URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Iunie 2024, 15:55

Orădeanul Adrian Alexandrescu a arbitrat o nouă finală a Ligii Campionilor Europeni la polo. Urmează Jocurile Olimpice

Orădeanul Adrian Alexandrescu a arbitrat o nouă finală a Ligii Campionilor Europeni la polo. Urmează Jocurile Olimpice (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arbitrul orădean de polo Adrian Alexandrescu a condus şi în acest an finala Ligii Campionilor Europeni la polo. Este vorba despre meciul dintre Ferencvaros Budapesta şi Pro Recco din Italia, meci care s-a desfăşurat în Malta, la Valletta, şi unde echipa maghiară a reuşit să îşi adjudece titlul celei mai prestigioase competiţii europene la nivel de cluburi, după ce s-a impus la limită, cu scorul de 12-11.

Pentru Adrian Alexandrescu este o performanţă deosebită, fiind cea de-a şasea finală de Champions League din cariera sa.

Alexandrescu a oficiat meciul împreună cu slovenul Boris Margeta, cu care alcătuieşte un cuplu de arbitri redutabili. Aceştia au avut de condus de această dată „un meci de o intensitate rar întâlnită în polo”, după cum au declarat.

După meci, Federaţia Română de Polo i-a transmis orădeanului un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook.

„Pe această cale vrem să îl felicităm pentru prestaţia sa, dar şi pentru faptul că reprezintă România la cel mai înalt nivel de arbitraj internaţional. Dorim să îi urăm succes lui Adrian Alexandrescu la Jocurile Olimpice, unde a fost desemnat să participe în calitate de arbitru”, a postat Federaţia Română de Polo.

Astfel, pentru Adrian Alexandrescu va urma în această vară turneul de polo de la Paris. Va fi a patra ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice la care participă arbitrul orădean, după ce a fost prezent la Londra în 2012, Rio de Janeiro în 2016 şi Tokyo în 2020.

Până la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, Adi Alexandrescu va conduce delegaţia României la Campionatul Mondial de Polo U16, care va avea loc în Malta în perioada 18-25 iunie. Fiul său, Antonio Alexandrescu, este antrenorul echipei naţionale, care va participa la competiţie, alături de alte 31 de echipe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON