URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2017, 17:59

Ilie Bolojan le cere şefilor din CJ Bihor să îşi onoreze funcţiile şi să reprezinte interesele judeţului la Bucureşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Să îşi facă treaba şi să bată la uşile ministerelor! Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, a făcut un apel public la şefii Consiliului Judeţean Bihor, şi mal ales la liderul PSD Bihor, să reprezinte interesele judeţului la Bucureşti.

"Fac un apel public prin dumneavoastră legat de activitatea conducerii PSD Bihor pentru a-şi onora funcţiile din conducerea Consiliului Judeţean pentru a reprezenta Bihorul la nivel central", a declarat Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ce face domnul Mang?

Liberalul le-a imputat şefilor din Consiliul Judeţean sistarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor din judeţ. "În ceea ce priveşte drumul Oradea - Ştei, anul trecut eram acuzaţi că negociem lucruri cu miniştri transporturilor, că le oferim poziţii pe liste ca să facă drumul, dar atunci se lucra intens la DN 76. Anul acesta nu s-a mai lucrat", a spus Bolojan.

Liderul PNL Bihor a arătat că abandonarea lucrărilor în faza în care drumul are doar stratul intermediar de asfalt, de tip anrobat, fără cel final de uzură, drumul se va distruge peste iarnă.

"Anul acesta nu s-a lucrat nimic, mai mult, nu există contracte semnate. Din datele pe care le deţin, nu s-au demarat proceduri de licitaţie şi practic, chiar dacă s-ar demara, o procedură de licitaţie durând câteva luni de zile, este foarte puţin probabil ca anul acesta să mai facem ceva. N-aţi vrea să îi întrebaţi totuşi pe domnul Mang şi pe ceilalţi ce fac legat de drumul acesta?", a întrebat liberalul.

„Insule de sinucidere”

Tot pe tema drumurilor bihorene, liderul PNL Bihor a acuzat că lucrările de reabilitare de pe DN1, principala cale de acces în nordul României, au fost făcute atehnic.

"Acele insule de calmare, la Auşeu, la Aleşd şi în alte localităţi, parcă sunt insule de sinucidere, cu borduri de cel puţin 14 centimetri, care pun în pericol participanţii la trafic. Estimez că în următorii ani, în afară de faptul că vor face victime, vor trebui modificate", a declarat Bolojan.

Liberalul le-a bătut obrazul şefilor din CJ arătând că drumurile bihorene nu doar că nu sunt reabilitate, dar nici măcar nu sunt curăţate. "Am înţeles că nu poţi face covoare asfaltice, dar măcar buruienile pot fi tunse, să nu fie un judeţ de buruieni", a zis Bolojan.

"Faceţi o socoteală..."

La fel, Bolojan le-a atras atenţia şefilor judeţului că, în vreme ce municipalitatea s-a angajat la un program ambiţios de reabilitare a clădirilor, Consiliul Judeţean îşi lasă clădirile în ruină.   

"Avem o clădire emblematică, clădirea fostei Policlinici, care va deveni o ruină. Cred că l-aţi putea sesiza pe domnul Pasztor şi pe domnul Mang să o considere o prioritate", a spus Bolojan. Liderul liberal a mai arătat că în aceaşi situaţie este şi clădirea Filarmonicii de Stat din strada Moscovei, aflată tot în proprietatea CJ.

Între altele, preşedintele PNL Bihor a acuzat conducerea CJ de proastă gestionare a bugetului pentru că, în loc să investească în bunuri şi servicii pentru bihoreni, cheltuieşte banii pe majorări de salarii şi angajări fără concurs.

"Faceţi o socoteală câte investiţii livrează Consiliului Judeţea Bihor locuitorilor judeţului şi faceţi o socoteală cât este bugetul de salarii şi o să vedeţi care este situaţia", a spus liberalul.

Bolojan spune că resursele financiare ale judeţului, "atâtea câte sunt", au fost tocate pe cheltuieli salariale care au fost majorate cu cel puţin 4 milioane de euro.

Citiți și articolele:

Bolojan atacă valul de angajări de la Consiliul Judeţean: "Scopul unei autorităţi nu este să ofere slujbe celor care nu se pot angaja în privat"

"Patronii" Bihorului: Şefii Consiliului Judeţean umplu cu neruşinare schema de personal, cu clienţi politici care nici măcar nu merg la serviciu

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Aha..
Uite domne ce vizionar e birtinezul1Giratii, ,insulite,tarcuri de gunoi si catzelusi,cartele interfon...Amu se pricepe si la Filarmonica,zugraveli bla.bla...!Atotstiutor si cunoscator..!Groparul FC BIHOR!!!!!!Sexpert la muieri,demolari,piatzete si calu lu Mihaitza Viteazu!!!!!Gura lumii zice ca se va muta el in locul domnului...!Si calul il arunca in 2 secunde inapoi la Birtin!!!Cum?Doar visez????Visuri taica,realitati contemporane...pamflete birtineze....!!Uffffff caldura mare tatika!!!!!
Postat 23 Iunie 2017, 14:29 de grigore
Lasa bre, cladirile emblematice la care ti-ai intinde botul ...
... si tine spatele tare, ca vine dealul Ciuperca peste Oradea, iar aleea expres se varsa-n gara!
Postat 22 Iunie 2017, 09:09 de WinDos
Apropo
Azi, la Diosig cei de la Agroind au organizat, impecabil, Sarbatoarea graului, editia a X-a (oau) si ce sa vezi, vorbind de implicarea autoritatilor locale, primarul din Diosig nici macar nu a catadicsit sa vina sa vada o manifestatie unde au fost prezenti 800 de fermieri, din tot Ardealul. Ca de vorbit nu avea ce sa vorbeasca, pe langa ca nu stie, nici nu poate. Norocul lui ca in Diosig sunt mai multi prosti intre romani, ca sa se bata intre ei si ungurii sa-si puna primar de multi ani încoace. Da-le doamne minte ROMANILOR sa poate vota toti un primar roman. Doamne da
Postat 21 Iunie 2017, 20:08 de FLORIN64
....mda
...chiar ma lasa rece incompetentii din politica romaneasca dar, ilie are dreptate, chiar daca o spune in stilul lui. Din pacate, începând cu presedintele tarii, ambasadorii si terminând cu ultimul angajat la stat, nu degeaba, toti ar trebui sa promoveze interesele cetatenilor, lucru pe care nu il face nici unul. Poate ar trebui sa participe la urmatoarele alegeri prezidentiale. Cu Ilie presedinte, poate s-ar arunca mai multi de la balcon, cel putin de la etajul 5, in sus. Amin
Postat 21 Iunie 2017, 19:56 de FLORIN64
Cine vorbeste!
Nea ilie, daca titlul acestui advertorial era ,,Catre cei care m-au votat", mai intelegeam! E un anumit electorat, cu un anumit IQ, cu un anumit nivel de cultura politica, semi-asistati, intr-un cuvant lumpenproletariat. Nefacand cuvenita precizare, consider ca te adresezi tuturor oradenilor, adica si mie. Eu nu uit ca mai an erai inhaitat cu un oarecare sorin petru buse, ministru al transporturilor si cat pe ce candidat la Bihor pe un loc doi la camera. De ce nu ai fost atunci ingrijorat de alveolele de calmare, nu de cele de pe dn1, care te afecteaza direct, fiind un alesdan primar de Oradea, de cele de pe drumul Oradea-Arad?! Stii cati au murit din cauza acelor porcarii care i-au ,,calmat" de tot?! De drumul Oradea-Beius nu erai ingrijorat (adevarul e ca e ghiuleaua altei nulitati, popa ciordel!). Nu stiu cati a angajat actuala tripleta la judet, dar m-as mira sa-l intreaca pe vreunul din alta tripleta, una liberala, fratelet tirle, voloseniuc sau popa cioedel! Si oricum, pastrand proportiile, conduci detasat, dintre toate institutiile publice din judet primaria Oradea a inregistrat in ultimii ani cel mai mare si mai netransparent ,,spor". Asa ca vorba lui Al Batran, asaza-te linistit la locul tau si bucura-te ca Oradea este un sat fara caini.
Postat 21 Iunie 2017, 18:27 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON