URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 August 2022, 07:00

HELLA România deschide un centru D&D în Oradea: „Inginerii orădeni pot lucra în proiecte de anvergură globală, fără să plece de acasă”

HELLA România deschide un centru D&D în Oradea: „Inginerii orădeni pot lucra în proiecte de anvergură globală, fără să plece de acasă” De la stânga la dreapta: Sorina Mioc, Adrian Popa, Laszlo Gyulai, Evelina Haiduc și Ionuț Bucur reprezintă echipa care-i va integra pe noii colegi din Oradea în proiectele HELLA.
HELLA România deschide un centru D&D în Oradea: „Inginerii orădeni pot lucra în proiecte de anvergură globală, fără să plece de acasă” Laszlo Gyulai, care conduce grupul de dezvoltare Battery Management din HELLA Technical Center Timișoara, își folosește experiența în domeniu pentru construcția noii locații din Oradea.
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

HELLA, furnizor automotive de top, este în România din 2005, când a deschis prima locație de producție, la Timișoara. După 17 ani, compania germană este prezentă în patru orașe din vestul și centrul țării, cu centre de proiectare și dezvoltare, o divizie de servicii administrative cu responsabilități globale și alte două fabrici.

În acest an, HELLA România se extinde și la Oradea, cu o locație de proiectare și dezvoltare automotive. Cu o experiență de aproape 20 de ani în industria automotive,  Laszlo Gyulai conduce astăzi grupul de dezvoltare Battery Management din cadrul HELLA Technical Center Timișoara. Este și cel care, alături de echipa sa, va pune bazele noii locații. 

- HELLA deschide un centru de proiectare și dezvoltare automotive în Oradea. Ce ne puteți spune despre profilul noii locații? 

- Venim la Oradea cu un portofoliu consistent pentru megatrendul electrificării în industria automotive, bazându-ne pe experiența dezvoltată la Timișoara, cu o mare varietate de produse. Lucrăm astăzi la cele mai noi generații de actuatori, senzori diverși și convertori, reușind să contribuim la crearea unui context favorabil dezvoltării și îmbunătățirii tehnologiei pentru mașina electrică. Echipa din Oradea își va începe activitatea cu proiecte în acest domeniu. 

- Înseamnă că aveți nevoie de specialiști. Cum va arăta, din punct de vedere a competențelor, viitoarea echipă HELLA Oradea?

- Vom avea în echipa din Oradea ingineri software, hardware și ingineri mecanici, dar nu excludem și alte domenii, precum managementul proiectelor. Avem în vedere inclusiv ingineri de calitate sau specialiști pentru aria Functional Safety, responsabili de atribuțiile de siguranță ale produselor noastre. Suntem în poziția unică de pionierat în Oradea, cu profilul nostru, iar asta presupune și avantaje, dar și provocări pe care avem nevoie să le depășim. Știu, din experiența profesională, că o bază tehnică bună și o deschidere spre a învăța lucruri noi este o combinație care dă rezultate formidabile, fără excepție. Acestea sunt două trăsături importante pe care le căutăm la viitorii noștri colegi de aici, care vor avea sprijinul celor de la Timișoara, atât în calitate de mentori, cât și de parteneri în etapele următoarele.

- Care sunt perspectivele echipei din Oradea într-un megatrend global, precum mașina electrică?

- Din fericire, anii pandemiei au venit cu un câștig în zona mobilității pieței de muncă. Flexibilitatea le-a oferit oamenilor o mai mare libertate. Pentru noi, în pragul deschiderii noii locații la Oradea, asta înseamnă că le putem oferi locuitorilor de aici proiecte de anvergură globală, în echipe internaționale, fără ca ei să plece de acasă. Pe de altă parte, HELLA Technical Center Oradea este o oportunitate pentru specialiști orădeni care lucrează în industria automotive în alte orașe de a reveni acasă. Aici, își pot dezvolta cariera în condiții egale cu cele din alte locații cu profil similar din România sau chiar din străinătate, în același timp bucurându-se de toate avantajele unui oraș frumos și în plină dezvoltare.

Laszlo Gyulai, care conduce grupul de dezvoltare Battery Management din HELLA Technical Center Timișoara, își folosește experiența în domeniu pentru construcția noii locații din Oradea.

- Dacă subiectul flexibilității în muncă este atât de important, care va fi rolul unui sediu fizic? De ce nu pot lucra viitorii angajați HELLA de acasă, de exemplu?

Sediul fizic are o mare importanță. Este, dacă vreți, proverbiala excepție care întărește regula. Deși susținem programul flexibil al angajaților, cu toate beneficiile din partea companiei, punem la dispoziție un loc de întâlnire, de conectare între membrii echipei. Pentru că sentimentul că aparții de o comunitate se naște din interacțiunea umană. Faptul că un grup de oameni împarte experiențe profesionale și personale, într-un loc desemnat, construiește o anumită dinamică în acel grup – colaborare, sprijin reciproc, eficiență în comunicare. Iar spiritul colaborării face parte din cultura internă a HELLA.

- Cu siguranță, nu v-ați propus o misiune ușoară. De ce ați ales Oradea?

În primul rând, aici am găsit cel mai bun echilibru dintre muncă și viață personală, iar noi punem mare preț pe asta. Am văzut Oradea și ca un loc primitor, acel oraș frumos și plin de oportunități pentru a-ți crește copiii. Asta înseamnă, desigur, și zona educației școlare, un aspect căruia îi acordăm o atenție deosebită. Noi avem un motto intern pe care-l promovăm în comunitate: un liceu bun, o facultate bună, o firmă cu perspective internaționale. Este parcursul pe care, într-un oraș ca Oradea, tinerii îl pot urma. Or, noi ne dorim să facem parte din această realitate, prin ceea ce oferim, atât angajaților noștri, cât și familiilor lor. Nu în ultimul rând, aș dori să menționez că ne bucurăm de parteneriatul pe care-l încheiem cu Universitatea din Oradea. Legătura cu mediul de învățământ este un angajament puternic al HELLA România, consolidat în toate orașele din țară în care avem locații. Sprijinim generația de mâine de specialiști, pentru că avem convingerea că talentul și pasiunea lor vor redefini societatea.

- Care este calendarul pentru HELLA Technical Center Oradea?

- Deschidem în toamna acestui an, cu o echipă de bază. În primă fază, specialiștii orădeni vor primi sprijin din partea colegilor din Timișoara, urmând ca apoi să lucreze autonom la proiecte, în colaborare tot cu HELLA Technical Center Timișoara, dar și cu echipe de peste tot din lume unde există locații HELLA. Este un proiect provocator, însă avem încredere în instinctul prin excelență uman de a merge înainte, de a construi. Noi construim astăzi, de la fundație, o nouă poveste la Oradea. Aici, vrem să continuăm exemplele de succes din HELLA România care au pornit cu 10 entuziaști și au ajuns locații cu sute de specialiști, cu portofolii în care se regăsesc constructori de mașini de top.

Mai multe detalii despre HELLA România pot fi aflate pe paginile de Facebook, LinkedIn sau website-ul www.hella.ro. Persoanele interesate de locurile de muncă disponibile în Oradea pot solicita informații la Iulia Moțiu, specialist resurse umane, iulia.motiu@hella.ro.

Despre HELLA

HELLA, furnizor automotive de anvergură internațională, este o companie listată la bursă, operațională sub brand-ul umbrelă FORVIA. În cadrul acestui grup, HELLA reprezintă înalta performanță în tehnologia de iluminat și electronică în industria auto. În același timp, compania acoperă un portofoliu larg de servicii și produse pentru ateliere și magazine de piese auto, precum și pentru constructorii de vehicule speciale prin intermediul Business Group Lifecycle Solutions. HELLA are 36.000 de angajați în mai mult de 125 de locații în întreaga lume și a generat, potrivit datelor preliminare, vânzări de 6,2 miliarde de euro, în anul fiscal 2021/2022. 

În România, HELLA este prezentă de 17 ani, cu trei centre de proiectare și dezvoltare, un centru administrativ și trei unități de producție, situate în Timișoara, Arad, Lugoj, Craiova, având peste 4500 de angajați.

Despre FORVIA

FORVIA îmbină tehnologia complementară și avantajele industriale ale Faurecia și HELLA. Cu peste 300 de zone industriale și 77 de centre de proiectare și dezvoltare, 150.000 de angajați, printre care 35.000 de ingineri în mai mult de 40 de țări, FORVIA oferă o abordare unică și cuprinzătoare a provocărilor prezentului și viitorului din domeniu. Compusă din șase grupuri de business cu 24 de linii de produse și cu un portofoliu puternic de peste 14.000 de patente, FORVIA se pregătește să devină un partener orientat în zona inovației și a integrării pentru constructorii de top de mașini din lume. FORVIA își propune să determine transformarea mobilității, prin proiecte vizionare. 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
„Inginerii orădeni pot lucra în proiecte de anvergură globală, fără să plece de acasă”
Dragii de ei, ingineri. Vor lucra ca sa intretina personajele din articolul lui Nistorescu: [ https://www.cotidianul.ro/statul-nostru-cel-umflat-si-ticalos/ ]
Postat 11 August 2022, 11:14 de excalibur
Foarte bine.
Să vadă și nemții cum se implementează proiectul Merge și Așa.
Postat 11 August 2022, 08:47 de KP
centru Design & Development, joburi peste medie
uite ca vin si joburi bine platite, peste salariul mediu, nu doar la banda in fabrica, ci in proiectare industriala, planificare, research and development, IT. Dar fara BAC-ul luat, astea nu te angajeaza.
Postat 09 August 2022, 07:43 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON