URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2022, 08:03

O vară grozavă! Oferta de tabere estivale în Bihor este mai bogată ca oricând (FOTO)

O vară grozavă! Oferta de tabere estivale în Bihor este mai bogată ca oricând (FOTO) (foto: Camps4U)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un an cu multe teme, teste, poate chiar şi examene, copiii şi adolescenţii merită să se bucure de vacanţa mare ce stă să vină...

Parcă mai bogată decât în alţi ani, oferta de tabere cuprinde numeroase activităţi, de la unele educaţionale, inclusiv în limba engleză, şi de dezvoltare personală, până la cele ce pun accent pe aventură, curaj şi adrenalină.

Aventurile din librărie

librăria Cair ParavelPentru copii mai mici, cărora le-ar fi greu să rămână departe de părinţi vreme de câteva zile, Librăria Cair Paravel din Piaţa 1 Decembrie (foto) organizează, din nou, o Şcoală de vară, pentru micuţii cu vârste între 4 şi 9 ani.

Programul se va derula în perioada 13 iunie - 2 septembrie şi cuprinde mai multe cluburi, cum ar fi Micul Naturist, Micul Explorator sau un club de limba engleză. Copilaşii vor avea parte de explorări în natură, unde vor învăţa despre plante, animale, univers, dar şi de poveşti fantastice în librărie şi "plimbări" prin istorie, învăţând despre Grecia Antică şi despre Magellan.

Participanţii vor ajunge şi pe la Zoo, Cetate, în pădurea Felix şi la Muzeul Ţării Crişurilor. Pentru o săptămână, cu program de luni până vineri, între orele 9 şi 14, participarea la programul oferit de Cair Paravel costă 350 lei.

Detectivi în misiune

Ajunse la ediţia a 9-a, taberele "Detectivii naturii" organizate de Fundaţia Life Tineret propun activităţi complexe, ce vor avea loc în bună măsură în Oradea. Programul se adresează copiilor între 6 şi 13 ani, se desfăşoară în perioada 13 iunie - 26 august şi sunt împărţite pe săptămâni.

La fel ca în alţi ani, organizatorii pregătesc, printre altele, ateliere de observaţie şi orientare în natură, vânătoare de comori (treasure hunt), precum şi activităţi menite să le dezvolte micuţilor spiritul civic şi respectul faţă de natură. De asemenea, îi vor duce în afara oraşului, în excursii de o zi, pentru a face cunoştinţă cu locuri interesante. De pildă, anii trecuţi, copiii au ieşit la parcul de aventură din Stâna de Vale, la Peştera Meziad şi la Cascada Boiului.

Preţurile variază în funcţie de pachetul ales. Programul lung (orele 8-17), ce cuprinde trei zile în Oradea, una într-o excursie în judeţ şi una într-o zonă verde la marginea oraşului, costă 370 lei.

La golf şi pescuit

Tot tabără de zi este şi cea organizată la complexul Kings Land de la Ineu. Denumit "Kids Land", programul include activităţi ca golf, echitaţie, pescuit, plimbări cu hidrobicicleta, jocuri, activităţi muzicale, ateliere de gătit, trageri cu arcul, precum şi activităţi de dezvoltare personală.

"Kids Land" se adresează copiilor cu vârste între 6 şi 12 ani, iar activităţile din acest an, împărţite pe săptămâni, vor debuta pe 20 iunie. Cu trei mese pe zi incluse şi cu transport dus-întors din Oradea, tabăra costă 780 lei.

Mai înţelepţi

Sunt multe opţiuni şi pentru taberele clasice, care se desfăşoară în zone naturale spectaculoase şi includ cazare. Una dintre ele este Wise Camp (care s-ar traduce drept "tabăra înţeleaptă"), organizată de psihologul Corina Lupău la baza didactică Gaudeamus din Stâna de Vale.

Ce deosebeşte acest program de altele este că, pe lângă jocuri, distracţie şi explorare, copiii şi adolescenţii între 7 şi 15 ani vor fi implicaţi în activităţi menite să le crească încrederea şi respectul de sine, să promoveze autonomia, să combată timiditatea şi să le ofere strategii de rezolvare a problemelor specifice vârstei. În 2022, Wise Camp are loc în perioada 24-29 iulie, iar costul este de 1.300 lei.

Descoperă aventura!

Firma Camps4U, cu tradiţie în organizarea taberelor de aventură, programează şi în această vară activităţi tentante. În iulie şi august, la Vadu Crişului vor fi organizate tabere de câte o săptămână pentru copii şi adolescenţi între 7 şi 18 ani. Sub îndemnul "Descoperă aventura!", vor fi invitaţi la drumeţie, via ferrata, escaladă, rafting, tir cu arcul, explorare de peşteri şi bălăceală în piscină. Cu 6 nopţi la cort, 3 mese pe zi, două gustări şi toate activităţile menţionate, tabăra costă 1.300 lei. Dacă se optează pentru căsuţe cu două locuri, preţul creşte la 1.450 lei.

Organizatori plănuiesc şi o tabără de echitaţie în perioada 3-9 iulie, "La caii liberi", un centru de agrement din Bratca, unde se învaţă călăria în stil western, pe căluţi din rasa semigreu românesc. Pe lângă lecţiile de călărie, programul include rafting, drumeţie şi jocuri, baza taberei fiind tot la Vadu Crişului. Cu cazare la cort, preţul este de 1.600 lei, iar la căsuţe 1.800 lei.

Astfel, chiar dacă preţurile nu sunt tocmai mici, ofertele se arată pe măsură...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON