URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2024, 20:21

La finalul cantonamentului, FC Bihor a câștigat cu 6-1 amicalul cu Bihorul Beiuş (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor au încheiat vineri cantonamentul de zece zile pe care l-au avut la Băile Felix. Pregătirea centralizată s-a încheiat cu un nou joc amical. De această dată, roş-albaştrii au întâlnit, pe terenul sintetic al Bazei Sportive Transilvania Academy, echipa CS Bihorul Beiuş.

Cu toate că au venit după o perioadă intensă de pregătire, unde s-a pus accentul pe latura fizică, elevii antrenorului Florin Farcaş au arătat o poftă bună de joc, au dominat partida şi s-au impus cu scorul de 6-1, după ce la pauză conduceau cu 2-0.

Golurile au fost marcate de Sergiu Jurj, în minutul 5, Sergiu Ciocan, în minutul 20, Marius Hosu, în minutul 61, George Cherman, în minutul 69, Alexandru Stoian, în minutul 76, şi Ionuţ Hebriştean, în minutul 87. De partea cealaltă, pentru echipa din Beiuş a înscris Raul Ştef în minutul 66.

Din nou, două echipe distincte

Antrenorul Florin Farcaş a început meciul cu: Mihai Pînzariu – Călin Jurj, Sergiu Bactăr, Ricardo Farcaş, Loren Ioviţă – Andrei Moga, Vadim Calugher, Andrei Vînău – Sergiu Ciocan, Sergiu Jurj şi Florin Chitaş.

Debutul de joc a fost furtunos, astfel că în minutul 5 FC Bihor a deschis deja scorul, după ce, pe partea stângă, Florin Chitaş a driblat tot ce i-a ieşit în cale, iar apoi l-a servit ideal în faţa porţii pe Sergiu Jurj, care a înscris din şase metri.

Atacurile orădene au continuat şi, în minutul 8, angajat pe partea dreaptă, Sergiu Ciocan a întors un adversar, iar apoi a şutat din unghi de 45 de grade, dar mingea a lovit bara transversală. Peste alte trei minute, acelaşi Sergiu Ciocan a executat o lovitură de la colţul terenului, iar din şase metri Loren Ioviţă nu a reuşit să înscrie.

În minutul 18, Călin Jurj l-a angajat în careu pe Sergiu Jurj, acesta a scăpat singur cu portarul, a driblat în stânga, dar goalkeeperul beiuşenilor a reuşit să respingă.

În minutul 20 scorul a devenit 2-0, după ce Florin Chitaş a centrat de pe partea stângă, Sergiu Ciocan a preluat în dreapta, a driblat scurt şi a şutat din unghi de 45 de grade, în dreapta portarului.

Până la pauză s-a mai consemnat o lovitură liberă în minutul 39, pe care a executat-o, de la 22 de metri, acelaşi Sergiu Ciocan, dar a scos portarul în corner. Astfel, prima jumătate a disputei s-a încheiat cu 2-0.

Cinci goluri în partea a doua

În partea a doua, Florin Farcaş i-a trimis în teren pe: Radu Bob – Răzvan Gunie, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă (min. 67 Ricardo Farcaş), Alexandru Stoian – Răzvan Săutiuţ, Bogdan Vasile, George Cherman – Mihai Gîdea, Marius Hosu şi Ionuţ Hebriştean.

Şi repriza a doua a fost dominată de orădeni, care în minutul 54 au avut o nouă acţiune bună, dar după centrarea de pe stânga a lui Stoian, Gîdea i-a trimis lui Hosu, care, cu spatele la poartă, a fost deposedat.

În minutul 56 s-a consemnat o primă ocazie a celor de la Bihorul Beiuş, mingea a fost trimisă în bară, după un şut-centrare de pe stânga.

La cealaltă poartă, FC Bihor a marcat, în schimb, prin Marius Hosu, în minutul 61, el finalizând cu capul din 6 metri, o centrare venită de pe dreapta de la Răzvan Gunie.

Cei de la Beiuş au reuşit să reducă din handicap, scor 3-1, în minutul 66, când, în urma unei lovituri libere executate de Degău, mingea a fost respinsă de portar în bară, a revenit în faţa porţii, de unde Raul Ştef a marcat.

În minutul 69 scorul a devenit 4-1, pentru că centrarea perfectă a lui Alexandru Stoian de pe stânga a fost fructificată de George Cherman, care a înscris din şase metri.

În minutul 75, Gîdea s-a aflat într-o poziţie bună de a marca, dar a şutat în portar. Peste numai un minut, în minutul 76, scorul a devenit 5-1, după ce Bogdan Vasile a executat perfect o lovitură de colţ, iar Alexandru Stoian a înscris cu capul din şase metri.

Primul gol pentru tânărul Hebriştean

Atacurile roş-albaştrilor au continuat şi la acest scor. Astfel, în minutul 78, Gîdea a centrat de pe dreapta, Hosu a reluat din careu, dar mingea a fost respinsă în corner. Acelaşi Marius Hosu a înrcercat să înscrie spectaculos, cu călcâiul, din şase metri, dar portarul beiuşenilor a fost atent şi a reuşit să reţină.

Scorul final, 6-1, l-a stabilit juniorul Ionuţ Hebriştean, care a marcat din 4 metri, după ce a fost servit bine de pe dreapta de Mihai Gîdea.

„Am avut un joc bun, un antrenament bun, la finalul perioadei de pregătire centralizată. Mă bucur că jucătorii sunt sănătoşi, pentru că acesta este lucrul cel mai important. Jocul a fost la discreţia noastră, a fost un joc reuşit, dar avem de lucru foarte mult, totuşi, până la începerea campionatului mai este timp. Ne bucurăm pentru tânărul Hebriştean, dar şi pentru toţi ceilalţi care au marcat, pentru că rolul nostru este să ducem mingea în faţa porţii, iar acolo să valorificăm fiecare acţiune. S-a simţit oboseala după cantonament, dar am avut şi poftă de joc. Însă, cum am spus, îmbucurător este că nu ne-am accidentat. Ţinem să le mulţumim celor de la Bihorul Beiuş, cum le mulţumim şi celor de la CS Oşorhei, că au jucat cu noi, pentru că au fost două jocuri utile în această perioadă de cantonament", a declarat, după partidă, antrenorul Florin Farcaş (foto).

Florin Farcaş

Alte trei plecări

Tehnicianul formaţiei roş-albastre nu i-a putut utiliza în acest joc pe Luca Tincău şi Krisztian Gagyi, care acuză anumite probleme medicale, în timp ce Andrei Gal este în urmă cu pregătirea, după ce el a lipsit mai multe luni, ca urmare a intervenţiei chirurgicale suferite.

Pe de altă parte, conducerea clubului a anunţat că, din cauza unor motive de ordin personal, au fost reziliate de comun acord, contractele cu jucătorii Vlad Gîsă şi Ionuţ Tănase. De asemenea, pentru a putea evolua mai mult, fundaşul Alexandru Andrei Popa a fost împrumutat până în vară la echipa ACSO Filiaşi.

Următorul joc de verificare va avea loc sâmbătă, 17 februarie, la Satu Mare, cu echipa locală CSM Olimpia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON