URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Octombrie 2020, 09:28

„Love story”: Un bihorean care a dus o fată de 14 ani în Spania, unde a bătut-o şi a obligat-o să se prostitueze, iertat de trei judecătoare pe motiv de... iubire

„Love story”: Un bihorean care a dus o fată de 14 ani în Spania, unde a bătut-o şi a obligat-o să se prostitueze, iertat de trei judecătoare pe motiv de... iubire sursa foto: Shutterstock
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O sentinţă pronunţată de Tribunalul Bihor şi menţinută de Curtea de Apel Oradea a fost prezentată ca revoltătoare de ziarul Libertatea, care arată cum a scăpat un „loverboy” acuzat de DIICOT că a racolat o fată de 14 ani pe care a dus-o ilegal în Spania, unde a bătut-o şi a obligat-o să se prostitueze.

Trei judecătoare - Simina Corlăţeanu, Adina Cioflan şi Laura Soane - au concluzionat că între cei doi a existat o relaţie de iubire, iar fata l-a urmat... din dragoste.

Bărbatul, pe numele lui Fechete Ştefan Călin, a cunoscut-o pe fata de 14 ani, căreia jurnaliştii i-au dat numele fals Ana, în 2015, pe când el avea 39 de ani, o soţie şi trei copii. Bărbatul i-a făcut un paşaport fals şi a convins-o să fugă cu el în Spania, unde a obligat-o să se prostitueze şi a bătut-o, când ea a refuzat.

Ancheta DIICOT Oradea a durat un an, iar Fechete a fost trimis în judecată pentru instigare la fals privind identitatea, complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de minori prin metoda “loverboy”.

În timpul procesului, tărăgănat aproape trei ani, Ana n-a mai vrut să vorbească, iar martorii n-au mai susţinut varianta traficului. Fechete a spus că între el şi fata de 14 ani a fost o poveste de iubire, şi nu vreo racolare.

Judecătoarea Simina Corlăţeanu de la Tribunalul Bihor l-a achitat pe bărbat pentru trafic de minori, hotărând că între cei doi a fost o „relaţie de dragoste”, iar Ana l-a urmat în Spania pentru a continua această relaţie amoroasă. În schimb, l-a condamnat la un an şi o lună de închisoare, cu suspendare, pentru celelalte două infracţiuni.

Atacată de procurorii DIICOT, dar şi de Fechete, sentinţa a fost menţinută la Curtea de Apel Oradea. În motivarea redactată pe 16 septembrie 2020, judecătoarele Adina Cioflan şi Laura Soane au arătat la rândul lor că inculpatul a urmărit, pur și simplu, să aibă o relație cu persoana vătămată.

Au menţinut şi ele pedeapsa de un an şi o lună cu suspendare, având în vedere că Fechete “nu se află la primul contact cu legea penală, dar și diferența de vârstă destul de mare dintre acesta și persoana vătămată, experiența de viață a acestuia și faptul că a comis cele două fapte expuse pentru a întreține cu persoana vătămată, aflată la o vârstă fragedă, relații sexuale”. 

Dragoste otrăvită

Fost ofiţer de Poliţie, judecătoarea Simina Corlăţeanu a intrat în magistratură în 2012, fiind iniţial judecător în cadrul Judecătoriei Bistriţa Năsăud, iar din 2018 la Tribunalul Bihor, unde activează în Secţia Penală. Corlăţeanu este cea care a judecat şi cazul revoltător dezvăluit recent de BIHOREANUL, al tinerei orădence care s-a îndrăgostit de un fost coleg de şcoală generală, Norbert Murvai, şi, după câteva săptămâni de relaţie, a acceptat să-l însoţească în Germania unde, imediat după sosire, a fost bătută, i s-au luat actele şi a fost vârâtă într-un bordel.

Tânăra a reuşit să scape după trei ani de proxenetul care a exploatat-o, întâlnind între timp şi o altă "iubită" a lui Murvai, pe care bărbatul o scosese din ţară tot ca să se prostitueze, şi cu care acesta avea o fetiţă. După întoarcerea acasă, fata l-a denunţat, în timpul investigaţiilor bărbatul încercând să o determine în mai multe rânduri să-şi retragă declaraţiile, inclusiv cu ameninţări. "Primeşti 4 zile să mă cauţi. Aceasta e o poruncă!", "Eu dacă te caut îţi rup nasul", sunt doar câteva dintre mesajele ajunse la anchetatori, care au descoperit că bărbatul a câştigat aproape 40.000 euro de pe urma celor două tinere exploatate. 

Murvai a fost trimis în judecată în 2017, pentru trafic de persoane şi proxenetism, victima sa cerându-i în cadrul procesului daune morale de 50.000 euro. Procesul s-a judecat în şedinţă secretă, iar verdictul a fost pronunţat abia în vara acestui an, pe 12 august, când judecătoarea Corlăţeanu l-a condamnat pe bărbat doar pentru proxenetism, respingând acuza de trafic de persoane, ca şi când individul nu ar fi avut nicio intenţie ascunsă atunci când şi-a momit victima în Germania, sub pretext fals. Judecătoarea a respins, totodată, şi pretenţiile victimei traficantului, ca nefondate, motiv pentru care avocatul fetei a atacat, deja soluţia, procesul urmând să se reia la Curtea de Apel Oradea.

Citeşte articolul complet, în ziarul Libertatea!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
......
Infractorii din parlament i-au mituit pe cei din justitie cumparandu-si astfel impunitatea. Acum magistratii cred ca merita acele beneficii nesimtite. Nu le merita si dovedesc zilnic asta. O gramada de jmekeri cu cazier si-au tras o avocata/judecatoare/procuroare ca amanta/nevasta! P.S. Unde e trompeta aia, cherechesoaia, sa ia atitudine?! Sau si-a epuizat avantul cu ambrozia?
Postat 06 Octombrie 2020, 05:19 de pinonel
@doru2019
N-au nici un interes mah, vezi-ti de treaba. Prefera o justitie corupta ca sa scape cand fac fapte penale...de la maruntisuri (angajari pe spagi) la tunuri: vanzari de terenuri proprietatea statului sau defrisari de sute de hectare :))) ti-a cazut un fazan in cap si-i crezi prosti :)))sau nu mai judeci :))) 90% din parlamentari (uita-te cine-s mereu pe liste) nu vor magistrati corecti.
Postat 05 Octombrie 2020, 16:03 de boom
Justitie oarba!
Feministe si/sau corupte pana la maduva oaselor. Normal ca l-a urmat, pt. ca jegurile astea arata bine. Daca s-ar lichida , tot de catre feministe, ideea ca femeile nu sunt atrase de aspect fizic ce de caracter, cazurile ca acestea ar disparea. Sunt jeguri din astea care duc 3-4-5 fete, si le tin in locuri diferite, ca le iubesc ca pana mea sa faca bani ca au probleme... ca ept. viitorul lor. Cand politia le prinde, trebuie sa le explice 3-4-5 politiste ca doar s-au folosit de ele, si ca mai au "5 viitoare sotii". Dar cine stie, poate judecatoarele au zis ca un aratos ca ala trebuie sa fie baiat inteligent, caracter,etc.. care doar a calcat in necaz. Legile pentru infractiunile contra vietii sexuale, nu mai concid cu anii in care traim. Sunt interlopi care au luat femei in Italia, dupa ce au intrat peste ele in casa,le-au batut si le-au dus cu forta. Mame de copii. In urma lor au ramas copii orfani, care nici macar nu stiau ce e cu mama lor. Si din Bihor, tot pe ebihoreanul se vorbea despre femeia luata din casa cu forta si dusa in Franta. Respectivii iau o pedeapsa mai putina decat un tocilar care se crede norocos dupa ce merge in club si fxxx una un pic cam ametita. Atunci doi tineri care fac sex la o betie. Femeile au contorul dat de-abinele peste cap, nu i-a provocat o paguba gen "nu e virgina fata nu se mai marita". In fine, ghici ce? Unul din aia doi va merge la puscarie, unde va face felatii cu dintii scosi , ca doar e violator, iar sentinta pt. sex cu o proasta de la coada vacii intoxicata cu alcool e mai mare decat daca iti bati la propriu joc de viata unei femei, o furi din casa, si faci si 3 ani banii dandu-o la produs, ceea ce e un viol timp de 3 ani continuu. Si unul placut, sub fumuri de alcool,cand zdreanta a doua zi urla ca tipul era prea urat si fara alcool nu-i dadea sex.
Postat 05 Octombrie 2020, 15:59 de boom
Cioflingara
Nici nu fura curent doamnele
Postat 05 Octombrie 2020, 07:33 de User anonimizat
dulceata pentru judecatoare cu mintea intunecata
vazand aceste verdicte date cu lehamite de catre cele care ar trebui sa asigure dreptatea si siguranta victimelor, deducem ca cele trei cucoane ar putea fi sponsorizate direct de baietasii astia dulci. nu cred ca exista alt motiv pentru care sa aiba mintea atat de intunecata. trist, foarte trist. psd-ul nu doar ca a crescut non-valori, dar le-a mai pus si in functii bugetare pline platite, cu pensii nesimtite asigurate fara teama. iata exemplu concret!
Postat 04 Octombrie 2020, 16:54 de roger
Love story
Trebuia condamnat pt multe capete de acuzare, cel putin 5......fara 20 de ani nu scapa daca eram eu judecator.....
Postat 04 Octombrie 2020, 13:36 de cosmin5z
La produs
Le-as duce pe toate 3 la produs sa vada cum e! Daca ar pati fetita lor la fel...ce ar zice de pedeapsa pe care au dat-o???
Postat 04 Octombrie 2020, 13:23 de Wtfman
asta este..
asta este justitia instaurata de fsn-psd-udmr-alde in Romania. Astia sunt justitiabilii care cersesc pensii speciale! Pe razatoare cu ei si pensiile lor speciale! Sa dea Dumnezeu ca fetele lor sa ajunga asemeni copilei din articol, cane de consum!
Postat 04 Octombrie 2020, 12:18 de scortosul
Astea sunt judecatoare ?
In primul rand ca fata era minora! Corupere de minori, caz de prostitutie in care victima este minora, violenta fizica, abuz asupra unui minor, etc.
Postat 04 Octombrie 2020, 11:08 de Sunlight
Studiu de caz
Ar fi interesant de aflat parerea viitorilor candidati bihoreni pentru alegerile parlamentare si daca ar avea intentia de a face ceva in acest domeniu legislativ. Banuiesc ca judecatoarea de mai sus este competenta si isi poate justifica deciziile in baza legislatiei specifice.
Postat 04 Octombrie 2020, 10:45 de Doru2019
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON