URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2023, 09:40

Închis pentru lucrări: Ce mesaj stă ascuns pe panourile de șantier de la Podul Intelectualilor (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii revoltaţi de închiderea pentru trei luni a Podului Intelectualilor, operaţiune care îi obligă să ocolească mai bine de un kilometru pentru a traversa Crişul Repede pe podurile învecinate, vor trebui să se pregătească psihic de... posibilitatea prelungirii restricţiilor.

Termenul contractual de reabilitare a podului este de fapt de aproape trei ori mai mare: opt luni!

De altfel, conform legii, executantul a afişat săptămâna trecută pe gardul care blochează accesul pe pod o tablă de informare privind lucrarea.

Ca să nu îşi ridice orădenii în cap, probabil, constructorul a fixat pancarta cu termenul în aşa fel încât să fie acoperit tocmai termenul de execuţie, care este între 20 februarie şi 20 octombrie 2023.

Nu arată foarte elegant, dar măcar orădenii nu se vor mai revolta ştiind cât are constructorul la dispoziţie din punct de vedere legal pentru închiderea şantierului.

Iar ce nu ştii nu te doare...

Podul Intelectualilor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Daca n-ati observat, in ultima vreme nu prea exista jurnalism in Oradea
Primaria da un comunicat si e publicata peste tot aceeasi text cu poze cu tot. Sa vezi aceeasi poza facuta de un angajat al primariei, postat pe oradea.ro si dupa aceea vezi peste tot aceeasi poze aici, pe bihon, peste tot. Deci sa legi de un cuvant ca au scris "se va inchide" si nu "o sa dureze" e vina primariei in primul rand, ca ei au dat comunicatul asa. Dar nu conteaza, ca stim cu totii ca nu sa termine in 3 luni, ca nici n-au inceput inca nimic. Dar cum a zis si primarul data trecuta, cand au intrebat de ce nu se poate numai jumatatea podului inchisa si sa lasam 1 metru pentru pietori, a zis clar ca nu se poate face lucrarea sub trafic, deci cand zice ca o sa dureze 3 luni, ar trebui sa intelegem si ca "o sa dureze", nu?
Postat 12 Aprilie 2023, 09:22 de cititor_
Exagerari
Articol tendentios. Chiar cei de la Bihoreanul in articolul de aici https://www.ebihoreanul.ro/stiri/podul-intelectualilor-din-oradea-se-inchide-pentru-3-luni-din-3-aprilie-incep-lucrarile-de-reabilitare-177775.html scriu ca se va inchide circulatia pentru 3 luni din cauza inceperii lucrarilor. Deci ca sa ne intelegem, s-a spus ca se va inchide circulatia pe pod pentru 3 luni, nu ca lucrarile vor fi finalizate in 3 luni. Probabil dupa 3 luni se va redeschide circulatia si unele lucrari vor putea fi continuate sub trafic. Dar mai bine dam titluri pentru click-uri decat sa fim cat de cat obiectivi.
Postat 11 Aprilie 2023, 21:54 de Janos
Hiperbole jurnalistice
Doar verificand ce distanta avem de ocolit, 750m pe o parte, 950m pe dincolo, observi ca articolul este tendentios cu formulari de genul “ operaţiune care îi obligă să ocolească mai bine de un kilometru pentru a traversa Crişul Repede pe podurile învecinate”. Mai bine ne-am pastra obiectivismul jurnalistic, zic
Postat 11 Aprilie 2023, 15:19 de alexsmajor
Ce-i de mirare?
Deja la primul meu comment pe tema asta acuma 2 saptamani ca vor sa inchide a fost tot asta... Zic ei 3 luni si v-a fi 6-8 luni lejer... de mult de 1 saptamana e inchisa podul si NICIO miscare, nu ca cand ma duc acolo si nu e nimeni, ziceti dupa poze ce au facut pana acuma in afara ca au ingradit? Asta tot zic, nu ar fi nimic cu santierele, daca as vedea acolo muncind angajatii "non stop", dar la majoritatea santierelor lucreaza aceeasi firma cu acele 30 angajati cati are probabil, o saptamana e aici, dupa aceea acolo si sunt santiere unde trece o luna si nu vezi nici-o miscare. Pai daca dai la o firma o lucrare la o suma uriasa, macar sa angajeaza destule oameni, dar aici primaria e de vina, ca lasa sa fie prelungit termenele la infinit ca "noi macar facem ceva". Si stati linisit, acuma e un termen de 8 luni, dar cum si la pasajul din Piata Cetatii a avut termen de noiembrie anul trecut si au gasit solutie cum sa prelungeasca contractul, si aici v-a gasi. Cand incep lucrariile o sa zica firma ca podul e mult mai degradat cum au gandit initial si necesita mai mult timp/bani.
Postat 11 Aprilie 2023, 13:10 de cititor_
Bridge
N-am avut asteptari. Nimic surprinzator.
Postat 11 Aprilie 2023, 10:39 de Maikeltroll
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON