URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
05 Ianuarie 2016, 10:24

Handbalistele de la CSU CSM Oradea şi-au reluat pregătirile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După sărbătorile de iarnă, echipa orădeană de handbal feminin CSU CSM s-a reunit duminică, 3 ianuarie, la sala de sport a Universităţii. Elevele antrenoarei Doina Ardelean şi-au reluat antrenamentele în vederea pregătirii returului de campionat, care va începe în data de 16 ianuarie.

După un prim antrenament efectuat la sală, formaţia orădeană a intrat de luni într-un cantonament la Băile Felix, care va dura până pe 11 ianuarie.

La primul antrenament din noul an au participat 13 jucătoare, inclusiv două nou-sosite. Din acestea, însă, doar Alina Bota a mers în cantonament cu echipa, pivotul adus de la Braşov, Teodora Constantin, s-a întors acasă, după ce nu s-a înţeles din punct de vedere financiar cu conducerea echipei orădene.

Bota evoluează pe postul de extremă stânga şi vine la Oradea tocmai de la echipa de pe primul loc, CSM Bistriţa. Băimăreancă la origini, Alina este o cunoştinţă mai veche a CSU Oradea, pentru care a evoluat în urmă cu câţiva ani, pe când era studentă în primul an la Universitatea din Oradea.

Cantonamentul din Băile Felix durează 7 zile, perioadă de acumulări fizice, cu câte trei antrenamente pe zi. În această perioadă vor fi efectuate inclusiv şedinţe tehnice de vizionare, dar se va lucra şi la întărirea relaţiilor interpersonale dintre componentele echipei. Pentru că timpul până la reluarea campionatului este foarte scurt, chiar în această perioadă de pregătire fizică intensă, orădencele vor disputa cel mai probabil sâmbătă un amical în compania formaţiei CS Marta Baia Mare.

În vederea abordării returului, efectivul va rămâne redus, dat fiind că patru sportive sunt accidentate vor absenta o perioadă mai îndelungată. De altfel ele nu au fost prezente la reunire. Handbalistele cu probleme sunt Georgiana Codrea, Cipriana Petric (una din componentele de bază care recent a suferit o operaţie complicată şi va rata probabil întreg sezonul), Denisa Erie şi Mădălina Pantea, ultima având o problemă mai uşoară, care probabil îi va permite să prindă ultima perioadă a pregătirilor.

Primul meci oficial al handbalistelor de la CSU CSM Oradea va fi pe 16 ianuarie, pe teren propriu, cu liderul clasamentului, CSM Bistriţa. În runda a doua, pe 23 ianuarie, orădencele se vor duela, în deplasare, cu Cetatea Devatrans, cea de-a doua clasată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON