URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Noiembrie 2018, 07:52

Jandarmeria Bihor: Bonica a fost amendat pentru conflictul cu reporterul BIHOREANULUI, dar nu şi pentru că l-a lovit pe protestatar

Cosmin Bonica a fost amendat de jandarmi pentru conflictul cu reporterul BIHOREANULUI, de la Sânmartin, dar nu şi pentru că l-a lovit pe protestatarul de la Oradea Civică. Motivul? Jandarmeria Bihor nu ar deţine imagini din care să reiasă că afaceristul-politician cu probleme penale l-a lovit pe manifestant.

Informaţia apare într-un mesaj transmis, joi seară, de sublocotenentul Valeriu Macovei, ofiţer de relaţii publice IJJ Bihor, contactat anterior de BIHOREANUL pe marginea scandalului de joi.

"Jandarmeria Bihor nu deţine imagini operative din care să reiasă că în localitatea Sanmartin, la evenimentul pe care l-aţi amintit, s-ar fi săvârşit infracţiunea de loviri sau alte violenţe. Efective din cadrul IJJ Bihor aflate în serviciu la misiunea de asigurare a ordinii publice cu ocazia dezvelirii bustului lui Mihai Viteazul, s-au autosesizat in momentul in care au observat o altercaţie (conflict verbal) între două persoane. După identificarea celor două persoane, în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu suma de 500 lei, potrivit Legii 61/1991, persoanei care a provocat altercaţia", a transmis Macovei.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Cosmin Bonica (foto) este fost membru PDL, refugiat apoi în anturajul PNL, cu mai multe probleme penale, fiind patronul unei firme de construcţii cu proastă reputaţie, cercetat în mai multe dosare de evaziune fiscală şi arestat preventiv o vreme.

Agresiunile s-au produs la câțiva metri de locul în care, la inițiativa primarului Cristian Laza, a avut loc dezvelirea unui bust al lui Mihai Viteazul, în prezența unui numeros desant de parlamentari PSD veniți din Capitală. În loc să intervină, jandarmii au asistat pasiv la eveniment, ba mai mult, l-au legitimat pe protestatarul agresat și pe reporter

Bărbatul agresat se numeşte Cosmin Blaj şi, în momentul în care Bonica a trecut pe lângă el, deşi nu făcea decât să strige "Ruşine" şi "Hoţii", la fel ca toţi ceilalţi protestatari, a fost îmbrâncit şi a primit un pumn în piept.

În momentul în care reporterul BIHOREANULUI s-a îndreptat spre el şi a început să îl filmeze, Bonica a redevenit violent, cerând să nu fie filmat. Acesta i-a sucit degetele reporterului, reuşind să smulgă telefonul mobil din mâna ziaristului, ameninţând că îl aruncă de pământ şi spunând că are destui bani să îl plătească.

Doi jandarmi au asistat pasivi la scenă şi au refuzat să-l legitimeze pe agresor, iar reporterului i-au spus că nu se poate plânge pentru agresiune decât Poliţiei. După acest episod, Bonica a înapoiat, totuşi, telefonul reporterului, şi s-a retras câteva momente în propria maşină, revenind apoi, însă, alături de oficiali.

"Locul colcăie de infractori, iar Jandarmeria ne legitimează pe noi", au acuzat protestatarii de la Oradea Civică.

Vezi scenele mai jos!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
?
Mie mi s-a pus întrebarea de către un USR-ist dacă am consumat alcool....medical nu am voie! Cred că mai există clip-ul pe FB!
Postat 23 Noiembrie 2018, 18:18 de unom
GDPR
Trebuie interzise telefoanele cu camera video si camerele de supraveghere.Se incalca grav dreptul la viata privata al infractorilor si regulamentele europene GDPR.
Postat 23 Noiembrie 2018, 09:24 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON