URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
01 Februarie 2024, 13:08

Încă o comună din Bihor primește bani de la Consiliul Județean ca să-și extindă rețeaua de gaz

Încă o comună din Bihor primește bani de la Consiliul Județean ca să-și extindă rețeaua de gaz foto generic, arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleșii bihorenilor au aprobat în prima reuniune din acest an, desfășurată miercuri, o nouă alocare de fonduri pentru cofinanțarea lucrărilor de extindere a rețelei de gaz într-o comună a județului, a cincea care beneficiază de o asemenea susținere.

În baza hotărârii adoptate în unanimitate de consilierii județeni, rețeaua de gaz din comuna Abram va fi prelungită și în satele Iteu și Iteu Nou, iar în localitate va fi instalat și un dispozitiv SRM, adică o stație pentru măsurarea și reglarea presiunii gazului distribuit către consumatori, în acest scop CJ Bihor alocând comunei suma de 1 milion de lei.

De asemenea, administrația județeană va sprijini Primăria și prin consiliere juridică și financiară, pentru obținerea avizelor necesare și întocmirea documentațiilor tehnico-economice, precum și prin asistență la implementarea proiectului.

În condițiile în care valoarea totală a acestui proiect este de 2,8 milioane lei, Primăria Abram va asigura diferența de 1,8 milioane lei și va organiza licitația pentru executarea lucrărilor.

„Până în prezent, comuna Abram a realizat din resurse proprii 18 kilometri de rețele de distribuție a gazului și alți 6,5 kilometri cu ajutorul concesionarului”, adică al firmei care operează rețeaua, a precizat CJ Bihor printr-un comunicat transmis după reuniunea de miercuri.

Din anul 2021, CJ Bihor derulează un program multianual prin care sprijină orașele și comunele interesate de introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale, alocând în fiecare an 1 milion de euro pentru susținerea a câte 5 sau 6 primării. Până în prezent, cu cofinanțare de la județ au fost realizate rețele de gaz în Ștei, Lunca, Sânnicolau Român și Cefa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Intrebare..
Pt Bolovan...Pe Decebal linga piata cind aprobi gazul la blocuri?Aloo?Se aude?
Postat 03 Februarie 2024, 14:56 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON