URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2021, 14:00

Istoricul Gabriel Moisa, numit de Bolojan manager interimar la Muzeul Țării Crișurilor 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decanul Facultăţii de Istorie a Universităţii din Oradea şi, totodată, muzeograf la Muzeul Ţării Crişurilor, Gabriel Moisa a fost numit de Ilie Bolojan manager interimar al complexului muzeal.

„Domnul Gabriel-Florin Moisa va ocupa funcția de manager interimar al Muzeului Țării Crișurilor – Complex Muzeal. În prezent, domnia sa ocupă funcția de muzeograf 1A în cadrul instituției”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Consiliul Judeţean Bihor.

Gabriel Moisa este profesor la Facultatea de Istorie, Relaţii internaţionale, Ştiinţe politice şi știinţele comunicării de la Universitatea din Oradea, unde predă istoria contemporană a României, istoriografie românească, istorie şi politică în România comunistă. Din 2012 a ocupat funcția de prodecan al facultății, iar din 2020 este decanul acesteia. 

A efectuat stagii de cercetare şi documentare şi a susţinut cursuri şi conferinţe în Italia, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Ungaria. A publicat, ca unic autor sau în colaborare, peste 30 de cărţi, subliniază reprezentanţii CJ Bihor într-o prezentare a noului manager al MŢC.

Numirea sa vine în contextul în care contractul de management al lui Aurel Chiriac, istoric şi critic de artă, a încetat din 5 august, după ce longevivul director, care a condus Muzeul Ţării Crişurilor timp de 27 de ani, nu a obţinut o notă mai mare de 7 la prezentarea unui proiect de management, cerut în condiţiile în care MŢC a preluat recent şi Muzeul oraşului Oradea. 

O zi mai târziu, vineri, preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a emis o dispoziţie prin care l-a numit interimar pe Gabriel Moisa, care va prelua atribuţiile de luni, 9 august. 

Conform reprezentanţilor CJ Bihor, Gabriel Moisa va conduce MŢC până la ocuparea postului de manager prin concurs.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@alpha
Un om de *. Un ipocrit. Și un PLAGIATOR!!!!!! Teza la verificat!!!!!!
Postat 08 August 2021, 00:44 de sasi
12ore pe zi +++++
Eu lucrez și 16 daca trebuie ;), de multe ori și în weekend. Insa, oficial tot 40ore am pe săptămână. Restul se numește munca in "folosul comunitatii"... De când sunt în concediu, de câteva săptămâni, bag 12/7... Sincer, n-ai cum sa ai atâta posturi. Funcția de Decan deja ar insemna ore suplimentare suficiente ... Apoi cu 4 ore / zi și la MTC... Hm... Aștia, cu tezele plagiate, cu articole plagiate, pot orice...
Postat 08 August 2021, 00:42 de sasi
si mai ce?
decan, profesor la universitate, muzeograf la muzeu si cine mai stie ce? Poate omul e bun, dar de ce trebuie sa platim un om din atatea surse bugetare ? Eu nu cred ca un om poate sa indeplineasca atatea sarcini in cele 8 ore de lucru dintr-o zi si sa nu imi spuna mie cineva ca poti lucra 12 ore pe zi, in fiecare zi, ca nu cred. Nu ai cum! Poate doar parlamentarii, care lucreaza cate 25 ore pe zi ...
Postat 07 August 2021, 13:36 de oradea_mea_si_a_ta
Un exemplu de om profesionist
Un exemplu de om profesionist, de mare probitate morala, devotat, dedicat acestei profesii. Multă baftă !
Postat 07 August 2021, 11:27 de Alpha
@1x1
un consilier juridic, un consilier resurse umane, și un șef serviciu financiar, angajați ai consiliului judetean.
Postat 06 August 2021, 21:59 de User anonimizat
Comisia?
Cine a facut parte din comisia care l-a evaluat pe Chiriac? Daca primea nota sub 9, poate era de discutat. Dar sa nu-i dai nici macar 7, e cam trasa treaba de par.
Postat 06 August 2021, 20:47 de 1x1
rahatul lui bolojan
hehe.. tocmai acest plagiator ipocrit a fost pus sa reorganizeze muzeul... ghici de ce...
Postat 06 August 2021, 18:36 de sasi
valul schimbarii…
recent am avut de-a face cu domnul Chiriac, in contextul galei diplomelor absolventilor de la arte, mi s-a parut obsolet si arogant, ca fost profesor ma asteptam sa fie mai deschis. ce-i drept ca un manager nu trebuie sa fie placut ca si conditie primordiala, totusi uneori prima impresie conteaza. astea fiind spuse cred ca merita o iesire mai demna dupa aproape o viata in slujba muzeului. din pacate pe fondul populist (da bine la electoratu fidel dar superficial) al comasarilor, eficientizarii, a fost evaluat de o comisie subordonata acelor interese.
Postat 06 August 2021, 14:22 de User anonimizat
Surprinzătoare desemnare.
"Air Fly" Bolojan a găsit un candidat "pe meserie". Fără să fi un bun "liberal" nu vei fi decât o victimă colaterală, Moise.
Postat 06 August 2021, 14:17 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON