URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Decembrie 2023, 17:01

George Tătar, preşedintele FC Bihor: „Îmi doresc un club activ în comunitate și un model pentru tineri”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru fanii fotbalului, anul 2023 a marcat reapariţia speranţelor legate de echipa de fotbal fanion a judeţului, FC Bihor Oradea.

Faptul că o echipă de Liga a III-a a vândut peste 7.000 de abonamente într-un sezon, faptul că a fost atrasă din sponsorizări suma de aproximativ 300.000 euro, dar şi faptul că FC Bihor a jucat cu numele grele din fotbalul românesc, FCSB şi Dinamo, în meciuri care au umplut tribunele Stadionului Iuliu Bodola, au făcut ca presa din întreaga ţară să vorbescă despre Oradea și noul proiect FC Bihor. 

Pe lângă acestea, parcursul bun din campionat, unde echipa este lider detaşat, dar şi evoluţia din Cupa României, unde FC Bihor a ajuns în premieră în faza grupelor, au întregit un an 2023 de excepţie pentru echipa de fotbal fanion a judeţului. Pe partea financiară, este pentru prima dată când FC Bihor nu şi-a extras toţi banii alocaţi de municipalitate pentru club, şi aceasta pentru că roş-albaştrii s-au descurcat din sponsorizări.

La final de an, BIHOREANUL a stat de vorbă cu preşedintele clubului, George Tătar, despre activitatea echipei şi despre planurile pentru perioada următoare.

- Cum caracterizați anul 2023 pentru FC Bihor?

- Eu pot să vorbesc despre anul 2023 de la jumătatea lui, adică despre acest sezon competiţional. A fost un an bun pentru echipa noastră, şi din punct de vedere sportiv şi din punct de vedere administrativ. Sportiv, pentru că am încheiat anul pe locul 1, iar administrativ, pentru că am atras foarte mulţi sponsori alături de echipă, dar şi oraşul. Până la urmă, asta ne-am şi dorit. Sloganul nostru este „o echipă, un oraş, un judeţ”.

Este foarte clar că orădenii şi bihorenii au nevoie de fotbal de calitate, îşi doresc ca acest oraş şi acest judeţ să aibă o echipă la un nivel înalt şi au venit în acest sezon într-un număr foarte mare alături de noi. Sigur, am avut şi şansa să jucăm poate cu cele mai importante echipe din România, FCSB şi Dinamo. Au fost aici, la Oradea, şi la fiecare meci stadionul a fost plin.

- Aţi venit în vară la conducerea clubului. Cum a fost această perioadă de acomodare?

- Nu aş putea să zic că a fost o perioadă de acomodare, pentru că în sport, nu numai la fotbal, în sport în general, intri direct în competiţie, aşa că nu am avut timp de acomodare. Din vară am intrat direct în treabă.

- Şi aţi intrat la nivelul cel mai serios, pentru că au venit acele meciuri cu care FC Bihor nu era obişnuit. Vorbim de cele de Cupa României, cu FCSB-ul şi Dinamo.

- Da. Au fost două meciuri foarte grele din punct de vedere organizatoric. Ştiţi foarte bine că la Oradea se doreşte un stadion nou, există un proiect, iar actualul stadion nu mai e la standardul şi la nivelul la care să organizezi meciuri cu 12.000 de oameni în tribună. Dar eu cred că ne-am descurcat destul de bine. Sigur că la meciul cu FCSB au mai fost anumite inexactităţi, dar la meciul cu Dinamo totul a fost OK din punct de vedere organizatoric.

- Apropo de stadion: a venit şi echipa arădeană UTA aici, v-a încurcat un pic activitatea de la FC Bihor, prin faptul că a venit aici, împreună cu cei de la Pecica...

- Nu aş putea să spun că ne-au încurcat ca activitate. Sigur că gazonul nu a fost pregătit pentru atâtea meciuri, dar pentru publicul orădean cred că a fost un lucru bun. S-au bucurat de meciuri de Liga I. În aceste luni, poate că cele mai importante echipe din România au fost aici, la Oradea, adică FCSB, Dinamo, Rapid, Craiova. Orădenii sunt iubitori de fotbal şi s-au bucurat să le vadă pe viu.

- Într-adevăr, a fost peste aşteptări ceea ce s-a întâmplat în Cupa României. Dar cum aţi aprecia evoluţia echipei care în campionat nu are nicio înfrângere, doar victorii şi 4 rezultate de egalitate?

- Da. Suntem în grafic faţă de ceea ce ne-am propus la începutul acestui sezon, și anume promovarea în Liga a II-a.

- Aţi avut totuşi şi anumite nemulţumiri în acest sezon?

- Obiectivul pentru fiecare meci este victoria, cu asta pornim de fiecare dată, dar din punctul meu de vedere şi al părţii administrative, noi suntem mulţumiţi de activitatea echipei. Suntem pe locul 1 în serie, cred că suntem pe locul 4 în ţară în ceea ce priveşte apărarea, suntem undeva în primele 7 echipe şi la cel mai bun atac din ţară. Am avut un parcurs foarte bun şi în Cupa României, suntem mulţumiţi, dar, până la urmă, scopul final este promovarea în Liga a II-a, iar în vară sper să ne bucurăm şi să spunem că am făcut un an foarte bun din punct de vedere sportiv.

FC Bihor trebuie să revină unde a fost şi unde îi este locul, să îi aducă la stadion din nou pe orădeni și bihoreni și să fie stindardul fotbalului bihorean, așa cum a fost dintotdeauna. Oradea este unul dintre cele mai importante oraşe din România, are potenţial, sunt oameni care îşi doresc să vină alături de echipă. Avem un proiect frumos aici, şi nu e vorba doar de echipa mare, proiectul cuprinde şi o academie, pe care o vom înființa pentru a pregăti copii şi juniori. Proiectul este pe termen mediu şi lung, un proiect important, iar cu susținerea tuturor sigur îl vom putea realiza.

- Aţi atras sute de mii de euro din sponsorizări. Cum aţi reuşit?

- Am reuşit prin foarte multă muncă. După cum spuneam, avem o strategie pe termen mediu şi lung, dar în primul rând a fost o muncă. Adică, sute de întâlniri în această perioadă. Oamenii au văzut că există acest proiect serios, în care şi Primăria şi Consiliul Judeţean sunt implicate. Există deja parteneriatul public privat pe care îl are CSM-ul cu Primăria Oradea, iar orădenii au văzut şi acolo seriozitate şi au venit într-un număr mare alături de noi şi la fotbal.

- Ştiţi exact câţi sponsori are în prezent FC Bihorul?

- Sincer, nu ştiu exact, dar sunt circa 40 – 50 de sponsori, pentru că avem diferiţi sponsori, unii sunt doar la nivel de copii şi juniori. Avem sponsori care au venit alături de noi financiar, alţii au venit cu serviciile de care are nevoie o echipă de fotbal: transport, mâncare... Și cu această ocazie, țin să le mulțumesc din nou tuturor pentru implicare și sprijin.

- Aţi atras în acest sezon aporoximativ 300.000 euro...

- Da, în jur de 300.000, dar nu ne oprim aici, pentru că încercăm să avem parteneri cât mai mulţi, cât mai buni şi cât mai serioşi. În aceste zile o să semnăm un nou contract de sponsorizare, cu Erbaşu, o companie foarte mare la nivel naţional şi care se alătură şi ea proiectului FC Bihor. 

- Aţi vorbit de parteneriatele cu autorităţile locale. De Consiliul Judeţean v-aş întreba, va mări şi el susţinerea clubului orădean, în viitor?

- Ne dorim să ajungem în Liga a II-a, iar în Liga a II-a o să discutăm de alte bugete, iar eu sper ca şi Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean să mărească indemnizaţiile. Dar, cum am mai spus, principiul meu este că în sport performanţa o realizează cei din mediul privat şi atunci marşez pe acest principiu şi încerc să atrag cât mai mulţi sponsori. Sectorul public trebuie șă se implice și să ne sprijine strict pe partea de infrastructură necesară desfășurării activității: baza materială - stadion, terenuri de fotbal etc. Prin implicarea Primăriei Oradea, sper ca în 2024 să putem deschide Baza Sportivă Motorul, iar apoi să înceapă lucrările la noul stadion. Pe lângă efortul de pe teren, infrastructura este esențială, până la urmă de aici pornim.

- Care a fost cea mai mare satisfacţie pe care aţi avut-o de când sunteţi preşedintele clubului FC Bihor?

- Toată emulaţia care s-a creat în jurul echipei şi prezența spectatorilor în număr foarte mare la meciuri. La meciurile din cupă au fost foarte mulți, dar şi în campionat au venit de la meci la meci tot mai mulţi. O satisfacţie, să spun aşa, au reprezentat-o şi oamenii pe care i-am găsit aici la club şi cu care lucrez zi de zi, oameni cu experienţă în zona fotbalului, oameni pregătiţi, serioşi, ceea ce e important, pentru că dacă la nivel sportiv vorbim de unitate, şi la nivel administrativ e la fel. Sigur că au fost mult mai multe satisfacții: au fost meciurile, rezultatele, oamenii care au venit alături de echipă, sponsorii... Am avut, pot să spun, un an împlinit.

- Au fost, totuşi, şi anumite momente de dezamăgiri sau nemulţumiri?

- Nu. Nu aş putea spune că au fost. Au fost la început situații când unii nu au prea înțeles ce este cu FC Bihor și de ce încercăm să îi implicăm în acest fenomen. Însă perseverența noastră a adus rezultate și azi se vede acest lucru prin numărul mare de sponsori.

- Cam câţi jucători veţi transfera în această iarnă?

- Alături de antrenorul principal am analizat lotul și nevoile și suntem în discuţii cu anumiţi jucători care ar putea să dea un plus de valoare. Nu ne-am propus un număr. O să vedem ce o să aducem. Însă e ceva normal să ne dorim să întărim echipa, în fiecare perioadă de transferuri orice echipă îşi doreşte să atragă jucători de valoare.

- Pentru spectatori ce pregătiţi? Preţul biletelor rămâne la fel?

- Preţul biletelor rămâne la fel. Acum, abonamente nu se mai vând, însă avem cel mai mare număr de abonamente vândute din ţară, peste 7.000. Pentru perioada rămasă am decis să nu mai scoatem abonamente la vânzare, cu toate că am avut cereri.

- Şi cu aceste abonamente aţi stabilit un record...

- Da. La începutul sezonului nu ne-am gândit să batem vreun record. Pur şi simplu, mie mi se pare normal ca o echipă ca FC Bihor să aibă un număr mare de abonaţi. Sigur că acum ne mândrim că suntem echipa cu cele mai multe abonamente vândute din ţară, dar noi vrem să mergem la un nivel mai mare şi din punct de vedere sportiv şi administrativ.

- Aş dori să abordăm şi subiectul academiei de fotbal pe care o pregătiţi. Aţi avut recent cu antrenorii de la Centrul de Copii şi Juniori o vizită la Salzburg...

- Da, am fost într-o vizită la Salzburg. În luna ianuarie vom merge într-o vizită de lucru la Academia Viitorul Constanţa, academia lui Gheorghe Hagi, academia cu cel mai mare succes din ţară. Observăm că şi jucătorii din naţionala României care acum s-a calificat la Campionatul European au trecut în mare parte pe acolo. Posibil să ajungem şi la Rapid, pentru că și ei au un proiect frumos și orice input care ne ajută să ne dezvoltăm academia este binevenit. Pe partea de marketing vom încercă să învățăm mai multe de la U Cluj. Ei au reușit să atragă sponsorizări foarte mari, de ordinul milioanelor de euro. În plus, o să mai avem câteva vizite în străinătate, o să vizităm câteva academii din Italia şi Anglia.

De asemenea, continuăm cu parteneriatele din judeţ, pentru că avem echipe care îşi doresc să trimită copii spre noi, şi am început deja să semnăm astfel de parteneriate. O să mai semnăm cu cei de la Beiuş, cu cei de la Ştei, cu cei de la Aleşd. E o perioadă încărcată şi pe partea aceasta de academie şi copii şi juniori, dar până la urmă asta înseamnă activitatea unui club...

- FC Bihor a început să se implice și în acţiunile legate de comunitate...

- Ne dorim să să fim activi și prezenți în comunitate, este un alt mod prin care întoarcem sprijinul pe care l-am primit în acest an. Chiar cu ocazia acestor sărbători am organizat acţiunea intitulată „Fotbalul adună bucurie”, inițiativă care are ca scop strângerea de jucării și haine destinate copiilor și adulților. De asemenea, am participat și la alte evenimente care susțin cauzele celor mai puțin favorizați, am fost şi la acţiunea orgainzată de Colegiul Național Onisifor Ghibu. Ne dorim să fim cât mai aproape de comunitate, dar şi un model pentru cei mici. Îmi doresc ca FC Bihor să nu fie doar o echipă sportivă, ci un club activ în comunitatea orădeană şi un model pentru tinerii şi copii care doresc să facă sport.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Apreciez ce a zis!
Aici imi place cum gandeste! "Dar, cum am mai spus, principiul meu este că în sport performanţa o realizează cei din mediul privat şi atunci marşez pe acest principiu şi încerc să atrag cât mai mulţi sponsori. Sectorul public trebuie șă se implice și să ne sprijine strict pe partea de infrastructură necesară desfășurării activității: baza materială - stadion, terenuri de fotbal etc."----------> pt ca in 2023 asta e SINGURA gandire sanatoasa. Numa in tari de mana a-2a si a-3a banii publici se baga in "circ".
Postat 31 Decembrie 2023, 20:09 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON