URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2014, 11:55

Kiss, referitor la acuzaţiile aduse de DNA: Faptele pe care le scot acum au mai fost cercetate de 3-4 ori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-un scurt comunicat transmis presei referitor la acuzaţiile de luare de mită, aduse de DNA, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, susţine că faptele care îi sunt imputate, petrecute în perioada 2003-2004, "au fost cercetate deja de 3-4 ori", iar "anchetele au fost pe rând închise".

"Sunt în viaţa publică de aproape două decenii, timp în care am fost caracterizat în toate felurile. Cazurile pe care le scot ei acum, după 9-10 ani, au fost deja cercetate de 3-4 ori. Anchetele au fost, pe rând, închise. Acum, încep a 5-a oară", arată Kiss.

Vicepreşedintele CJ Bihor a precizat că "nici nu cunosc noile acuze" şi nu exclude ca dosarul să fi fost scos la lumină pentru că "este an electoral".

"În această perioadă, în care toată ţara este sub anchetă, primul ministru, preşedintele, şi o serie de alte persoane sunt cercetate, ar fi fost chiar o jignire ca pe mine să mă lase pe dinafară, într-un an electoral important. Lăsând la o parte gluma, sper, ca oricare om normal, că ţara se îndreaptă spre Vest şi nu spre Est, şi drept urmare, dreptatea va fi într-adevăr dreptate", a conchis Kiss.

Vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA Oradea pentru luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, fiind acuzat că, în perioada 2003-2004 respectiv 2005-2006, pe când era preşedinte al CJ, ar fi încasat şpăgi de sute de mii de euro pentru favorizarea firmelor Selina şi Keviep la obţinerea unor contracte publice, în unele cazuri, spun anchetatorii, sumele fiind împărţite cu fondatorul Lotus Market, Alexandru Mudura.

Pe de altă parte, joi seară, şi acesta din urmă a transmis presei un comunicat, în care a precizat că este nevinovat. "După părerea mea, este o acţiune politică", afirmă Mudura.

Citiţi detalii în articolele

Lovitură a DNA: Vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, urmărit penal pentru luare de mită!

Alexandru Mudura, despre dosarul DNA: Nu mă fac vinovat de nimic, e o acţiune politică!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
poi da
Poi si daca e de 20 de ani la stat de unde atita avere? Se cistiga chiar asa bn in administratie? Hai sa fim seriosi. Omul asta trebuie luat la bani marunti sa vedem atunci pe unde isi scoate camasa? Sper ca acest DNA sa-si faca treaba pina la capat macar acum a 5 a oara.
Postat 28 Aprilie 2014, 08:30 de tanta
@Letopisețul Țărîi
Baiatule ungurii nu au votat pe tiganu asta. El reprezinta alte nationalitati.
Postat 27 Aprilie 2014, 21:29 de Taranu
a 5-a oara
Sa speram ca a 5-a oara sa fie cu noroc :))
Postat 27 Aprilie 2014, 21:01 de Adrian
Alooooo BIHOREANUL
Aloooo bihoreanul!!!!! lasati TOATE comenturile!!!! pt. ca ati sters 90% din ele!!!! Lasati-le pe toate ca nu cred ca este vreun oradean sa nu-l intereseze acest subiect! NU MAI STERGETI MESAJELE OAMENILOR!!! CA AU DREPTATE CU EI! Sa se vada parerea cetatenilor despre dobitocii astia plini de bani din banii publici!!! Sa vada si ungurii pe cine or tot votat pana acuma!!!!!!!!!!!
Postat 26 Aprilie 2014, 22:18 de Letopisețul Țărîi
Depanatoru
Lasati pe depanatoru e unu de al nostru tigan de la Cinkapana. Si ce daca fura? Toata tara fura.
Postat 26 Aprilie 2014, 21:54 de Nano
de data asta e cu noroc... pt oras
Poate au cazut /proptele/, si uite asa scapam de o mare sugativa a banului public. Pt bozo: pai, sa-si justifice si respectivele averea !!!
Postat 25 Aprilie 2014, 22:52 de SUCCES, DNA !
santem tristi
Ei si voi /cum poate justifica averea...nevasta este o mare farmacista care are o avere fabuloasa...dupa multe dinkuri.. amanta ..toata lumea stie cat de fabuloasa este...si de s....voi chiar credeti ca mai au astia pe ce sa puna sechestru??? Se astepta demult ,se mira CA A DURAT PRREA MULT...nici el nu mai putea sa stae in stress Bacsi Kiss...pacat de tine, o gramada de ziare se vor duce pe p***** ,,,...chirila si cris someri..nasoleala....ce ne facem hover sivem??
Postat 25 Aprilie 2014, 21:13 de bozo
Da mei Sany
ele fost cercetate , da nu fost bine.Lasa vede inche odata , poate gaseste ceva si inchide la tine!
Postat 25 Aprilie 2014, 19:41 de 1
rusine Kiss
Acest asa zis politician KISS a distrus orasul ORADEA si judetul BIHOR dar nenorocitul a uitat ca acolo sus este cineva care le contabilizeaza pe toate. Sa plateasca nenorocitul.
Postat 25 Aprilie 2014, 17:26 de coco
LA BRUTARIE SANY
lasa Sany ca acuma e cu noroc, crezi ca spalarea de bani nu se descopera decat spaga bagat in plic, va mananca puscaria pe toti, Mudura are si el un regret ca na putut tepui municipiul Oradea de terenul de la Salca cum a facut Beny Rus cu tine cu terenul Bihorului, a-ti vandut si excrocat tot, nimic nu ati facut jegurilor, nu drumuri, nu autostrazi, parcuri industriale CJ Bihor a fost condus doar de hoti si prosti. Toti stiau ca se vedea si de pe luna ca afacerea cartierul Kiss e o Mega Teapa pentru Bihor si Oradea asa ca DNA un dosar beton si sai vedem la bulau pe hotii astia.
Postat 25 Aprilie 2014, 17:16 de jOHNY B
WTF, again............
Dragi ziaristi, nu va mai uitati in gura tembelilor de la dna, ca nu merita. Atunci sa scrieti ceva despre un caz, când deja exista o sentinta definitiva si irevocabila, ca altfel nu e justitie, e circ ieftin basist!
Postat 25 Aprilie 2014, 16:12 de Merlin from Berlin
bietii "persecutati" politic... CUM ISI POT JUSTIFICA AVERILE ???
deocamdata vin si astia cu poezia ca sunt persecutati politic. daca le tine bine, daca nu vin cu varianta de rezerva si anume aceea ca sunt discriminati pe criterii etnice, etc si din aceasta cauza sunt cercetati nu pt escrocherii. in fond ei au fost, sunt si vor fi niste "inocenti"... adevarul e ca daca s-ar vrea, s-ar putea face curatenie, insa cu un "copy-paste" premier care se tot chinuie sa-si scape "mentorul" si pe ceilalti "tovarasi" de rele de parnaie, justitia cam umbla cu capul spart. este foarte simplu de facut ordine. e nevoie de o lege clara si anume: CUM ISI POT JUSTIFICA TOTI AVERILE ? (atat ei cat si unchii, matusile, cumnatii, s.a.m.d. ...... e arhicunoscuta schema).
Postat 25 Aprilie 2014, 15:40 de @coruptii
din pacate nu va pati nimic...
desi prejudiciul e evident, nu va pati nimic e doar gargara de presa ni se serveste paine si circ dar doar cu circul vom ramane.
Postat 25 Aprilie 2014, 14:11 de oradean
a
sany...nu mai bine ramaneai tu sireparai televizoare....ordinar spagar ce esti...nu ai facut nimic pentru orasul asta si nici pentru comunitatea pe care o reprezinti....mars la bulan vreo 5 ani
Postat 25 Aprilie 2014, 13:53 de a
Sanyka
...ai prins glas? Te-a linistit Mang? A vorbit cu Plagiatorul Sef si te scoate el? Vezi ca baragladinele astea basiste de la DNA actioneaza la comanda UE/USA, asa ca n-as baga mana in foc a 5-a oara... Grija la bulau, degeaba dormi cu spatele la perete daca sforai cu gura deschisa :))))))
Postat 25 Aprilie 2014, 12:37 de Pistike
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON