URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2012, 18:13

Ghilea: Arătaţi-mi un om asupra căruia am făcut presiuni şi termin cu politica mâine

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În conferinţa de presă de marţi, PDL-iştii au fost întrebaţi de jurnalişti care sunt instituţiile decocentrate din care se aşteaptă să zboare directorii puşi instalaţi pe vremea Guvernului Boc. "Din toate. Declaraţiile le-aţi văzut, până în august vor pleca toţi", a răspuns preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu.

Fostul prefect Gavrilă Ghilea a dus, la rândul său, discuţia în zona legalităţii, spunând că cei de la USL vor trebui să găsească temeiul legal pentru a face aceste schimbări, de vreme ce ordonanţa de politizare a instituţiilor, dată pe vremea Guvernului Boc, a fost declarată neconstituţională. "Vor trebui domnii (reprezentanţii USL - n.r.) să găsească temeiul legal prin care îi vor schimba pe aceşti directori. Eu am convingerea că nu vor face presiuni asupra lor, ca să-şi dea demisia, să renunţe la posturi, aşa cum nu s-a făcut pe vremea guvernării PDL", a zis Ghilea.

Declaraţia a stârnit reacţia jurnaliştilor, care i-au atras atenţia că lucrurile n-au fost aşa. "Ascultaţi-mă, am fost prefect. Dacă cineva vine şi vă spune că am făcut presiune asupra lui ca să plece dintr-o funcţie, termin cu politica mâine. Vă rog, o persoană! Una să-mi aduceţi", a spus Ghilea pe un ton însufleţit.

Fostul prefect a recunoscut, totuşi, că liderii PDL i-au cerut să schimbe oamenii de la şefia instituţiilor: "În perioada aia, sigur că de la partid mi se cerea să îi schimbăm. Am spus foarte clar: Guvernul să găsească temeiul legal prin care să îi schimbe. Aşa s-a făcut, iar dacă dumneavoastră aveţi alte informaţii, oricare, vă stau la dispoziţie, să vedem".

Ghilea şi-a mai nuanţat apoi poziţia, spunând că regula s-a aplicat "cel puţin în ce mă priveşte". "Dacă altcineva a făcut în altă parte nu mă priveşte, dar eu personal nu am făcut presiuni asupra nimănui. Atâta timp cât au fost pe funcţie am colaborat cu ei, unii au rămas în continuare şi am lucrat bine mersi cu ei şi n-am avut probleme, pentru că sunt buni profesionişti, şi cred că aşa ar trebui cântărit şi acum cu cei care sunt pe funcţii", a mai declarat fostul prefect.

Întrebat dacă are informaţii că în această perioadă USL face presiuni asupra unor directori PDL, Ghilea a declarat că "avem anumite semnale, da", refuzând însă să nominalizeze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
lasati l in plata Domnului, are el ce rasplata sa i dea !
GHILEA este o mizerie PDL ista care a facut licitati asa cum stit ca se fac ele in ROMANIA "perfect legale :)))" ca nu a ajuns BOLOJAN Primar inca o data degeaba , nu are rost se ne batem capul cu el e MORT de cand a cazut Udrea din minister se vede pe fata lui de purcelus ca sangele nu la serveste cum trebui.Lumea nu e rea nici D-zeu nu e rau dar faptele tale sunt ingrozitor de rele, incerca sa respiri cand dormi nu guita ca purcelu, s ar putea sa te sufoci , grea pierdere la ce averea ai strans din banul public !
Postat 01 August 2012, 20:19 de lasati l in plata
A TRANSFORMAT PDL BIHOR INTR-UN S.R.L. PERSONAL ...
A transformat PDL-BIHOR intr-un S.R.L. personal. Firma de constructii cu lucrari numai de la stat !? are , echipa de fotbal are , de ce sa nu aiba omul si partidul lui personal !?. Pe toti directorii PDL ii chema pe ,,covorul rosu " la Prefectura si sa vezi apoi ,,sedinta " .!?
Postat 01 August 2012, 18:53 de PDL-IST INCA .
Eu sunt unul si mai stiu si pe multi altii !!
Eu sunt unul si mai stiu pe multi altii care nu o sa tacem . Asa ca ,,ciocu mic '' Ghilea !
Postat 01 August 2012, 18:46 de Eu
o strategie extrem de periculoasa,
eu cred ca PDL intentionat au incalcat legea inclusiv a bunului simt sa nu avem timpul necesar ca Justitia sa faca Dreptate, este o strategie extrem de periculoasa, este un atac la adresa omenirii.
Postat 01 August 2012, 16:55 de grav ce se intampla
SF
Stimabile, da-ti jos ochelarii de cal si priveste peste multime. Ne-am saturat de arogantii de teapa ta, care in afara de interesul personal si de clan nu au altceva in cap. Ne-ai presat pe toti cu incapatanarea cu care te tii de putere.
Postat 01 August 2012, 16:16 de petrica
Director
De directorul de la GRA Salonta ce zici?
Postat 01 August 2012, 15:48 de Gavrilut
parerea mea
Daca Ghilea crede ce spune inseamna ca e cretin. Daca bate toba doar pentru ca asa-i cer colegii de partid e de inteles. Baiul e unul singur de la Revolutie toti se feresc sa creeze acel cadru legislativ care sa permita schimbarea indivizilor in discutie odata cu schimbarea culorii politice a Guvernului. Mi se pare normal, vine un nou Guvern cu o alta viziune, cu alte politici, trebuie sa ai oameni care sa inteleaga ca vrei si sa stie sa le implementeze. Directorul adjunct ar trebui sa fie profesionistul domeniului si sa ramana neschimbat. Alte povesti legate de plan de management, de cautarea chichitelor n-au nici un rost.
Postat 01 August 2012, 08:22 de romanul complex
Trist, dar adevarat!
Poate ne povesteste Ghilea care dintre directorii pusi de PSD in 2009 la deconcentrate au ramas in functii si de ce? Care au fost schimbati si pe ce criterii? In conditiile in care USL dispune audit corect la deconcentrate, toti directorii PDL vor solicita sa plece de pe functii. Nu cred ca actualii directori pedelisti isi fac mari probleme, deoarece PNL si PC le-au deschis portile si au stabilit pretul si postul.
Postat 31 Iulie 2012, 22:34 de Apolitic.
Mai Ghilea!!!!!
...tu ti-ai gasit sa vorbesti?Coruptule.Daca coruptia ar mirosi tu ai lasa in spate un damf de imputire.
Postat 31 Iulie 2012, 22:03 de Oti
Pinocchio portocaliu. - completare.
Controlul trebuia efectuat la barul dlui Ghilea jr. (finul corectului Dan Ioan Lung)
Postat 31 Iulie 2012, 21:51 de HACCP srl
Pinocchio portocaliu.
"Ascultaţi-mă, am fost prefect. Dacă cineva vine şi vă spune că am făcut presiune asupra lui ca să plece dintr-o funcţie, termin cu politica mâine. Vă rog, o persoană! Una să-mi aduceţi", a spus Ghilea pe un ton însufleţit.” 1. Cum explicaţi telefoanele primite direct, sau indirect, de la naşul băiatului dvoastră (traseistul politic (gradul militar?) Dan Ioan Lung) de acel inspector de la siguranţa alimentelor înainte de efectuarea controlului programat (şi contrasemnat de ...naşu fiului dvoastră), care îi ”recomandau” să renunţe la acel control? Cum explicaţi faptul că doar acel inspector a fost disponibilizat începând cu 1 ianuarie 2010, în contextul în care, acesta, numai de neprofesionism nu a putut fi acuzat? P.S.: Sistemul: ”Plicul, portbagajul şi plicul gros” ştie de ce! Ca şi tovarăşii (”economişti”) cu ”Ştefan Gheorghiu” la CV, respectiv cu grade militare sub acoperire de la DSVSA (nu puţini şi cadre didactice (...evident) universitare), din directoratul politrucilor ”portocalii”: Budău Gelu Mircea, Dan Ioan Lung, Hodişan al II-lea.
Postat 31 Iulie 2012, 21:47 de HACCP srl
:)))) drepatea sa invinga
titlu corect aratati mi un corupt care sa nu doreasca banul public sa se murdaresc cu el
Postat 31 Iulie 2012, 19:30 de :)))))
Presiunea şantajistă
Tocmai, că doar stilul lui Ghilea a fost diferit. El ştia că unii directori fac "prostii". Îi chema la ei şi le spunea că e bine să fie linişte şi să nu existe conflicte. Aşa că nu făcea presiuni ci şantaja. În senul în care îi lăsa în pace pe vinovaţi, condiţionat ca aceştia, dacă mai rămâneau în funcţii sub alt guvern, să nu facă presiuni asupra lui după ce nu mai era prefect şi să-l lase pe el în pace, la rândul lor, dacă apar ceva "prostii".
Postat 31 Iulie 2012, 18:23 de Carp III
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON