SRL suma de 1.100.000 lei, bani care au fost reintroduşi în circuitul civil.

"Având în vedere calitatea sa de deputat în Parlamentul României, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 3 din Constituţia României, Direcţia Naţională Anticorupţie l-a încunoştiinţat pe Ministrul justiţiei cu privire la efectuarea percheziţiei şi reţinerii inculpatului Trăşculescu Alin-Silviu. Inculpatul Calotă Marian-Valeriu va fi prezentat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile", arată comunicatul DNA.

Candidează din nou 

Alin Trăşculescu este preşedintele PDL Vrancea şi candidează pentru un nou mandat de deputat în Colegiul 5 Mărăşeşti.

Potrivit MEDIAFAX, Alin Trăşculescu este absolvent al Facultăţii de Mecanică, Specializarea Autovehicule Rutiere, din cadrul Universităţii "Transilvania" Braşov. El este căsătorit şi are doi copii. În perioada 2004 - 2008 a fost director al Registrului Auto Român Reprezentanţa Vrancea. În anul 2006 s-a înscris în PDL, an în care a devenit şi vicepreşedinte al PD Focşani. În 2008, a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PDL Vrancea, ulterior fiind ales lider al filialei.

Tot în 2008 a candidat la funcţia de primar al municipiului Focşani, fiind însă învins de către actualul primar al municipiului Decebal Bacinschi. Trăşculescu a candidat pentru funcţia de primar al Focşaniului şi la alegerile locale din 2012, când a obţinut mai puţin de 20% din voturile alegătorilor.

Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Alin Trăşculescu nu are terenuri sau locuinţe, însă este proprietarul a trei autoturisme, fiind vorba despre un Volkswagen Golf, cumpărat în 2003, un Volkswagen Touareg şi un Mini-N.

De asemenea, el are bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 35.000 de euro.

El are, potrivit documentului citat, un credit la banca Unicredit în valoare de 11.000 de euro, scandent în 2016. Trăşculescu a obţinut în anul 2011, 63.634 de lei din funcţia de deputat, iar soţia acestuia, angajată a unei bănci, venituri de 42.000 de lei.

UPDATE:

Deputatul PDL Alin Trăşculescu a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei, el urmând să fie cercetat în libertate pentru fapta sa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
spaga
CE-I MAI PLACE LUI PAVEL SPAGUTA............RUSINE RUSINE USL.........DAR PAVEL CE MAI FACE TENZI ? POATE O REACTIVEZI .
Postat 17 Noiembrie 2012, 02:00 de spaga
”Epoca portocalie”. Ep. Aşa partid-alianţă (PDL/ARD), aşa candidaţi/parlamentari!
Şi cazul deputatului-candidat Alin Trăşculescu, este un motiv BINE ”documentat” de a îi ”arde” la vot pe cei de la ARD, pe 9 decembrie 2012. P.S. Good luck USL (Bihor). God bless România!
Postat 11 Noiembrie 2012, 15:47 de stefan
votati ca atat AVETI DREPTUL :)))IN REST botnita :))
CAND PRIMESTI UN CADOU NU I solutionezi X PROBLEME DE hotie !!!
Postat 11 Noiembrie 2012, 15:16 de votatii mizeriile
votati ca atat AVETI DREPTUL :)))IN REST botnita :))
cei de la GARDA FINANCIARA primesc TELEFOANE MOBILE, laptopuri scumpe pentru familie :))!!! alte departamente masini scumpe care sar VIZIBIL in ochii oricarui PROST !! FIICELE lui Basescu cate cadouri scumpe au primit ! TIGANIADA traim .... macar sa le duca cu ei in GROAPA cand mor ,sa nu i mai tenteze pe altii , amin ! CARACTERUL de hot , de nesimtit nu l pot SCHIMBA :)) se bucura precum cersetorii de munca si bunurile altora OBLIGAT !!
Postat 11 Noiembrie 2012, 15:15 de votatii mizeriile
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON