URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 13 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Interesantă ideea Primăriei de a le cere artiștilor ambulanți să solicite administrației locale dreptul de a se produce pe teritoriul municipiului Oradea. Nu se vor percepe taxe pentru așa ceva, dar spațiile unde va avea loc actul artistic și orarul vor fi bine definite.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nici n-am apucat să uităm bulibășeala alegerilor comasate din 9 iunie, locale și europarlamentare, cu acuze de furt și o impardonabilă întârziere în centralizarea și publicarea rezultatelor, că deja ne putem imagina ce se va întâmpla la alegerile de la finele anului, în legătură cu care tocmai s-a decis că vor fi intercalate: turul I al scrutinului prezidențial pe 24 noiembrie, urmat pe 1 decembrie de cel legislativ, pentru desemnarea viitorilor senatori și deputați, iar apoi, pe 8 decembrie, de turul II al alegerilor prezidențiale.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 28 iunie a.c. s-a publicat în Monitorul Oficial o nouă Ordonanță de Urgență care modifică din nou Codul Rutier și, din păcate, nu în bine. În războiul contra drogurilor și alcoolului la volan, guvernanții scot pe bandă monstruozități juridice care nu fac decât să lovească în cetățeanul onest și să aducă noi pete pe obrazul Statului. Ceea ce s-a făcut prin această Ordonanță depășește, însă, toate aberațiile anterioare și încalcă orice regulă de drept și de bun-simț juridic.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diabetul este o boală cu o evoluție lentă și silențioasă, dar hiperglicemia cronică determină o serie de probleme de sănătate, uneori foarte grave. Supravegherea medicală continuă este foarte importantă, descoperindu-se factorii de risc și cei agravanți precum și bolile asociate (hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, obezitatea), toate acestea cu scopul instituirii unui tratament adecvat.
10 Iulie 2024, 09:51

O vară la muzeu: Nouă ediție a „Tipografiei de idei” la Muzeul Țării Crișurilor. Vezi programul!

O vară la muzeu: Nouă ediție a „Tipografiei de idei” la Muzeul Țării Crișurilor. Vezi programul! (foto: Facebook / Muzeul Țării Crișurilor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Muzeul Țării Crișurilor oferă - și în această vară - mai mult decât expoziții interesante. Instituția muzeală găzduiește, mai ales în parcul care o înconjoară, o serie de evenimente în cadrul celei de-a doua ediții a programului „Tipografia de idei”, menit să-i apropie pe orădeni de MȚC.

Printre atracțiile din acest an se numără o conferință-concert cu Ada Milea, vizionarea filmului „Liceenii” cu un invitat special, Ștefan Bănică jr., precum și o introducere în fascinantele dansuri grecești... 

Opa! 

„Tipografia de idei” a început deja la MȚC, programele fiind plănuite în perioada 28 iunie - 8 septembrie, unele dintre ele în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”. Evenimentul de debut a fost o conferință-concert adusă de cunoscutul folkist Mircea Vintilă, care le-a povestit orădenilor despre cariera sa, dar le-a și cântat. 

Calendarul evenimentelor următoare este complex. La începutul acestei luni au debutat cursurile gratuite de dansuri grecești, susținute de Bogdan Anagnastopol, muzeograf în cadrul MȚC şi instructor atestat al Teatrului Naţional de Dansuri „Dora Stratou” din Atena. Întâlnirile se țin în fiecare seară de marți, de la ora 19, până pe 3 septembrie. „Cursurile sunt gratuite şi se adresează persoanelor de peste 15 ani pasionate de tradiţiile Greciei și de dans, cu experiență sau fără”, spun organizatorii. Doritorii trebuie să se înscrie online, printr-un formular disponibil pe pagina de Facebook a Muzeului Țării Crișurilor. 

Întâlnire cu Profesorul Trăsnit 

Muzeul Țării Crișurilor găzduiește în perioada următoare și o serie de ateliere, în special pentru copii și adolescenți. De pildă, atelierul „Siguranță prin educație”, cu intrare liberă, pentru cei cu vârste între 6 și 18 ani, care vor învăța, în zilele de miercuri, de la ora 10, la MȚC, despre siguranța pe stradă, la școală și în mediul online.

„Tipografia de idei” programează și o întâlnire cu „Profesorul Trăsnit”, un proiect prin care actorul Şerban Borda explică ştiinţa într-un mod accesibil şi atrăgător, cu ajutorul artei teatrale. Evenimentul va avea loc pe 14 iulie, de la ora 20, şi este deschis tuturor, fără înscriere prealabilă.

Se va mai ține, pe 23 iulie, un atelier de pictură pe lemn (6-15 ani), în perioada 5-9 august este programat un atelier de inițiere în tainele restaurării (9-14 ani), iar pe 20 august unul numit „Dinozaurii din România” (7-12 ani). Pentru acestea, este nevoie de înscriere prealabilă, iar costul este de 20 lei / persoană.

La disco!

Pe 12 iulie, fanii fotbalului sunt invitaţi, tot în cadrul „Tipografiei de idei”, la o conferinţă urmată de proiecţia filmului „Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur”, invitații evenimentului fiind doi fotbalişti ai acelei generații, Gabriel Balint şi Florin Prunea.

Sâmbătă, 13 iulie, muzica va fi sărbătorită în parcul MȚC. Pe tot parcursul zilei va fi deschis un târg de viniluri, caracterizat de gazde drept un „paradis al colecționarilor”, iar seara va avea loc o conferință numită „Discoteca anilor ’70-’80”, susținută de muzeografa Cristina Pușcaș și urmată chiar de o petrecere destinată „atât orădenilor care doresc să retrăiască atmosfera anilor respectivi, cât și generației actuale, care astfel are posibilitatea să cunoască epoca de aur a discotecilor, o perioadă vibrantă și plină de viață”. Muzica va fi „semnată” de Varga Ștefan, care a fost DJ la discoteca ARLUS din Oradea în perioada respectivă. Intrarea va fi liberă. 

Ani de liceu... 

Programul acestei ediții mai cuprinde, în seara de 26 iulie, o întâlnire cu Ada Milea, care va susține o conferință în parcul MȚC, urmată de un recital, după modelul evenimentului care l-a avut în prim-plan pe Mircea Vintilă. Intrarea va fi liberă. 

„Tipografia de idei” va continua cu proiecția unor filme. Pe 27 iulie, în parcul Muzeului va fi difuzat „Visul” (2023), cu participarea regizorilor Cătălin Saizescu şi Ştefan Pătraşcu şi a actorilor Magda Catone şi Vlad Logigan. În următoarea zi, de la aceeaşi oră, va fi prezentat filmul „La Snagov” (2024), regizat de Cristian Comeaga, cu participarea producătorului Carmen Tripăduş şi a actorilor Nicodim Ungureanu şi Irina Rădulescu.

În august vor fi reluate întâlnirile cu invitați de seamă. Campioana olimpică şi mondială la atletism Gabriela Szabó va ajunge la Oradea pentru conferinţa în aer liber „Olimpicii României”, care va avea loc pe 17 august, iar Ştefan Bănică Jr. se va întâlni cu fanii orădeni pe 23 august, când va avea loc proiecţia filmului „Liceenii”, urmată de o discuție moderată de Gabriel Moisa. Pentru acest eveniment, intrarea costă 50 lei, iar biletul trebuie rezervat din timp. 

„Tipografia de idei” prilejuiește, așadar, atât evenimente pentru noile generații, cât și unele pe placul nostalgicilor. E loc pentru toată lumea la Muzeul Țării Crișurilor...


PROGRAM 

10 iulie 2024, orele 10.00 – 13.00 

Atelierele Tipografiei de idei

Siguranţă prin Educaţie (6-18 ani)

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

10 iulie 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Atelier de cusături pe etamină cu motive tradiţionale (7-14 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8), 20 lei/pers.

10 iulie 2024, orele 12.00 – 13.00

Atelierele Tipografiei de idei

Muzeograf pentru o zi  (10-15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8), 20 lei/pers.

11 iulie 2024, orele 12.00 – 13.00

Atelierele Tipografiei de idei

Muzeograf pentru o zi  (10-15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8), 20 lei/pers.

12 iulie 2024, orele 12.00 – 13.00

Atelierele Tipografiei de idei

Muzeograf pentru o zi  (10-15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8), 20 lei/pers.

12 iulie 2024, orele 20.00 

Conferinţa şi proiecţia filmului Hai România - Povestea Generaţiei de Aur

Invitaţi: 

Gabriel Balint, fotbalist

Florin Prunea, fotbalist

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A, Sala de conferinţe

Intrare pe bază de bilet, 50 de lei/pers., în limita a 150 de locuri

13 iulie 2024, orele 10.00 – 22.00

Târgul de viniluri al Muzeului Ţării Crişurilor

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

13 iulie 2024, orele 20.00 

Conferinţa Discoteca anilor '70-'80, susţinută de dr. Cristina Puşcaş, muzeograf, Muzeul Oraşului Oradea

Invitat: Varga Ştefan, DJ

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă. Dress Code perioada anilor ’70-’80

14 iulie 2024, orele 20.00 – 21.00 

Atelierele Tipografiei de idei

Profesorul Trăsnit 

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

16 iulie 2024, orele 19.00 – 20.00

Atelierele Tipografiei de idei

Curs de dansuri greceşti (vârsta minimă:15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

17 iulie 2024, orele 10.00 – 13.00

Atelierele Tipografiei de idei

Siguranţă prin Educaţie (6-18 ani)

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

23 iulie 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Atelier de pictură pe lemn (6-15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8), 20 lei/pers.

23 iulie 2024, orele 19.00 – 20.00

Atelierele Tipografiei de idei

Curs de dansuri greceşti (vârsta minimă:15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

24 iulie 2024, orele 10.00 – 13.00 

Atelierele Tipografiei de idei

Siguranţă prin Educaţie (6-18 ani)

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

26 iulie 2024, ora 20.00

Conferinţele Bibliovibes

Invitată: Ada Milea, muzician

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

27 iulie 2024, ora 20.30

Colocviile Muzeului Ţării Crişurilor 

MUZEfilm - Visul (2023), Regia: Cătălin Saizescu

Conferinţă şi proiecţie de film 

Invitaţi:

Cătălin Saizescu, regizor

Ştefan Pătraşcu, regizor

Magda Catone, actriţă

Vlad Logigan, actor

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă 

28 iulie 2024, ora 20.30

Colocviile Muzeului Ţării Crişurilor 

MUZEfilm - La Snagov (2024), Regia: Cristian Comeaga

Conferinţă şi proiecţie de film

Invitaţi:

Carmen Tripăduş, producător

Nicodim Ungureanu, actor

Irina Rădulescu, actriţă

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

30 iulie 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Să ne împrietenim cu broasca ţestoasă Leopard (5-10 ani)

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 ), 20 lei/pers.

30 iulie 2024, orele 19.00 – 20.00

Atelierele Tipografiei de idei

Curs de dansuri greceşti (vârsta minimă:15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

31 iulie 2024, orele 10.00 – 13.00 

Atelierele Tipografiei de idei

Siguranţă prin Educaţie (6-18 ani)

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

31 iulie 2024, orele 10.00 – 13.00

Expoziţie de tehnică militară Orăşelul siguranţei 

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

5 august 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Iniţiere în tainele restaurării (9-14 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 ), 20 lei/pers.

6 august 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Iniţiere în tainele restaurării (9-14 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 ), 20 lei/pers.

6 august 2024, orele 19.00 – 20.00

Atelierele Tipografiei de idei

Curs de dansuri greceşti (vârsta minimă:15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

7 august 2024, orele 10.00 – 13.00

Atelierele Tipografiei de idei

Siguranţă prin Educaţie (6-18 ani)

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

7 august 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Iniţiere în tainele restaurării (9-14 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 ), 20 lei/pers.

8 august 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Iniţiere în tainele restaurării (9-14 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 ), 20 lei/pers.

9 august 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Atelier de cusături pe etamină cu motive tradiţionale (7-14 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 ), 20 lei/pers.

9 august 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Iniţiere în tainele restaurării (9-14 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 ), 20 lei/pers.

13 august 2024, orele 19.00 – 20.00

Atelierele Tipografiei de idei

Curs de dansuri greceşti (vârsta minimă:15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

17 august 2024, ora 20.00

Conferinţa Olimpicii României

Invitat: Gabriela Szabo, campioană olimpică şi mondială la atletism

Moderator: Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, Manager, Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

18 august 2024, ora 12.00

Expoziţie de porumbei

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

18 august 2025, ora 20.00

Concert Zavaidoaca, susţinut de Sirius Art

Amfiteatrul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

20 august 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Dinozaurii din România (7-12 ani) - limba română

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8), 20 lei/pers.

20 august 2024, orele 19.00 – 20.00

Atelierele Tipografiei de idei

Curs de dansuri greceşti (vârsta minimă:15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

21 august 2024, orele 10.00 – 13.00

Atelierele Tipografiei de idei

Siguranţă prin Educaţie (6-18 ani)

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

21 august 2024, orele 10.00 – 12.00

Atelierele Tipografiei de idei

Dinozaurii din România (7-12 ani) - limba maghiară

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 ), 20 lei/pers.

21 august 2024, orele 20.00

Conferinţa Meşteşugul vinului

Invitat: Adrian Păduraru, actor

Moderator: Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager, Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă.

23 august 2024, ora 20.00

Conferinţă şi proiecţie de film "Liceenii" la muzeu 

Invitat: Ştefan Bănică Jr., actor

Moderator: Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager, Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A, Sala de conferinţe

Intrare pe bază de bilet, 50 lei/pers., în limita a 150 de bilete

25 august 2025, ora 20.00

Concert Zavaidoaca, susţinut de Sirius Art

Amfiteatrul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

27 august 2024, orele 19.00 – 20.00

Atelierele Tipografiei de idei

Curs de dansuri greceşti (vârsta minimă:15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

28 august 2024, orele 10.00 – 13.00

Atelierele Tipografiei de idei

Siguranţă prin Educaţie (6-18 ani)

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

28 august 2024, orele 10.00 – 13.00

Expoziţie de tehnică militară Orăşelul siguranţei 

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

31 august 2024, ora 10.00

Crosul Muzeului Ţării Crişurilor

Traseul: Muzeul Oraşului Oradea, Muzeul Memorial "Ady Endre", Muzeul Memorial "Aurel Lazăr", Muzeul Memorial "Iosif Vulcan", Piaţa Ferdinand, Piaţa Unirii, Muzeul Ţării Crişurilor

Participare pe bază de înscriere (formularul de înscriere va fi postat pe site şi Facebook în timp util)

31 august 2024, ora 20.00

Conferinţa Patrimoniul sportului românesc

Moderator: Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager, Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

3 septembrie 2024, orele 19.00 – 20.00

Atelierele Tipografiei de idei

Curs de dansuri greceşti (vârsta minimă:15 ani)

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă, pe bază de înscriere (https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8)

5 septembrie 2024, ora 17.00

Colocviile Muzeului Ţării Crişurilor

Invitat: Dennis Deletant, istoric, University College din Londra 

Moderator: Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager, Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal

Muzeul Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A, Sala de conferinţe

Intrare liberă, în limita a 150 de locuri

7 - 8 septembrie 2024, orele 10.00 – 22.00

Târg de tradiţii şi meşteşuguri - De Bihor

Parcul Muzeului Ţării Crişurilor, Str. Armatei Române, nr. 1/A

Intrare liberă

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5873 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON