URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2024, 22:11

Iulian Dumitrescu, sub control judiciar: Președintele CJ Prahova este acuzat că a primit o mită uriașă. Viața de lux a acestuia

Iulian Dumitrescu, sub control judiciar: Președintele CJ Prahova este acuzat că a primit o mită uriașă. Viața de lux a acestuia Inquam Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova și totodată prim-vicepreședintele PNL, a fost pus joi seara sub control judiciar pentru 60 de zile de Direcția Națională Anticorupție și i s-a pus sechestru pe conturi, el fiind acuzat de luare de mită și fals în declarații.

Potrivit DNA, el i-ar fi cerut unui om de afaceri să cumpere la suprapreț părțile sociale pe care cumnatul politicianului le deținea într-o firmă, cu 47 de milioane de lei, bani din care la Dumitrescu ar fi ajuns până în decembrie anul trecut peste 16 milioane de lei.

Procurorii mai spun că șeful CJ Prahova obișnuia să cumpere bunuri de lux din străinătate și cheltuia pe lecții de tenis ori chirii scumpe. 

Politicianul a fost audiat joi seara, iar la ieșire a refuzat să facă declarații. 

Bani pentru contracte cu CJ

Concret, în dosarul în care s-a pus în mișcare acțiunea penală împotriva lui Dumitrescu, acesta este acuzat că, în perioada noiembrie-decembrie 2022, i-ar fi pretins unui om de afaceri achiziționarea părților sociale deținute de cumnatul său la o firmă, în schimbul a 47.500.000 de lei. Această sumă este supraevaluată față de valoarea reală a părţilor sociale, notează Spotmedia.ro.

Tranzacţia avea legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ca președinte al CJ Prahova, iar Dumitrescu ar fi primit până în data 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor doi complici, suma totală de 16.210.000 de lei.

Una dintre firmele omului de afaceri avea în derulare un contract cu CJ Prahova. După ce a cumpărat firma cumnatului lui Dumitrescu, omului de afaceri i s-a mai atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova, arată procurorii DNA. 

Ulterior, sora lui Iulian Dumitrescu, Angelica Lambrea, ar fi întocmit în fals un extras de cont în numele firmei tranzacționate, care cuprindea mențiuni nereale privind soldul inițial al contului, rulaje și operațiuni efectuate pe acest cont în perioada ianuarie-februarie 2023.

Apoi, cumnatul a dat o declaraţie falsă, în luna iunie 2023, pentru depunerea la organul fiscal a situațiilor financiare aferente anului 2022 ale societății tranzacționate.

Cei doi complici, deși nu mai aveau în 2023 nicio calitate oficială în cadrul firmei respective, au continuat să gestioneze sume de bani din conturile bancare ale societăţii, iar parte din aceşti bani au ajuns în final la Iulian Dumitrescu sau au fost folosiţi în beneficiul lui.

Inquam Photos / Octav Ganea

Viață de lux

Procurorii mai rețin că inculpatul Iulian Dumitrescu a „uitat” să treacă sume importante în declarațiile de avere din 2021, 2022 și 2023.

Potrivit DNA, el ar fi „ar fi menționat o valoare mai mică a dividendelor încasate de soția sa de la o societate comercială în care aceasta era asociat, nefiind declarată o suma totală de 122.400 lei”, apoi nu ar fi menționat împrumuturi primite direct de la sora lui, în cuantum total de 2.575.000 lei și nu ar fi menționat „suma totală de 3.451.881,82 lei, 50.075 lire sterline și 24.000 euro cheltuită în beneficiul său și al membrilor familiei sale” din conturile surorii lui. 

„Sumele respective ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate și bunuri de lux achiziționate din afara țării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidențial de lux etc", adaugă DNA.

Potrivit unor surse Digi24, preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a cheltuit într-un an şi jumătate aproape 600.000 de euro pe produse de lux şi vacanţe, pe lista destinațiilor aflându-se Dubai, Abu Dhabi, Insulele Maldive, Capri, Mykonos și Nisa. 

Mai mult, în august 2023, soţia liderului ar fi primit un ceas de 29.300 de euro, care ar fi fost plătit de cumnat. Atât femeia, cât și soțul ei conduc mașini foarte scumpe.

Procurorii au pus sechestru asupra conturilor bancare ale celor 3 inculpați (Iulian Dumitrescu, soră și cumnat), asupra unui imobil aparținând şefului CJ Prahova și asupra a 19 imobile aparținând celor 2 complici. 

Dumitrescu - care a avut două mandate de senator de Călărași și de Prahova - este președinte al PNL Prahova și prim-vicepreședinte al partidului, fiind la conducerea Consiliului Județean Prahova din 2020. A fost ales prim-vicepreședinte al PNL în septembrie 2021, în „echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu, și a fost în cărți pentru funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul minoritar PNL-UDMR, cu Nicolae Ciucă premier.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
daca
ar fi sa exerciti logica romuneasca traducerea ar fi : avand in vedere ca a refuzat sa plateasca ultimele habonamente de bartid , si ca s-a gasit unu mai bun si mai ieftin pentru bardit , sa fie facut iecsemplu a.i sa nu le mai dea prin cap/urce la glagorie si la alti 99.99% oahmeni de hafaceri/primari/menejeri/directori de prin diverse din romales, de dragu imajinii o sa urmeze un pesedist mare . daca nu se grabeste sa se halinieze ...si uite asa inca o zi cu circ pentru flaminzi in pestera lu' Hali Baba ..in anii 50 era fix un simulacru legal, pe vremea lu' Ceau era reciclat la mine sau canal dupa caz ..putea fi si brigader sef acolo ..samd , nimic nu s-a schimbat in 1 secol pe blaiurile bobulate de ...aa si de calcule asa pe vremea lui Carol era pioneer la boarta halba..chilia
Postat 03 Februarie 2024, 08:18 de sodelica
pnl=pzd
va veni momentul in care pnl se va ruga de pzd sa se uneasca, la fel cu a facut pdl cu pnl. Toti sunt o apa si un pamant si cata vreme vor exista aceste partide, sa nu ne miram ca apar ciudatenii gen aur sau sosoaca. Pana la urma pe toti acestia oamenii ii voteaza, deci asta isi doresc.
Postat 02 Februarie 2024, 15:28 de oradea_mea_si_a_ta
Aristocratia bugetara a facut pasul in liga superioara: Mafia bugetara
DNA-ul scoate din joben irpurasi psd + pnl, ca din intimplare. Ca sa priceapa iapa ca sa NU voteze. A venot vremea anihilarii acestei tari, pe metoda proxy. Succes!
Postat 02 Februarie 2024, 11:33 de excalibur
Servus Denis
Drojdia e doar la Vaslui BUZATU, cașcavalul nu dospesre ca Drojdia. Tot timpul am sa urlu după PSD, Răul absolut cu tata ILIESCU Ilici Moskvich in frunte.
Postat 02 Februarie 2024, 10:01 de Sandu2100
sanducu, unde esti?
cum era cu drojdia? sa nu fiu inteles gresit, condamn aceste practici dar m-as bucura sa nu existe o dubla masura. după pesedeu urli dar cand e vorba de peneleu nu citesti articolul sau nu comentezi ca deh, dupa ce…
Postat 02 Februarie 2024, 09:32 de denis
Se strâng rândurile la PNL, începând cu tabăra celor care trebuie dați deoparte.
Pe Boc l-au atenționat, pe Dumitrescu l-au luat ... pe Bolojan o să-l poprească cu totul dacă mai insistă pe din dos.
Postat 02 Februarie 2024, 06:46 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON