URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 09 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În mod cert, primarul Florin Birta începe să aibă apucături sinucigașe. Evident, din punct de vedere electoral. Ori s-a săturat de postul care-i mănâncă tinerețile, ori mizează pe capacitatea infinită a orădenilor de a uita, altfel nu se explică de ce, în preajma campaniei electorale, traficul în oraș este practic blocat...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Greva profesorilor a ajuns la a doua săptămână și s-a radicalizat, nu dă semne că se va încheia degrabă. În sectorul privat nu cred că există cineva care să viseze la o creștere a salariului, dintr-o dată, cu 25%, iar dacă n-o primește să lase lucrul când îi e mai drag patronului. Cu toate că o astfel de majorare nu e deloc simbolică, greviștii din învățământ o resping totuși cu vehemență, forțând după deviza „acum ori niciodată”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
21 Martie 2022, 15:06

Iubitorii de animale pot deveni "părinţi adoptivi" ai unor peşti, amfibieni şi reptile exotice din Vivariul Muzeului Ţării Crişurilor

Iubitorii de animale pot deveni 'părinţi adoptivi' ai unor peşti, amfibieni şi reptile exotice din Vivariul Muzeului Ţării Crişurilor (Foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iubitorii de animale pot deveni "părinţi adoptivi" pentru mai multe specii de peşti, amfibieni şi reptile exotice din Vivariul Muzeului Ţării Crişurilor. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Muzeului Ţării Crişurilor, adopţia presupune acordarea unui sprijin financiar ce va asigura hrana şi îngrijirea animalului ales pe perioada unui an de zile.

Cei care doresc să adopte un animal vor da 70 de lei pe an, iar în cazul firmelor preţul va fi de 150 de lei pe an. "De asemenea, ajutorul poate fi echivalentul sumelor menţionate sub formă de hrană specifică pentru peşti sau reptile, care trebuie să provină doar din magazinele specializate de acvaristică şi teraristică", se arată în comunicat.

În Vivariu trăiesc în prezent peste 40 de specii locale şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile şi mamifere în 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii. Câteva dintre acestea sunt pe cale de dispariţie. 

Fiecare părinte adoptiv poate să îi dea un nume vieţuitoarei alese (nume care va apărea la loc vizibil pe terariu sau acvariu) şi îl poate vizita gratuit în fiecare lună.

Înscrierile pentru adopţii se fac la numărul de telefon 0259/706101, secţia Relaţii Publice şi Expoziţii, de luni până vineri, între orele 9 şi 15 sau cu ocazia vizitării MŢC.

Programul de adopţie al viețuitoarelor din Vivariu a început în 2019 şi, potrivit comunicatului, acesta contribuie nu numai la întreţinerea animalelor, ci şi la "creşterea empatiei copiilor, dar şi a oamenilor adulţi faţă de alte fiinţe".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6181 RON
  • 1 EUR = 4.9543 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON