URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2024, 13:50

„Palatul împăratului”: În mare secret, în București se investesc cel puțin 7 milioane de euro într-o vilă de lux pentru președintele Iohannis (VIDEO)

„Palatul împăratului”: În mare secret, în București se investesc cel puțin 7 milioane de euro într-o vilă de lux pentru președintele Iohannis (VIDEO) foto: Recorder
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O vilă din București, fost sediu al Partidului Național Liberal, este transformată în locuință individuală de către Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, care investește în secret sume între 7 și 9 milioane de euro, conform unor dezvăluiri făcute de jurnaliști din Capitală.

Deși informația nu a fost confirmată oficial, toate indiciile arată că vila de lux va fi repartizată președintelui Klaus Iohannis, după ce va încheia cel de-al doilea mandat.

Vilă cu sere și dressing cât un apartament!

Într-un material video publicat luni și intitulat „Palatul împăratului”, jurnaliștii de la Recorder susțin că lucrările demarate anul trecut la vila de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 86, o zonă exclusivistă din București, vor costa în total 7 milioane de euro.

„Vila de 1200 mp, cu subsol, parter și etaj, garaj și cabină de pază la poartă e a statului și a fost, până nu demult, sediu de partid. De câteva luni, e transformată, în cel mai mare secret, în reședință pentru o singură familie, după cum scrie în autorizația de construire obținută de Recorder. Iar suma pe care RA-APPS intenționează să o investească aici depășește orice imaginație: 7 milioane de euro numai pentru renovare și amenajare”, arată Recorder.

Potrivit sursei citate, vila va avea două săli de sport, două sere și un dressing de 67 metri pătrați, cât un apartament cu trei camere.

Citând surse din mediul politic, g4media.ro a scris, marți, că de fapt lucrările ar costa și mai mult: 45 milioane de lei, adică 9 milioane de euro! Executantul șantierului ar fi o firmă din București, Bog’Art SRL, care ar fi gajat veniturile obținute din acest contract la Banca Raiffeissen, în contul unui împrumut. Contractul nu se regăsește însă pe platforma achizițiilor publice.

Din bani publici, via PNL

Recorder mai arată că șefii RA-APPS au refuzat să vorbească despre lucrările de la vila de lux, însă indiciile arată că această casă este pregătită pentru președintele Klaus Iohannis. O dovadă este că vila va avea un cabinet de lucru, facilitate acordată prin lege foștilor șefi de stat, cărora li se decontează și cheltuielile pentru angajații necesari.

Pe de altă parte, sursa citată mai indică și metoda ingenioasă prin care Regia a făcut rost de bani publici pentru a achita o parte din lucrări. În an electoral, PNL a cumpărat sediul în care funcționează în București, pe strada Modrogan 22, cu banii pe care îi are din subvențiile publice, iar exact aceeași sumă plătită de partid pentru clădire în anul 2024 este alocată de RA-APPS pentru șantierul la vila de pe Bulevardul Aviatorilor.

Ciolacu: Nu știu, nu cunosc

Întrebat marți despre această situație, premierul Marcel Ciolacu a spus că a aflat și el despre lucrările la vila de lux din presă.

„În primul rând, nu știu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane. Am aflat și eu din presă aceste sume. Este o vilă a RA-APPS, nici prima nici ultima, unde se fac investiții. Astăzi eu nu vă pot spune dacă e pregătită pentru președinte sau nu, sau pentru alt demnitar”, a declarat Ciolacu, întrebat de jurnaliștii din București.

A fost întrebat despre investiție și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care de asemenea a declarat că nu cunoaște subiectul.

UPDATE: Iohannis nu a cerut locuință de protocol 

Administraţia Prezidenţială a transmis, marți, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului. 

„Nu există nicio solicitare din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administraţiei Prezidenţiale pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului de preşedinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis Administraţia Prezidenţială, la solicitarea Agerpres.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Servus vasi13 adi13
Se pare ca nu te încadrezi in peisaj, dar pt tine soluția e Vaslui sau Teleorman, acolo iti poți parca oile și vacile in față blocului, nici beton nu e mult asa ca au unde sa pască.
Postat 28 Februarie 2024, 12:07 de Sandu2100
Interesant că cineva, prin comentarii...
Îi ridică ode lui Băsescu, o nulitate, un bețiv notoriu, care n-a făcut altceva decât dosare să poată șantaja și să aibă control. Băsescu care căra bani cu avionul privat în Elveția. Băsescu care a mărit acciza la combustibil. Băsescu care a făcut numai haos. Băsescu care s-a operat în Viena și care a făcut 0 pt sistemul de sănătate. Băsescu un mincinos notoriu și o sugativă de beneficii după urmă funcțiilor. Băsescu ne-a băgat în UE? Asta da aberație. El știa doar sa fumeze și să bea. Am avut noi specialiști care au lucrat la asta și era și în interesul UE deoarece eram o piață numai bună de desfacere, de import. Băsescu că și Boc, nulități și profitori! Din nefericire, nici Iohannis nu-i deoparte. 34 de ani pierduți pt țară.
Postat 28 Februarie 2024, 07:22 de georgemarian
Basescu cu toate crizele si taierile de cheltuieli
a reusit sa ia gazul si petrolul din Marea Neagra ptr Romania cu redevente, dupa ce Iliescu a donat pe gratis insula serpilor la ucrainieni, de voiau vecinii toate rezervele de petrol din mare ptr ei. Ne-a bagat in UE. Iohanis ce a realizat in 10 ani, ca nici in Schengen nu suntem?
Postat 27 Februarie 2024, 20:22 de unu
singurul lucru cu care intra in istorie administratia prezidentiala Iohan e reforma educationala in care a inlocuit vacanta de Craciun cu vacanta de Ski.
urmeaza 5 seturi de alergeri in Romania ptr urmatorii 4-5 ani, si KWI a consumat banii "firmei" pe casa lui privata. Toti "actionarii" au motive sa se simta furati!
Postat 27 Februarie 2024, 20:19 de unu
tot Iohan asta zicea ca sa finantam partidele de la bugetul de stat, sa nu aiba motivatie sa fie corupte, si sa aiba bani de campanie
si boul foloseste toti banii partidului de campanie ptr casa lui. Pe bune ca asta a furat banii PNL Bihor si ai tuturor organizatiilor liberale din tara. Din ce bani sa isi mai faca campanie liberalii acum, ii incurajeaza KWI la coruptie? Vad ca nu e nevoie de bani publici ptr campaniile partidelor, sa faca atunci strangeri de fonduri ca si USR si sa terminam cu alocari din bugetul meu de taxe la partide.
Postat 27 Februarie 2024, 20:16 de unu
sa vina sandu2100 sa ne expedieze in Vaslui, sa lasam luxul pe seama PNL.
Asteptam ca sandu2100 sa ne injure pe toti, sa-si apere stapanii pe fomistul asta, avarul de Klaus si mare "liber" comunist demolator-betonator ce masoara totul in kg de beton si cate a demolat Bolojan.
Postat 27 Februarie 2024, 16:35 de vasi13
imi e greata
Cel mai infect personajal Roamniei, doar lux, calatorii, case. Un snob, un parsiv care numai interesul lui l-a urmarit. Acum va face orice sacrificii electorale, doar ca partidul ce iese castigator sa-i atribuie lui vila asta, sa poata trai pana la adanci batraneti ca un baron, boier, stapan de sclavi. Si cine i-a stat in spate Blaga, a avut de la cine invata.
Postat 27 Februarie 2024, 16:33 de vasi13
Cea mai mare năpasta asupra tarii
Acest mutulică de la care aveai asteptari, vorba aia neamț, profesor, fizica, primar.. adica na, om de cultura. Cand colo un snob ce se lafaie in lux pe bani poporului. Se zvârcolește in mormânt Brătianu cand vede unde a ajuns partidul. Cea mai mare mizerie in era post-decembrista. Ajung sa cred ca Docila nu isi batea joc in halul asta de romani cum a facut-o bombardierul asta in ultimii 4 ani. Da o fi bine, restul zilelor asigurate tot din banii poporului. Scarba, hepatita te paste cand il vezi sau auzi de el. Boala natiunii, si urmeaza alte doua, ciolanu si maciuca. Mai rau numa daca o sa contropeasca orcii mai poate fi.
Postat 27 Februarie 2024, 16:05 de poiu
In an electoral, PNL primeste bani de la stat ptr campanie electorala. Idiotii din PNL folosesc banii de campanie sa decoreze o vila ptr imparat, iar strategia de campanie e sa voteze lumea PSD si sa prinda si ei ceva resturi
“În an electoral, PNL a cumpărat sediul în care funcționează în București, cu banii pe care îi are din subvențiile publice, iar exact aceeași sumă plătită de partid pentru clădire în anul 2024 este alocată de RA-APPS pentru șantierul la vila de pe Bulevardul Aviatorilor.” N-ar fi coruptie la guvern pe bani publici, dar e coruptie in interioul PNL be banii organizatiei. Membrii simpli ai partidului ar trebui sa dea in judecata conducerea care a aprobat beneficiile personale pe banii lor. Tot devalizare a organizatiilor e, desi nu firma de stat ci asociatie privata. Iohan tu ai distrus liberalismul si dreapta romaneasca!
Postat 27 Februarie 2024, 14:28 de unu
Basescu a declarat la predarea stafetei ca ii lasa dupa 2 mandate o tara care vrea masuri de dreapta
Johan dupa 2 mandate distruge orice idee de drepata, pune PNLul remorca la PSD si isi cauta alta agentie sa o capuseze, ar fi in stare sa vanda nuclearelectrica la turci pe 2 bani daca ii dau un post cu avion privat. Daca PNL nu isi permite sa isi arate independenta de KWI si sa isi gaseasca un nou lider real, cum era Ludovic Orban, arunci isi semneaza singuri esecul.
Postat 27 Februarie 2024, 14:23 de unu
In lrima zi din primul mandat, declaratia nevestei la ce trebuie schimbat in tara, era ca “draperiile din palatul cotroceni, ptr ca au o culoare prea inchisa”
Acuma ii face cucoanei o garderoba de 70mp. Bre, somer sa ajungi, ca nu meriti nici un job in institutii occidentale, cand mai multe ore in zi si mai mult stres petrece sa isi planifice vacantele si designul interior decat pe problemele oficiale ale natiunii
Postat 27 Februarie 2024, 14:18 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON