URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iunie 2020, 17:11

Parcarea subterană din strada Independenţei va fi deschisă abia săptămâna viitoare. Nu are încă autorizaţia ISU

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea a anunţat, vineri, că parcarea subterană din strada Independenţei, a cărei construcţie a fost finalizată recent, va putea fi utilizată de săptămâna viitoare şi nu începând de sâmbătă, 20 iunie, aşa cum se preconiza iniţial.

"În urma consultărilor cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru siguranţa celor care vor parca în parcarea realizată pe strada Independenţei, administraţia locală a decis ca ea să poată fi utilizată începând de săptămâna viitoare", se arată în informarea Primăriei Oradea. 

Viceprimarul Florin Birta a transmis că urmează să fie făcute mai multe teste ale instalaţiilor care trebuie utilizate în caz de incendii.

"Pentru că dorim ca noua parcare subterană să fie un loc sigur pentru cei care o vor utiliza, azi, 19 iunie, împreună cu echipajele Inspectoratului de Situaţii de Urgenţă, am decis amânarea deschiderii parcării de pe strada Independenţei pentru săptămâna viitoare. Continuăm în zilele ce urmează testele instalaţiilor de utilizare în caz de incendii şi testele instalaţiilor de evacuare a gazelor. Mulţumim pentru înţelegere, vom reveni cu detalii", a precizat, prin comunicat, Birta.

Miercuri, la prezentarea investiţiei, Birta spunea că speră că ISU va da autorizaţia vineri, astfel încât sâmbătă (20 iunie) parcarea să fie deschisă.

Parkingul subteran cu 460 de locuri va putea fi folosit gratuit timp de 3 luni, a decis Primăria. Lucrările la această investiţie au durat foarte mult timp, ele fiind începute încă din 2015. Investiţia a fost una complicată şi dat fiind faptul că cel mai jos nivel la care s-a lucrat a fost de minus 10,5 metri faţă de cota drumului.

UPDATE:

Ce evită reprezentanţii Primăriei să spună textual, în comunicatul de vineri, este faptul că lucrările la instalaţiile necesare pentru primirea autorizaţiei de securitate la incendiu nu sunt finalizate.

"Instalaţiile de stingere şi de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi nu sunt finalizate în totalitate, astfel încât verificarea acestora nu poate fi efectuată de ISU Crişana", a precizat, pentru BIHOREANUL, maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
România, mereu surprinzătoare!
Așa se întâmpla când autoritățile nu pot colabora în sincron. Teoretic, se eliberează autorizația de construcție numai pe baza unui plan corect. Practic, autoritățile ar trebui să verifice respectarea proiectului. Ce fac ei acum la recepția lucrării e, de fapt, verificarea proiectului. Și ați ghicit. Surpriză!!! Proiectul nu e bun. Altă distracție, alți bani... publici.
Postat 19 Iunie 2020, 21:26 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON