URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2012, 16:09

Înfiinţarea celui de-al doilea parc industrial, pe ultima sută de metri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea face ultimul pas pentru ca cel de-al doilea parc industrial al oraşului să devină realitate. "Sunt 24 de hectare pe care Primăria este proprietar şi pentru care am finalizat documentaţia pentru planul urbanistic zonal. Într-o lună sperăm să obţinem de la Guvern certificatul de parc industrial, iar în aprilie să demarăm licitaţia pentru concesionarea primelor parcele", a declarat primarul Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă .

Noul parc industrial se află în marginea şoselei de centură, peste drum de Cimitirul Municipal, şi va avea în total 26 de parcele. Dintre acestea, 15 parcele, situate înspre cartierul Grigorescu, vor avea suprafeţe mai mici, cuprinse între 4.000 şi 5.000 de metri pătraţi, fiind destinate firmelor de servicii şi comerţ. Ele vor fi delimitate de cartier printr-o centură de copaci de aproximativ 20 de metri lăţime.

"Avem deja patru solicitări pentru concesionarea primelor parcele", a precizat Bolojan, refuzând să spună cum se numesc firmele care şi-au manifestat interesul să se mute în noul parc.

Alte 11 parcele, amplasate spre Aeroport, vor avea suprafeţe între 1-2 hectare, fiind destinate firmelor de producţie. Cele două zone vor fi legate între ele printr-un drum de acces cu 2 benzi.

Cel de-al doilea parc industrial al oraşului va fi destinat activităţilor de industrie uşoară, servicii şi comerţ en gros. Costurile de concesionare vor fi supuse dezbaterii Consiliului Local săptămâna viitoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
alesdul te vrea
nu rata sansa de a fi primar de Alesd :)) sau nu toti te vor se bucura ca au scapt de tine :))!
Postat 23 Februarie 2012, 20:55 de tarane
bravo bolo!
vad ca pedeleii au intrat deja in campanie pe site-uri/bloguri, etc. Postati baieti, postati, ca bolo mai ia un mandat, indiferent de tonele de mesaje anti pe care le bagatri voi. Mai bine v-ati aminti ce (n-)a facut fdilip in 3 mandate. Ca putea rezolva el problema cet-ului, sa nu ne crape acuma magistralele la fiecare inghet, Sau puteam deja avea parcuri industriale pline de firme. Sau putea fi rezolvata de mult problema traficului in zona centrala. Sau putea renova niste spitale. Nu mai zxic nimic de ce a facut filip pentru el si apropiatii lui, ca aici lista e chiar lunga. Da las ca orasul a ramas dupa mandatele lui filip cu bazinul olimpic, oraselul copiilor si cele 10 tramvaie siemens (pe care le platim incepand cu anul asta). Asa ca, postaci pedelei, mai bine mucles...
Postat 23 Februarie 2012, 12:27 de unu
Bravo
Felicitari domnului primar, ma simt obligat sa scriu un comentariu cand vad unele hiene care improasca si intoxica cu niste minciuni. Oradenii care nu vad schimbarile din oras din ultimii ani sunt ori orbi, ori ignoranti, ori interesati politic. Eu unul vad clar schimbari: parcari, parcuri(de oameni si de caini), pod, amenajari maluri, parc industrial, servicii imbunatatite in primarie. Probabil imi scapa chestii dar astea sunt evidente. Orasul asta a rancezit pur si simplu pe vremea lui Filip, a fost un oras mort, incet incet incepe sa capete viata, sa ne rugam sa mai stea Bolojan inca un mandat in Primarie. N-am nici un interes sau legatura cu primarul in functie, pur si simplu vreau un oras in care sa poti avea o viata ok.
Postat 23 Februarie 2012, 11:54 de Flavius Saracut
ZI-LE BOLOJANE
HAI CA AI SCAPAT DE ZAPADA. PRIMAVARA-I APROAPE. ACUMA, DA-I CU PARCURILE, CU GARGARA CA SE APROPIE ALEGERILE. HAI CA INCEP SI ASTIA SA SCRIE UNUL DUPA ALTUL.... HAI CU PARCURILE !
Postat 23 Februarie 2012, 07:37 de BOSS
parcul si PNL
Domnule primar decat sa avem un parc industrial in care TARICEANUL (grecul) cel mai prost priministru pe care l'a dat romania vreodata sa fie actionar majoritar in orice intreprindere mai bine ne lipsim de parc. Precedentul a fost facut cu sud coreeni din parcul industrial , oradenii si-ar dori ca penali sa nu mai fie implicati in nici o parcela data ca folosinta spre investitori.
Postat 22 Februarie 2012, 21:53 de oradeanul
jooos cenzura currvetelor!
Potrivit ANI, Găvrilă Ghilea nu a trecut în declaraţia de interese două contracte pe care le avea cu statul, în valoare totală de peste 17 milioane de lei, încheiate de compania S.C. Construcţii Bihor S.A., unde acesta este acționar majoritar. „În urma evaluărilor demarate la data de 8 februarie 2011, s-au constatat indicii referitoare la posibila săvârșire de către Găvrilă Ghilea a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României, întrucât, în declarațiile de avere și de interese, completate și depuse în perioada 2010-2011, nu a menționat două contracte în valoare totală de 17.547.597,62 lei, încheiate de către S.C. Construcţii Bihor S.A cu Agenția Națională pentru Locuințe și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor”, se precizează într-un comunicat al ANI. Totodată, informează ANI, Găvrilă Ghilea nu a declarat valoarea reală a unui alt contract, încheiat între Centrul de Sănătate „Valea lui Mihai” și S.C. Construcţii Bihor S.A, menționând eronat veniturile realizate din dividente „Domnul Găvrilă Ghilea a menționat în declaraţia de interese, depusă la data de 02.11.2010, o valoare mai mică cu 450.000 lei a contractului încheiat între Centrul de Sănătate „Valea lui Mihai” şi S.C. Construcţii Bihor S.A. Valoarea reală a contractului de proiectare şi execuţie lucrări a fost de 2.700.000 lei. Deși, conform evidențelor fiscale, în perioada 2009 - 2010, domnul Găvrilă Ghilea a obținut din dividente venituri în sumă totală de 752.144 lei, acesta a menționat în declarațiile de avere, depuse la data de 28.01.2010, 02.11.2010 și 14.06.2011, un cuantum total de 2.001.011 lei”, se arată în comunicatul ANI. Amintim că informațiadebihor.ro a sesizat ANI cu privire la alte ilegalități comise de prefectul Găvrilă Ghilea, o anchetă în acest sens fiind în curs de derulare.
Postat 22 Februarie 2012, 16:27 de cenzura
jooos cenzura currvetelor!
mai gunoaieloor de ce cenzurati? ma piis ca hotul de bolovan si pe prefectul care ANI il verifica , au spalat destui banii la hibernare inca 4 ani daca iese tot hotul !BOLVAN si prefectul au in vizor mai mult jafff , votati l sa nu muriti bine!
Postat 22 Februarie 2012, 16:24 de cenzura
Serios?
@ADI - nici macar nu imi bat capul cu tine. Tu poti crede ce vrei dar nu ai dreptate in ceea ce spui. Nu lucrez pt nimeni implicat in vre-un fel in politica. E doar parerea mea de cetatean. @ Sorin: Sunt de acord cu tine..partial...ASA CA TE INTREB: ce alternative am? PDL (sa fim seriosi;) ) PSD? sau UDMR? Da stiu..te inteelg..toti is acelasi aluat..dar decat nimic. De 20 de ani se intampla la noi asta...alegererea celui mai mic rau pt ca asa e. Momentan, Bolojan s-a dovedit a fi cel mai putin rau dintre cei rai. Parerea mea. Te rog vino cu alternative..macar politice daca idei in alte directii nu poti/vrei sa dai.
Postat 22 Februarie 2012, 16:00 de Adi
interesant
care e impotriva lui Bolojan, are o gandire curata de roman prost. Imi pare rau sa vad cat de multi nemultumiti sunt la ora actuala, dupa ce de 4 ani incoace, s-a schimbat Oradea in 5 ori mai bine. Dar continui sa cred ca cei care comenteaza acum, sunt cei care nu mai pot fura ca pe vremea cand Oradea nu avea primar...
Postat 22 Februarie 2012, 15:36 de David
Pe cuvintu tau
Faptul ca lucrezi sub directa indrumare a bolovanului , tu nestiind altceva decat sa sapi ,nu te face credibil. . ti-e frica de faptul ca vei zbura si mai stii ceva........greu te mai angajeaza cineva ......cam stie lumea ce poti.........traiasca pokemonii!!!!!
Postat 22 Februarie 2012, 14:09 de @Adi
@Adi
Stai putin draga, dar de ce sa-i dau eu idei cuiva, ce sa faca? sa-si stoarca creierii sa faca pe plac la cat mai multi oradeni. Daca as fi in locul lui as sti ce sa fac, dar pe mine nu ma alege nimeni pentru ca nu am bani sa umplu buzunarele presedintilor de partid. Dar acest primar nu face pe plac oamenilor , ci doar catorva firme care platesc bine.
Postat 22 Februarie 2012, 14:08 de Sorin
Mai bine sa...
TOTI COMENTATI ca Bolojan e nasol si bla bla..ok..macar atat sa puteti face in iluzia asta numita democratie romaneasca...si chair globala. OK.....NU VA PLACE BOLOJAN..am inteles...DAR VENITI CU ALTERNATIVE nu doar comentati. CE proiecte ati face voi? Cu ce bani? SI de unde sustinere de la Bucale!
Postat 22 Februarie 2012, 13:17 de Adi
Mai bine sa...
AVETI DREPTATE..MAI BINE SA NU SE FACA NIMIC...hai sa il aducem inapoi pe Filip si sleahta lui de "smecheri" MAI MARI care exact asta au facut atatia ani..nimic! Nimic nu ii convine, nimaniu...Ca de obicei! Cu asa atitudine Oradea are toate sansele sa ramana si mai de caruta decat a ajuns. VA MULTUMIM!
Postat 22 Februarie 2012, 13:14 de Adi
asta!!!!!!!!
Da parc ne trebuia noua.......... Nu-l mai promovati atata pe acest BOLOJAN, Deja ma scarbesc cand citesc publicatiile voastre. Da cat va da de tot scrieti despre el???????????
Postat 22 Februarie 2012, 12:21 de geta
Gata ?!
Cand vin galbejitii ?! Ca in afara de toti neica-nimeni de aiurea, n-a venit vreun investitor serios....Smecheria la ,,parcurile'' astea e ca lucrarile se fac de catre cine trebuie si dupa regula parandarat. Restul e apa de ploaie !
Postat 22 Februarie 2012, 12:12 de macac
10 ar ajunge!!!!
Idei putine si fixe
Postat 22 Februarie 2012, 11:50 de stanca
ieee!
bolo ruls!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 22 Februarie 2012, 08:50 de mia
super
felicitari domn primar, si sa auzim multe asemenea lucruri bune si in anii care vin
Postat 21 Februarie 2012, 23:27 de david
Bravo
Bravo domnule primar Ilie Bolojan.
Postat 21 Februarie 2012, 17:20 de Daniel Meze
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON