URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Iunie 2019, 17:00

OTL reconfigurează traseele şi renumerotează actualele linii de tramvai. Aveţi sugestii?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S.C. O.T.L. S.A. intenţionează reconfigurarea traseelor şi, implicit modificarea numerotării actualelor linii de tramvai (1R, 1 N, 3R, 3N, 4R, 4N).

Pentru că părerea dumneavoastră este importantă pentru noi, vă puteţi exprima propunerile prin e-mail pe adresa relatii.publice@otlra.ro în perioada 13 iunie – 12 iulie 2019.

Vă mulţumim.
SC OTL SA

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Roger
M-am uitat pe geam, și vad că circulă tot la 3-5 minute
Postat 14 Iunie 2019, 22:57 de Sandu1206
Ocupati garile!
Incet,incet otl-ul va servi turistii in trecere prin oradea si va de-servi populatia bastinasa.Probabil orasul este sub ocupatie straina,cetatenii indigeni devenind indezirabili,oferindu-li-se mai mult sau mai putin subtil alternativa unui surghiun voluntar.
Postat 14 Iunie 2019, 22:04 de excalibur
@sandu1206
La multi ani daca a fost ziua ta pe 12! de unde am scos 20-25 min? pai cu ce sa începem? ia porneste tu de la Olosig la ora 8 dimineata cu destinatia Cantemir. tocmai pleaca tramvaiul din fata ta, vatmanul nu te observa. urmatorul tramvai pe ruta aceasta (3R sau 3N) vine peste 20 min! pod cfr 6 martie spre decebal - idem! sa zicem ca lucrezi in centru si termini lucrul la ora 16-17. exact aceeasi chestie. distanta intre tramvaiele spre Cantemir/nufaru este de 20 min. si mai tare: sambata si duminica, pe arsita, frig... de când li s-au marit salariile la vatmani, surpriza! 4R si 4N circula la intervale de 20-25 min! daca nu ma crezi, uita-te pe graficele lipite in statiile de tramvai si haide cu tramvaiul in week-end! este horror orarul gandit pt frecventa tramvaielor in Oradea! numai cine nu doreste nu vede cum stau lucrurile de când au redus posturile de vatmani ca sa le poata mari bolojan salariile! si asta se simte direct in calitatea oferita oradenilor!
Postat 14 Iunie 2019, 12:09 de roger
"reconfigurare"
Acu' vreo citiva ani,pe vremea cind romtelecomul marise la vreo 25 lei abonamentul fix,ca accesoriu de mobilier,odata cu ieftinirea convorbirilor catre afghanistan, au gasit o formula lexicala foarte inspirata,memorabila: "rebalansarea tarifelor". Speram la un fenomen similar cu otl-ul...
Postat 14 Iunie 2019, 09:33 de excalibur
Roger
De unde ai scos asta cu 20-25 de minute??
Postat 13 Iunie 2019, 23:48 de Sandu1206
Să se scoată numerele !?!
Să fie cu nume și prenume, atât la trasee cât și la stații ... !?! Nu de alta dar, să fie circul la primărie cât mai serios !?!
Postat 13 Iunie 2019, 22:02 de CrisDumi
OTL - comportati-va cu respect fata de calatori!
actuala linie 3 si 4 ar trebui pastrata zilnic, frecventa tramvaielor fiind de maxim 10 min pe o ruta! este inacceptabil sa stai 20-25 de min sa astepti tramvaiul cata vreme se plateste cel mai scump abonament si bilet din tara! de asemenea trebuie obligatoriu pornit aerul conditionat vara si iarna, pt ca se circula in conditii jalnice când e canicula sau incepe frigul. plus o faza de insulta la adresa cetatenilor - la ora 16 incep tramvaiele sa se retraga la depou, taman când lumea iese de la lucru - asta ar trebui sa se intample dupa ora 19, pt ca unii lucreaza pana la ora 18 - dl Bolojan ar trebui sa stie despre programul firmelor din parcul industrial care ii asigura milioane de lei taxe la buget lunar! * o chestie observata de ceva vreme: cativa dintre vatmani asteapta calatorii care se grabesc sa prinda tramvaiul, dar sunt altii care iti inchid mai departe usa in nas si nu le pasa ca mai faci 5 pasi pe zebra pana sa ajungi la usa. politica de a respecta calatorii ar trebui sa devina OBLIGATORIE LA OTL!
Postat 13 Iunie 2019, 19:51 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON