URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2011, 09:42

O clinică pentru tratarea osteoporozei se va deschide la Oradea, cu finanţare şi de la Guvern

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul guvernamental pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri, prin care românii cu vârsta până în 35 de ani pot primi o finanţare de 10.000 de euro dacă îşi pornesc propria afacere, a prins şi printre bihoreni. Zeci de tineri din judeţ şi-au depus dosarele la Bucureşti, actele lor fiind acum în curs de evaluare.

Totuşi, sunt şi 70 de persoane cărora li s-au virat deja banii, deoarece dosarele lor au fost aprobate şi au fost în prima tranşă de semnare a contractelor. Printre acestea s-a numărat şi o orădeancă, doctoriţa Ioana Mihăilă, care a primit de la Guvern 10.000 de euro pentru a-şi deschide o afacere.

dr Ioana Mihaila.JPGAfacere de 40.000 de euro

Ioana Mihăilă (foto) este doctor endocrinolog, iar soţul ei, Marius Mihăilă, e medic radiolog. "Anul acesta amândoi terminăm rezidenţiatul şi aveam în plan să ne deschidem un centru de osteoporoză, pentru că locuri în spitale nu sunt să ne angajăm", a povestit doctoriţa pentru BIHOREANUL. Astfel, când a aflat de programul guvernamental, a fost încântată şi şi-a dat seama că e momentul oportun să deschidă clinica dorită.

În prima zi în care s-au putut depune dosarele pentru finanţare, Ioana a şi aplicat cu planul său de afaceri. "Condiţiile impuse era să ai până în 35 de ani, să nu mai fi fost administrator sau acţionar în nicio firmă din Uniunea Europeană, iar finanţarea de 10.000 de euro să fie cel mult 49% din investiţie", explică tânăra. Afacerea sa constă în deschiderea unei clinici de osteoporoză în Oradea, cu aparatură performantă, printre care un aparat de detectare a bolii cum în sistemul public de sănătate din Bihor nu există. Toată investiţia se ridică la suma de 40.000 de euro.

Avantaj: orădenii

Ideea sa a fost agreată, astfel că în urmă cu câteva săptămâni Ioana a fost chemată la Bucureşti, pentru a semna contractul de finanţare. "Am fost a doua firmă pe ţară căreia i s-a aprobat dosarul", precizează doctorul orădean.

Cei doi soţi au şi plătit avansul către firma care le vinde aparatura necesară pentru clinică, iar imobilul îl aveau deja, pe Calea Clujului. "Mai durează până obţinem toate autorizaţiile necesare pentru radiologie, proceduri mai birocratice. Estimăm că pe 1 iulie vom putea deschide clinica", spune Ioana Mihăilă.

Tânăra garantează că diagnosticarea osteoporozei va fi diferită faţă de modalitatea de lucru a altor cabinete similare. "Unii pun diagnosticul după ce fac analiză pe segmente de femur, ori corect este să pui după ce analizezi întregul femur", exemplifică doctoriţa. O altă diferenţă între clinica aceasta şi altele e că aici tinerii medici sunt decişi să ţină şedinţe de educaţie pentru pacienţi, privind un regim alimentar şi un mod de viaţă sănătos. "Practic, le vom explica ce importanţă are să mânânce sănătos, să facă sport", explică medicul.

Totodată, soţii Mihăilă sunt determinaţi să practice în centrul de osteoporoză tarife mai mici decât concurenţa lor, astfel că orădenii ies şi ei câştigaţi din afacerea lor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
osteoporoza
adresa cabinetului m-ar interesa si daca este nevoie de programare
Postat 03 Noiembrie 2014, 20:23 de h
osteoporoza
Unde este cabinetul,varog?
Postat 15 Iulie 2013, 13:36 de Asloviciu
Unde este cabinetul?
Am vazut la televizor ca s-a deschis acest cabinet. Unde este, caci am Mare nevoie de ambii medici. Sanatate Mioara Ioan
Postat 30 Septembrie 2012, 12:05 de Mioara
bravo!
Chiar daca termenul de clinica folosit aici este nepotrivit,ideea este excelenta, cei 2 doctori merita felicitari,
Postat 10 Mai 2011, 22:16 de medic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON