URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2012, 15:12

Grevă la Consiliul Judeţean: Peste jumătate dintre angajaţi opresc luni lucrul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mult de jumătate dintre angajaţii Consiliului Judeţean Bihor au decis vineri dimineaţă, în cadrul unei şedinţe ad-hoc care a avut loc în curtea instituţiei, să intre în grevă de luni, 12 martie. Din cei aproximativ 150 de salariaţi, 85 de funcţionari şi personal contractual, membri de sindicat, au semnat pentru o grevă pe perioadă nedeterminată, întrucât în luna februarie au ajuns la salarii care coboară chiar şi la 200 de lei pe lună, ca urmare atât a diminuării cu 25% a salariilor din sectorul bugetar, cât şi a reţinerii sporurilor pentru sănătate în muncă şi pentru dispozitiv pe care Camera de Conturi consideră că le-au încasat în mod necuvenit în perioada 2008-2011.

"Greva începe luni, 12 martie, şi se va desfăşura pe termen nelimitat, până la soluţionarea revendicărilor", a explicat BIHOREANULUI preşedinta Sindicatului Forum al angajaţilor CJ, Kiss Judit.

Potrivit acesteia, protestatarii cer conducerii CJ sistarea reţinerilor salariale până la găsirea unei soluţii comune între angajator şi angajaţi, anularea actelor administrative prin care s-au dispus reţinerile salariale şi sistarea efectelor aplicării acestora, precum şi revenirea la situaţia anterioară aplicării tăierii salariale. "Vom merge la cabinetul preşedintelui CJ cu aceste cereri şi vom vedea dacă doreşte o conciliere cu angajaţii, să sisteze sau să găsească o altă soluţie pentru a nu fi atât de drastice tăierile", a menţionat Kiss.

Pe tot parcursul grevei, protestatarii nu vor lucra, "până când conducerea nu va sta de vorbă cu angajaţii şi se va găsi o soluţie pentru amnistierea fiscală", a adăugat şefa Sindicatului Forum.

Întrebată dacă preşedintele CJ este în măsură să rezolve aceste revendicări, Kiss a afirmat că "în interiorul instituţiei se puteau face lucruri ca să nu se ajungă în această situaţie". "Ne supără că cei din conducere nu au făcut toate demersurile legale. Trebuiau să meargă până la Înalta Curte şi Justiţie şi chiar până la CEDO...", a punctat liderul de sindicat.

Kiss a susţinut, de asemenea, că a făcut toate demersurile necesare pentru ca acţiunea de protest să poată începe luni în condiţii legale, notificând inclusiv conducerea instituţiei.

Pe de altă parte, săptămâna aceasta, preşedinta Sindicatului Forum a trimis premierului Mihai Răzvan Ungureanu un memoriu prin care cere aplicarea amnistiei fiscale în cazul funcţionarilor care trebuie să returneze sume mari de bani în urma controalelor Camerei de Conturi privind sporurile încasate anterior. Majoritatea salariaţilor CJ primesc salarii derizorii, sub 800 de lei, unii dintre ei fiind deja somaţi de bănci pentru că nu-şi mai pot achita ratele la creditele ipotecare.

"Realităţile cifrice, fără intenţie de dramatizare, prefaţează un viitor sumbru pentru agajaţii CJ Bihor. Unii dintre aceştia fiind în situaţii disperate, cu familii şi rate la bănci, în situaţia de a-şi pierde locuinţa (până şi unui coleg decedat, se pretinde familiei de a achita respectivele sume), nu-i exclus să recurgă la gesturi extreme", preciza în memoriu liderul de sindicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
42 Comentarii
na
NA se pare ca nu o mai puteti urma pe kiss ca tocmai isi dadu seama ca e cam nestiutoare ! Tot soltanel ramane SEFA si ar fi cazul sa o urmezi la biserica ca poate acum in postul pastelui ti se mai primeneste sufletul ! Dar tu, NA cat valorezi in ochii celorlati tot atat cat kiss ?
Postat 11 Martie 2012, 20:40 de uman
an
pe mine ma doare-n ................,nicaieri de soltanel, daca rezista sau nu, parerea mea e ca ,ea nu valoreaza prea mult , e un "butoi" de rautate cam asta o defineste, nu are caracter, e mandra de ea, dar acum de cand merge la biserica dusa de camelia , poate se mai schimba, rugaciunile nu fac rau nimanui, poate acum va deveni mai umana, nu se stie, avand in vedere ca nu a mers la biserica de cand si-a botezat copii si incepe acum sa mearga la pocaitii, Doamne ajuta sa fie un om de-al lui Dumnezeu, ca pana acum era de partea deavolului, asta e sigur...nu a facut decat rau
Postat 10 Martie 2012, 22:50 de an
an
AN soltanel a avut si are curaj ! Ma uit la pozele cu soltanel si daca e sa fac comparatie o prefer pe soltanel asa grasa si urata decat pe kiss judit ! sau spunele celor de la bihoreanul sa dea poze cu ea si articolul de atunci ! ptr mine e clar nu va doare soarta colegilor vostrii , ci va doare ca soltanel rezista ! Nu te stiu personal soltanel dar FELICITARI . si sincer ma intreb cat ii mai lasi sa arunce cu noroi in tine ?
Postat 10 Martie 2012, 21:44 de uman
an
sa va fie rusine dragi colegii!!!, va meritati soarta, in loc sa o sustineti pe kiss j va bateti joc de ea aratand ca santeti mai destepti, cunoasteti legea mai bine,,,,se vede... pt asta am ajuns in situatia de fata,...., in decizia curti de conturi nu scrie nicaieri ca noi am prejudiciat statul ci institutia, ......,deci cine a aprobat contractul sa-si asume raspunderea, iar penalitatile cu atat mai mult, ,,, iar tu penibila d-na soltanel mai bine ai tace , nu vrem sa stim cat esti de desteapta din moment ce ai reusit sa obtii formidabila nota 2 la examen, si ai fost in stare sa mergi sa steri cu corectorul notele primite de tine si prietena ta lavinia, dar rezultatele au aparut in bihoreanul, mai ti minte???, (nu ai stiut ca sant afisate in doua locuri), ha,ha,ha, esti foarte desteapta, bubui de desteptaciune ..,,pe lavinia o felicit, ea a reusit in cele din urma , iar tu poti fi o invidioasa grasa si urata, nu-i ajungi nici pana la glezne nici la minte , dar nici la frumusete,,,,,,,oribila esti,
Postat 10 Martie 2012, 20:33 de an
mai judita, mai
Nu ti-e tie asa un pic de rusinica ? Vad ca nu ! De bine de rau mananci pita (cred ca-i cozonac!) Statului Roman, esti ditai ,,functionar public'' si ce pu...sca mea ai mai fi fiind si nu stii limba romana nici cat un mucos dintr-a doua ?! Un exemplu :,,....P.V de la sedinta, trebuia sa o scrie cineva...'' Nu-ti spun unde ai gresit, bate-ti capul (daca-l ai !) ! De ce nu va luati voi igazolvanyul, útlevélul si toate piporoasele de care vi-s pline jeburile si sa mergeti mamii dreaqului pe pusta, sa vedeti care va e valoarea si cum va vor primii fratii bucurosi de toti koldusii ?
Postat 10 Martie 2012, 18:58 de aiurel
Juristi ?! Care juristi ?!
,,Juristii'' din cj se pot lua de mana cu cei din primarie si cu totii sa-si lege cate o piatra de gat si apoi baldabac ! unde-i Crisul mai adanc ! Sunt de o incompetenta (ma cenzurez in exprimare !)....demna de pilele si relatiile prin care au acces la aceste sinecuri ! Aia de la prefectura le-au tras-o anul trecut de cate ori i-au prins (si i-au prins !). Ia intrebati-l pe gibon cum s-a ales praful de niste tunuri (adica niste hcl cu ,,dedicatie'' !) gratie contrelor primite de la juristii prefecturii.
Postat 10 Martie 2012, 18:47 de .
Sun Tzi
ii pasa lui kiss judit ? ma faci sa rad ! ce a facut kiss judit in mod concret ? i a umplut de bani pe avocati , a organizat ceva ptr sindicat de 8 martie ? a organizat ceva la sindicat de craciun ? MERITA UN STUDIU DE CAZ TOTI BUGETRAII DIN TARA ASTA CARE AU SALARIILE TAIATE ! KISS JUDIT E DOAR O INCOMPETENTA , O PREFACUTA INCAPABILA DE DIALOG ! un argument pertinent ptr kiss judit nu esti capabil sa aduci !Asa ca mai bine pregateste i cina !
Postat 10 Martie 2012, 18:44 de jurist
Pe aratura
Ramai pe aratura.Sanse infime ca sa pricepi o propozitie de la cap la coada,motiv pentru care nu-i cazul sa repet.Sunt altii care inteleg mai usor,iar aceia nu merita stresati cu discutii sterile. Cert este ca unora din CJ Bihor nu le pasa prea tare de colegii lor si familiile acestora.Merita un studiu de caz,dar foarte serios.
Postat 10 Martie 2012, 18:32 de Sun Tzi
Sun Tzi
DE LA PROST LA AVOCAT ! BUN !AI dreptate nu ai nevoie de inscrisuri sa dovedesti INCOMPETENTA SI PROSTIA lui KISS JUDIT e suficient sa ii citesti declaratiile ! Auzi INALTEA CURTE PTR O SENTINTA DEFINITIVA SI IREVOCABILA ! O cunosti bine o sa merg pe mina ta ! IDEEA E ACEEASI NU POATE SA POARTE UN DIALOG FARA AJUTOR 1
Postat 10 Martie 2012, 17:48 de jurist
ce cauta KISS JUDIT vineri?
ce cauta KISS JUDIT vineri la CJB, nu era bolnava???? daca ai concediu medical n-ai voie sa te deplasezi de la domiciliu, sau poate doctorul care i-a dat acel concediu vrea sa raspunda legal pentru un fals?????, In concediu fiind nici macar nu aveai voie sa semnezi ceva.... Da n-ai tu de unde sa stii atatea, e prea complicat pentru tine.
Postat 10 Martie 2012, 17:37 de nicu
ORDINE
ce va tot plangeti atata... parca nu in toata tara erau salarile diminuate???, numai la CJB se intampla asta?????? mergeti la privat, cine va oblica sa ramaneti acolo, sa va vad eu cum ati putea comenta asa in fata unui patron. Ma mir ca nu va zboara TIRLE pe toti. Poate ar trebui!!!!!
Postat 10 Martie 2012, 17:33 de geta
MIHAI
Ai dreptate Mihai a venit vremea sa ii cada masca individei care se considera purtatatoare de cuvant a angajatilor din cjb KISS JUDIT .A ajuns lidera ptr ca nimeni nu voia functia asta si doua destepte adica CLANETARU ANDREIA SI SOLTANEL , DA SOLTANEL ATI CITIT BINE au sustinut o sa ajunga lidera ! am auzit ca cei doi vicepresedinti ai sindicatului si au dat demisia nu stiu sigur , dar as fi curios sa stiu daca o sa faca alegeri prima doamna a sindicatului kiss judit !
Postat 10 Martie 2012, 17:26 de COLEG
La oile noastre
Era vorba despre cateva zeci de angajati cu salariile mult diminuate...Asta era esenta problemei.In aceasta ecuatie nu conteaza defel daca dna Kiss cu dna Soltanel se vad la televizor,pe stadion sau in parc si discuta vorbe despre orice.La categoria curaj las-o mai moale,iar dreptul de a apela la Bihoreanul (si la alti vectori de presa) il are oricine-n tara asta,inclusiv tu.Citindu-ti argumentele si modul de expunere nu mai e nevoie neaparat de vreun inscris pentru a demonstra incompetenta macar a unui jurist din CJ Bihor. Utilizarea abuziva a majusculelor in comentariul tau de mai jos dovedeste ca suferi tocmai de acea lipsa de atentie de care banuiesti pe altul.Grija! Poate te citeste si vreun psiholog.Cu groaza. Ideea unei intalniri televizate,cu niste hartii pe masa,e interesanta si chiar de dorit.Poate si dna Soltanel sa ceara asa ceva,dar pare-se ca tu-jurist-ii esti avocat.
Postat 10 Martie 2012, 17:26 de Sun Tzi
ORDINE
Bravo Tirle, bine ca faci ordine!!!!, la noi in tara numai putori care vor bani. Pune-i la lucru!!!!
Postat 10 Martie 2012, 17:12 de cata
Bravo MIHAI
Asa este, Judit nu este decat o prefecatoare incapabila cu GURA mare si FARA MINTE!
Postat 10 Martie 2012, 17:10 de andre
caracter
nu sunt fan soltanel si nici nu am de gand sa o apar dar il cunosc pe sotul ei . este un mare domn si un om de caracter iar tu kiss judit ai dovedit UN MARE CARACTER facand aprecieri la adresa unui om care si a obtinut functia prin merit ai avand studii de profil in domeniu /.ESTI O MARE NULITATE DIN MOMENT CE ITI ATACI PRORRII COLEGI DE LA JURIDIC SI RECURGI LA AMENINTARI IMPOTRIVA LOR ! FELICITARI! INCEPE SA ITI CADA MASCA , GRIJA MARE !
Postat 10 Martie 2012, 17:04 de MIHAI
PT JURIST
ai dreptate de studile lui Judit, mai nou e si ea jurist, in sfarsit dupa jumatate de secol a facut si ea facultate,,,,, si se crede mare experimentata, dar habar nare ca greva trebuie sa urmeze o anumita procedura.. AUZI JUDIT VEZI CA ESTE O LEGE CARE REGLEMENTEAZA ASA CEVA, DAR BAG MANA IN FOC CA NU STII CARE!!!!!!!
Postat 10 Martie 2012, 16:58 de VIKI
Sun Tzi
CURAJUL LUI KISS JUDIT SE REDUCE LA A ARUNCA VORBE FARA A A VENI CU PROBE ! kISS jUDIT NU ISI ASUMA O DISCUTIE LA TVS CU SOLTANEL PTR CA NU ARE NICI DOVEZI IMPOTRIVA LUI SOLTANEL NICI CAPACITATEA DE A PURTA UN DIALOG . ATATA TIMP CAT KISS NU ARE CURAJ SA O INVITE PE SOLTANEL LA O DISCUTIE IN FATA PRESEI , LA TVS SAU SA O INFRUNTE DESCHIS CU PROBE IN FATA MEBRILOR DE SINDICAT NU SUNT DECAT VORBE .PTR A ADUCE LA CUNOSTINATA ORGANELOR IN DREPT O ILEGALITATE NU TREBUIE SA FII SEF DE SERVICIU SI NICI SA LUCREZI LA JURIDIC . pTR A APELA LA BIHOREANUL NU ERA NEVOIE SA FIE SEF PTR A DEMASCA ILEGALITAILE ! NICI ACUM NU A VENIT CU UN INSCRIS CONCRET PRIN CARE SA PROBEZE INCOMPETENTA SERVICIULUI JURIDIC SAU A LUI SOLTANEL. PTR CINE ARE PUTINA MINTE CA EU SE PARE CA NU AM IN OPINIA TA ISI DA SEAMA CA KISS JUDIT E DOAR O PERSOANA CARE SUFERA DE LIPSA DE ATENTIE !AR FI INTERESANT SA DUCA KISS JUDIT LA BIHOREANUL SI CERERILE FACUTE LA JURIDIC IN NUMELE SINDICATULUI SI ATI AVEA DOVADA CLARA A \"PROFESIONALISMULUI SI CALITATILOR DE LEADER \" Ale ACESTEI DNE.NU ARE PUTEREA DE A NEGOCIA DE A PURTA UN DIALOG .NU ARE PUTEREA PSIHICA DE A PURTA UN DIALOG CU SOLTANEL .POTI SA II CAUTI CATE SCUZE VREI DA
Postat 10 Martie 2012, 16:54 de jurist
Sa te vad Judit
SA TE VAD JUDIT CE DE GREVA AI SA FACI !!!!! ABIA ASTEPT SA-L SCHIMBE CINE PE TIRLE ASTA SI SA SE FACA ORDINE IN CJB, SA VA VAD EU ATUNCI CE GREVA O SA FACETI. CU TIRLE NU VA FOST BINE, CA ATI FACUT CE ATI VRUT, TOATA ZIUA VA-TI PLIMBAT PE CENTRU SI ATI JUCAT SOLITARE!!!!!!!!!!!! LAS CA VINE ALTUL SI VEDETI VOI CUM SE MUNCESTE!!!!!!
Postat 10 Martie 2012, 16:48 de nelu
Deviezi de la subiect
Ar fi o noua minune a Lumii ca dna Kiss sa fie pe-o mana cu dl.Tirle si dna Soltanel.E posibil ca dna Kiss sa-si fi desfasurat activitatea la "Resurse umane" atunci cand s-au facut angajarile cu pricina...Dar sigur ca n-a fost seful acelui departament (serviciu/birou).Juristi,in schimb,sigur existau si la acea ora in institutie,care juristi aveau si sef(a):dna Carmen Soltanel,cu state ceva mai vechi....Fara stirea dansei nu era posibila miscarea.Mai mult:sigur ca obtinerea unor avize pentru miscarea-n cauza nu se putea face fara avizul si colaborarea Serviciului juridic din institutie.Asa stau lucrurile,chiar daca plac(e) sau nu.Mediatizarea acestora este deosebit de utila,inclusiv pe TVS (sau oriunde-n alta parte).,pentru ca bihorenii au tot dreptul sa afle cine-i conduce.Util ar fi fost ca dl.Tarle si Dna Soltanel sa infirme public informatiile aparute-n public,nu sa adopte politica strutului.
Postat 10 Martie 2012, 15:27 de Sun Tzi
sun Tzi
FAPTE ! JUDIT KISS LA DATA ANGAJARILOR DESPRE CARE TOT VORBESTE ISI DESFASURA ACTIVITATEA LA RESURSE UMANE .NU IMI AMITESC SA FI FACUT VREO PLANGERE LA ORGANELE IN DREPT SI NICI LA BIHOREANUL VREO HARTIE .E PE O MINA CU SOLTANEL SI TARLE ! DACA NU E ASA DE CE NU O INVITA LA O DEZBATERE PUBLICA SAU LA TVS UNDE II PLACE LEADEREI SA APARA SI SA FACA PUBLICE PE CARE O ACUZA PE SOLTANEL. SA O IA LA INTREBARI DIRECT .PINA ATUNCI NU FACE ALTCEVA marea lidera DECAT SA ISI ARATE NEVOIA DE ATENTIE .
Postat 10 Martie 2012, 15:00 de jurist
Jurist
N-au nicio importanta studiile dnei Kiss in povestea asta.Deturnezi discutia de la FAPTE catre niste ACTE.Ar fi bine sa observi ca nu tine.E dreptul tau sa-ti preferi prostia proprie,nimeni nu s-a grabit sa ti-o conteste,mai cu seama ca pare din ce in ce mai veritabila.Varsta biologica nu concorda obligatoriu cu cea intelectuala si-si poate face planuri de viitor cum ii doreste sufletelul,inclusiv tu.Acelasi lucru-i valabil pentru preferinte....daca nu-s pe banii publici.
Postat 10 Martie 2012, 13:18 de Sun Tzi
Sun Tzi
Sa inteleg ca Kiss Judit nu e absolventa a unei facultati de drept ? S ar putea sa ai dreptate, ca, din ineptiile pe care le sustine nu rezulta ca ar fi absolventa a unei facultati de drept. Prefer prostia mea decat inteligenta lui Kiss Judit si studiile ei juridice , ptr ca eu la varsta mea am viitorul in fata ea la varsta ei ar trebui sa isi puna niste intrebari .
Postat 10 Martie 2012, 12:29 de jurist
Mai insista
Draga jurist,nu prea-ntelegi limba romana.Indiferent ce urmeaza sa faca dna Kiss,tu vei ramane un prost irecuperabil.Sigur ca n-ai cu ce pricepe.Amin!
Postat 10 Martie 2012, 11:53 de Sun Tzi
Sun Tzi
Ai dreptate nu merge reciclarea la absolventa de drept Kiss judit ! asteptam demisia !
Postat 10 Martie 2012, 11:36 de jurist
Draga "jurist"
Multumesc de sfat.E unul foarte bun,ceea ce ma mira din partea unui "jurist",mai ales daca acesta profeseaza sub comenduirea dlui Tirle sau a dnei Soltanel.In urma cu ceva ani trebuia sa-l sfatuiesti pe dl.Tirle sa nu-si angajeze familia in CJ Bihor,situatie-n care iti luai leafa pe merit.Altminteri,esti in situatia de complice la cateva ilegalitati.Si nu doar le tainuiesti,mai si incerci sa deturnezi atentia.Cert este ca juristii din CJ Bihor nu merita reciclati,ar fi pierdere de vreme si efort irosit de pomana.Pentru sfatul bun pe care mi-l dai,hai sa-ti dau si eu unul:DA-TI DEMISIA !
Postat 10 Martie 2012, 11:24 de Sun Tzi
SIMPLU
urmeaza, ceva ce n-a fost dragi juristi! luni vor aparea poate pe posturi tv! razboi vreti asta veti primi, e legal ca sefa voastra ca vine si merge cu masina instutiei condus nu de soferul platit de instutitie , ci de sotul somer si prin influenta postului pe care o are sefa voastra l-a angajat la POLITIE si la "cjbihor" ca sofer personal! Juristilor, verificam la Judecatorie, tribunal, procese sustinute, care chiar nu au nici o legatura cu procesele din institutie? Sunt 2- 3 juriste care lucreaza la zeci de dosare, ca doar toate merg ca pe roate si zilnic apar 10, 20 citatii! totul e legal!
Postat 10 Martie 2012, 10:30 de KISS JUDIT
simplu
Sun Tzi ocupa te de reciclarea liderei de sindicat kiss judith si nu de cea a juristilor de la cj !
Postat 10 Martie 2012, 10:10 de jurist
Simplu
Exista cateva prevederi simple pentru organizarea unei greve,cateva hartii,ceva motive,notificari scrise catre cateva institutii...Asa-i legal.In capetele de gugustiuci nu incap nici atatea informatii.Exista ,desigur,categoria fidelilor (fata de sefie) care ,multumita fiind,se grabeste sa abata atentia de la esenta problemei.Aceasta categorie este cea a spargatorilor de greva. Stie intreg judetul ca-n CJB,pe statele de plata apar cateva nume care n-ar trebui,conform legii,sa apara-in primul rand numele sotiei presedintelui...Sfidarea legilor-tolerata de multe alte institutii-nu arunca o lumina favorabila asupra celor chemati sa respecte legile.Intr-o astfel de institutie se-nvart multi bani publici,se joaca interese mari.Recenta \"transferare\" a dlui. Tarle de la PNL la PDL vadeste intentia clara de cautare a asa-zisei umbrele politice care sa-i asigure trecerea cu vederea a mai multor potlogarii.Asa cum decurg lucrurile,s-ar parea ca ANI si DNA ar face bine sa-si indrepte atentia asupra catorva practici....Si sa-i trimita pe cei de la Agentia Nationala a Functionarilor Publici macar la oftalmolog.Pe juristii din CJ Bihor la o reciclare.
Postat 10 Martie 2012, 09:22 de Sun Tzi
pt.cei cu" musca pe caciula"!
Se vede clar ca dupa sedinta, de la directia d-nei Soltanel, - tinuta imediat dupa sedinta de sindicat - (de parca ar fi fost o replica sau analiza a acesteia), apar aceste replici! P.V de la sedinta, trebuia sa o scrie cineva: a scris-o secretara sindicatului. P.V. a fost scris doar in doua randuri, ca doar nu Presedinta de sindicat ar fi trebuit sa o si scrie! Sedinta a inceput chiar cu conditiile de legalitate care trebuie sa indeplineasca obligatoriu greva, sigur cei care au semnat au semnat pe o fila, fiecare pe rand, DAR IN CUNOSTIINTA DE CAUZA! Cei care primesc salariul chiar si diminuat din care isi pot INCA cumpara o paine nu se razboisec cu sefi lor, ceilalti carora cosul zilnic e GOL si cu cei 200 de lei nu au nici o sansa de supravietuire nu au nimic de pierdut, vocea lor de revendicare insa este SINCERA SI DISPERATA, iar pentru cei care li s-au facut favoruri (intr-un fel sau altul) merg si la biserica pocaita, chiar daca sunt ORTODOCSI pentru a avea o viata mai DULCE, ca doar fata de pamanteni D-zeu este mai ingaduitor si ii intelege pe acesti Ortodocsi travestiti; ei insa se cred curati!! OARE CHIAR SUNT??? Ce ar fi daca s-ar face un control minutios a intregii activitatii si a realizarilor institutiei, in frunte cu ANFF?? Evaluand competentei raportata la eficienta (productivitate) din punct de vedere a necesitatilor judetului ca doar pe ei ii slujim.
Postat 10 Martie 2012, 08:56 de kiss judit
Jumatate e prea putin !
Trei sferturi taie frunza la caini, asa ca jumatate e prea putin ! Solutii ca sa fie platiti foarte bine ar fi ! Prima e sa vrea sa munceasca. Pe cale de consecinta, un sfert, hai, o treime, ar fi de ajuns, daca, repet, ar vrea sa munceasca si ar fi si competenti profesional. Fondul de salariu, impartit la cei ramasi, i-ar multumi pe deplin pe acestia. Dar se prefera o labareala, fiecare sa ia cate ceva, sa ajunga la toti. Mentalitate de care credeam ca am scapat. A doua solutie ar fi sa plece la un alt loc de munca, DACA II ANGAJEAZA CINEVA ! Ca 90% au ca principal atu pilele, relatiile, nicidecum competenta !
Postat 10 Martie 2012, 06:52 de .
lu' ala cu angajarile
Nu merci, esti f amabil(a)! Poa' esti si tu un tata de albine prin "stupul" plin de miere...deci de care "religie" esti? ;)
Postat 09 Martie 2012, 23:03 de doctor
doctor
apropo "doctore" se mai fac angajari in CJB, nu te intereseaza? fratele a facut peste 20 de angajari acum ( nu stiu in baza carei legi, dar nu conteaza), orcium eu te astept in randul nostru, pusy
Postat 09 Martie 2012, 22:44 de pt doctor
nici o greva
nu va fi nici o greva, in primul rand ca nu ar fi legal organizata, iar apoi nu aveti curajul necesar, mai bine v-ati face treaba!!!!!
Postat 09 Martie 2012, 22:31 de vali
JENA
e adevarat cei mai multi din cei ce au semnat nu stiau ce semneaza!!!!!!!!!!! Iar cat despre greva nu ar trebui sa urman ceva procedura??? Nu poti asa dintr-o data sa te trezesti ca esti in GREVA!! DAR SUPER SINDICALISTA NOASTRA CARE E MARE JURISTA NU STIEEEEEEEEEEEEEE!
Postat 09 Martie 2012, 22:28 de lena
JENA
e adevarat cei mai multi din cei ce au semnat nu stiau ce semneaza!!!!!!!!!!! Iar cat despre greva nu ar trebui sa urman ceva procedura??? Nu poti asa dintr-o data sa te trezesti ca esti in GREVA!! DAR SUPER SINDICALISTA NOASTRA CARE E MARE JURISTA NU STIEEEEEEEEEEEEEE!
Postat 09 Martie 2012, 22:28 de lena
papagalilor
facu si soltanel sedinta cu voi si deja dati inapoi fraierilor. va meritati soarta. eu vas mai taia tot sa veniti sa munciti degeaba, ca doar sunteti pe moasia lui radu si a lui soltanel. si in plus fraierilor sa duceti bani deacasa, ca aveti sansa sa lucrati cu asa conducatori. in plus sa mergeti sa votati cu radu, liderul vostru mult iubit. sper sa va duca pe toti sa va pocaiti, ca sa deveniti asa buni, ca si el si implinit ca miss piggy (adica soltanel)
Postat 09 Martie 2012, 21:13 de soltanel
sa se inchida pravalia!
Sa sse inchida pravalia! si asa sint o multime de pierde vara pe acolo! Si te mai gindesti ca mai vor si bani ca joaca solitaire sau stau si o "freaca" pe mess...Unde mai pui ca vor si sporuri de stress pt asta .Si daca se poate si amnistie fiscala, dupa ce sau facut vacante faine din prima de vacanta si alte si alte prime si sporuri !
Postat 09 Martie 2012, 20:58 de doctor
\'\'@Angajat CJB\'
Stimate coleg, poate ai fost in trecere prin curte. cu siguranta nu ai stat la toata sedinta, asa cum probabil faci si la locul de munca, doar treci pe acolo. Daca ai fi stat de la inceput si pana la sfarsit ai fi stiut despre greva. Ce anume vrei sa sugerezi? ca ai tai colegi, 85 la numar, sunt toti tampiti si nu stiu ce au semnat??? Poate ar trebui sa iti reconsideri pozitia! daca esti multumit ca ai unde veni si de unde pleca, probabil ca salariul pe care il ridici lunar este \\\\"ciubucul\\\\", iar grosul veniturilor il obtii din alta parte. In acest caz...nu mai iesi public cu comentarii si ai curajul si vino luni in fata colegilor tai si spune-ti punctul de vedere!
Postat 09 Martie 2012, 20:47 de \
idioti
dupa ce a fost foarte clar ca va fi greva de luni pt ca s-a primit acordul si de la Jandarmerie si Primarie, COLEGII NOSTRII CEI MINUNATI, acum sustin ca nu stiu ce au semnat cu asta s-a inceput sedinta, dragilor in curte toti ati vociferat ca nu puteti trai din aceste salarii, acum....v-ati razgindit?????????? si daca nu stiti pt ce a-ti semnat dc numai acum realizati ce destepti sunteti? acum va dati cu stingul in dreptul ca sa poata toata lumea ride de angajatii CJB...... daca stau si ma gindesc va meritati soarta Fraierilor
Postat 09 Martie 2012, 20:39 de Vesea C
Suna bine
Angajat CJB noteaza ca nu stie pentru ce a semnat.Doua-trei hartii de-astea pe zi si pui pe butuci o institutie.Oare Fratele stie cat de atent(i) subaltern(i) are ? Si cat de ridicol(i) in momentul in care fac astfel de afirmatii?Ceva nu-i in regula la mansarda.
Postat 09 Martie 2012, 16:54 de Sun Tzi
o greva ilegala
ce greva...... am fost la intalnirea din curte dar Marea lidera a noastra n-a zis nimik de greva, ne-a pus doar sa semnam o hartie in alb, ca de aici se descurca ea. acum facem GREVA.....?????
Postat 09 Martie 2012, 15:35 de Angajat CJB
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON