URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2023, 17:22

Mulțime de noutăţi în lotul echipei FC Bihor, la reunirea de miercuri de la Stadionul „Iuliu Bodola” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vacanţa la FC Bihor s-a încheiat miercuri, când la Stadionul „Iuliu Bodola” a fost programată reunirea lotului de jucători, în vederea demarării pregătirilor pentru următorul sezon competiţional, 2023-2024. La prima întâlnire cu staff-ul au fost prezenţi 32 de jucători, dintre care 12 reprezintă noutăţi faţă de stagiunea precedentă.

No comment

Președintele George Tătar, a făcut, cu acest prilej, şi primele declarații în faţa jurnaliştilor, în noua calitate.

„Am găsit aici oameni profesionişti, care au lucrat foarte bine până acum şi care sunt devotaţi pentru acest club. Împreună cu ei, îmi doresc să facem o echipă bună. Eu îmi propun ca să creştem valoric de la an la an, să obţinem rezultate care să-i mulţumească pe spectatori, iar în ceea ce priveşte obiectivul sportiv, ne propunem să facem o echipă competitivă, cu care să ne batem de la egal la egal la barajul de promovare, cu orice echipă. De asemenea, ne propunem să formăm echipa preponderent din jucători bihoreni, formaţi de către noi, sau readuşi acasă, jucători bihoreni de valoare”, a spus noul preşedinte al FC Bihor Oradea.

Oficialul a refuzat să comenteze asupra declarațiilor făcute în ziua precedentă de reprezentanți ai PSD Bihor, care a criticat numirea sa în funcție, acuzându-l pe primarul Florin Birta de politizare și cerându-i să apeleze la profesioniști ai domeniului. Tătar a precizat, în schimb, când s-a prezentat jurnaliștilor, că a fost unul din juniorii, antrenându-se 8 ani „zi de zi” la club și fiind cooptat în lotul lărgit al echipei naționale U16. „Am 39 de ani, am absolvit Facutatea de Drept, am un masterat în Administrație publică și până în 2012 am activat în privat, apoi la Primăria Oradea și, din 2016, am fost consilier al primarului”, s-a prezentat noul președinte.

Staff-ul tehnic a fost reconfirmat

Cu această ocazie, George Tătar a reconfirmat staff-ul tehnic, care rămâne acelaşi faţă de sezonul precedent, cu Florin Farcaş – antrenor principal, Dorin Mihuţ – antrenor secund, Bogdan Guler – preparator fizic, Vlad Gheţe – antrenor cu portarii şi Mihai Cherman – fiziokinetoterapeut.

Noul preşedinte a reamintit ce a transmis şi primarul Florin Birta, săptămâna trecută, cum că bugetul pentru noul sezon competiţional va ajunge la o valoare de 750 – 800.000 de euro, din care Primăria Municipiului Oradea va asigura 350.000 de euro, iar Consiliul Judeţean Bihor 100.000 de euro, restul fondurilor urmând a fi atrase din mediul privat. Tocmai de aceea, Tătar a făcut un apel şi sponsorilor să se alăture actualului proiect al clubului, care „este un proiect pe termen lung şi pe care dorim să-l clădim pe o bază solidă”.

Antrenorul principal, Florin Farcaş, nu a putut trece peste dezamăgirea finalului de sezon anterior, când echipa a pierdut în primul tur al barajului de promovare.

„Ştiu că în sufletul multor suporteri de-ai noştri încă se simte dezamăgirea pentru faptul că nu am reuşit să facem mai mult la baraj în sezonul trecut. Asta înseamnă că nu am reuşit să trecem pragul maturizării şi încrederii a ceea ce înseamnă un joc decisiv. Tocmai de aceea am încercat anul acesta competiţional să aducem un suflu nou, să fim mult mai încrezători în ceea ce înseamnă maturitatea şi responsabilitatea în lotul nostru şi cred că tot ceea ce am ales pentru echipă (noi jucători în lot – n.r.) este un plus de calitate şi experienţă pentru a atinge cel puţin pragul pe care l-am atins anul trecut. Sigur însă că de această dată ne dorim ceva mai mult”, a precizat Farcaş, în conferinţa de presă care a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a clubului orădean.

Noile achiziţii

De altfel, cu acest prilej, fanii echipei au putut face cunoştinţă, prin intermediul transmisiei, şi cu cei 6 noi jucători care au semnat deja cu FC Bihor. Este vorba despre Alexandru Sorian, Sergiu Bactăr, Florin Chitaş, Vadim Calugher, Alexandru Stoian şi Mihai Pânzariu.

„Mă bucur că am revenit la FC Bihor, aici unde îmi doresc o promovare în acest sezon”, a spus Alexandru Sorian (foto), jucător în vârstă de 31 de ani, care evolueză pe postul de mijlocaş central şi a venit liber de contract de la Lotus Băile Felix.

„Mă bucur să mă alătur echipei, este un colectiv unit, este o organizare foarte bună şi mă bucur că am făcut pasul în faţă. Îmi doresc să fim acolo unde trebuie să fim, adică într-o ligă superioară”, a declarat şi Vadim Calugher, jucător în vârstă de 27 de ani, care are peste 130 de jocuri în prima ligă din campionatul din Republica Moldova, evoluează pe postul de mijlocaş central şi vine de la SCM Zalău.

Unul dintre cei doi jucători aduşi de la fosta campioană CFR Cluj este fundaşul stânga Alexandru Stoian, în vârstă de 19 ani, împrumutat anul trecut la Minaur Baia Mare. „Mă bucur să fac parte din acest proiect, îmi doresc să avem rezultate cât mai bune, să bucurăm oamenii din acest oraș. Este un colectiv frumos, cu oameni faini, mă bucur că au încredere în mine și sper să facem lucruri cât mai bune”, a spus el.

Tot de la CFR Cluj a venit şi portarul Mihai Pânzariu, tot de 19 ani. „Sper să rămân cu același spirit de campion, să fiu sănătos și să mergem înainte. FC Bihor este un club foarte mare, cu tradiție, dintr-un oraș mare, de aceea ne propunem să bucurăm oamenii de aici prin ceea ce facem noi pe teren”, a transmis Pânzariu.

Revin Chitaş şi Bactăr

În vârstă de 24 de ani, mijlocaşul lateral Florin Chitaş a revenit la echipa orădeană, după ce anul trecut a evoluat în Liga a II-a cu Minaur Baia Mare. „Mă bucur că m-am întors înapoi, am venit cu gândul să promovăm și sper să ne bucurăm la final de sezon. Sunt ambitii mai mari acum, toată lumea îşi dorește să joace, să câştigăm şi să promovăm”, a precizat şi Chitaş.

În fine, cel de-al şaselea jucător nou legitimat deja de FC Bihor în această vară este Sergiu Bactăr (foto), fundaş central. El a crescut la Centrul de Copii şi Juniori al clubului orădean, dar a ajuns să joace ulterior şi la CSA Steaua, iar ultima dată a fost la Gloria Bistriţa. „Mă bucur foarte mult că am revenit la echipa de unde am plecat. Toți m-au primit cu brațele deschise. Sper la final să obţinem promovarea”.

Mai sunt şi jucători în probe

În afară de cei 6, noutăţile reunirii lotului echipei FC Bihor i-a mai cuprins şi pe jucătorii reveniţi după împrumutul de la Victoria Carei, Raul Ardelean şi Patrick Popovits. De asemenea, în probe se mai află portarul Mihnea Korbl (născut în 2005 şi venit de la Concordia Chiajna), Sebastian Tirla (de la Metalurgistul Cugir), Emanuel Dat (jucător bihorean, care a trecut pe la mai multe echipe precum CFR Cluj, CSM Reşiţa sau CS Mioveni, cu care a jucat în prima ligă) şi Stephane Passi (atacant în vârstă de 27 de ani, venit de la Unirea Constanţa).

De asemenea, la reunire au fost prezenţi şi doi juniori născuţi în anul 2008, care provin din cadrul Centrului de Copii şi Juniori al clubului, Stelian Bohus şi Denis Mihuţ.

La capitolul plecări se consemnează despărţirea de Adrian Popa şi Constantin Roşu, ale căror contracte nu au mai fost prelungite, respectiv Răzvan Pop şi David Lupşe, care şi-au reziliat contractele cu clubul orădean.

Jucătorii Andrei Gheorghiţă şi George Cherman se află în probe la echipa recent promovata în prima ligă Politehnica Iaşi, cele două cluburi fiind în discuţii pentru un transfer al lor.

Programul pregătirilor

După întâlnirea din vestiar cu staff-ul tehnic şi noul preşedinte, jucătorii echipei orădene au susţinut primul antrenament pentru noul sezon, unul uşor, de readaptare la efort.

Conform antrenorului princial Florin Farcaş, echipa orădeană se va pregăti pe plan local, la Stadionul „Iuliu Bodola”, nefiind necesar un cantonament de vară.

Meciurile amicale vor începe pe 15 iulie, când FC Bihor va juca acasă cu Victoria Carei. Apoi, săptămânal, seria partidelor de verificare vor continua cu adversari precum: Ripensia Timişoara (19 iulie), Viitorul Cluj (22 iulie), CSC Dumbrăviţa (28 iulie), Olimpia Satu Mare (2 august), Poli Timişoara (5 august), Phoenix Buziaș (11 august) și CS Diosig (19 august).

Fanii, alături de echipă

De menţionat că la reunirea din acest sezon a echipei a venit şi un grup de suporteri, care au şi creat atmosferă, au afișat bannere, au aprins fumigene și i-au încurajat pe jucători, atunci când au intrat pe teren.


Lotul de jucători al echipei FC Bihor la reunirea din noul sezon competiţional:

Eduard Nergheş, Radu Bob, Mihai Pânzariu (venit de la CFR Cluj) şi Mihnea Korbl (Concordia Chiajna) – Marius Hosu, Tiberiu Serediuc, Andrei Gal, Ricardo Farcaş, Andrei Moga, Loren Ioviţă, Alexandru Popa, Flavius Drăgan, Călin Jurj, Sergiu Jurj, Andrei Hosu, Daniel Stan, Sergiu Bactăr (Gloria Bistriţa), Florin Chitaş (Minaur Baia Mare), Raul Ardelean (revenit de la Victoria Carei), Răzvan Săutiuţ, Patrick Popovits (revenit de la Victoria Carei), Sebastian Tirla (Metalurgistul Cugir), Andrei Chindelea, Vadim Calugher (SCM Zalău), Răzvan Gunie, Alexandru Stoian (CFR Cluj), Alexandru Sorian (Lotus Băile Felix), Emanuel Dat, Stephane Passi (Unirea Constanţa), Ionuţ Ban, Stelian Bohus şi Denis Mihuţ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON