URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Decembrie 2019, 07:45

George Puşcaş a fost declarat fotbalistul român al anului 2019

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihoreanul George Pușcaș, 23 de ani, a fost cel mai premiat jucător al anului 2019 în cadrul Galei Fotbalului Românesc, desfăşurată luni seara. Puşki a luat două premii: cel mai bun atacant român al anului și fotbalistul român al anului, pentru care fusese nominalizat şi al doilea bihorean din Naţională, Claudiu Keşeru, premiat drept cel mai bun marcator al anului.

Nominalizaţii la fotbalistul anului au fost: Ionuţ Radu (Genoa), George Puşcaş (Reading), Claudiu Keşeru (Ludogorets), Ciprian Deac (CFR Cluj). Câştigătorul a primit trofeul de la Mircea Lucescu, care i-a dorit lui Puşcaş un parcurs cât mai lung în Anglia.

Vizibil emoţionat, Puşcaş a declarat: "Sunt foarte onorat să primesc un asemenea premiu de la un asemenea personaj al României! Este un premiu special pentru mine, prestigios, asta mă va face să muncesc şi mai mult, să caştig şi mai multe premii. Mulţumesc celor care au decis, mulţumesc tuturor, în special familiei mele".

Alături de George a fost prezent şi impresarul său orădean, Cătălin Sărmăşan, fost jurnalist sportiv, care a lăudat performanţa, dar şi caracterul tânărului fotbalist.

„Au trecut vreo 12 ani de când l-am întâlnit prima oară. Era un copil blonduț, cu doi ochi mari albaștri, foarte atent la tot ce se întâmplă în jur. Îi plăcea la nebunie golul și știa să se bucure de el cu o sinceritate dezarmantă. Nu am intuit atunci cât de mult îmi va influență viața și cariera, dar am fost mereu convins că George e special. Ne-a confirmat-o apoi, în nenumărate momente definitiv memorabile. În seara aceasta a mai fost o dată special, în cadrul Galei Fotbalului Românesc, încununându-și prima parte a carierei cu un premiu ce ar onora orice fotbalist al țării. Iar eu mă simt extrem de mândru că în dreapta mea stă specialul George Alexandru Pușcaș, cel mai bun fotbalist al României în anul 2019!”, a scris Sărmăşan pe Facebook.

George Puşcaş a început fotbalul la Liberty Oradea şi a fost remarcat de Internazionale Milano la 17 ani, care l-a adus întâi sub formă de împrumut, apoi transferat direct. După un sezon reușit la echipa de juniori a lui Inter, a fost promovat pentru câteva meciuri și la echipa mare, apoi a fost împrumutat în Serie B la Bari, apoi la Benevento, cu care a reușit promovarea și a și jucat în Serie A, la Novara, fiind cedat definitiv lui Palermo anul trecut.

Din vară, a semnat un contract valabil pe 5 ani cu formația din liga a doua engleză Reading. Între timp, Pușcaș a devenit un obișnuit al convocărilor la echipele naționale ale României și titular de drept al postului de atacant la fiecare națională din grupa sa de vârstă, inclusiv la naționala de seniori, pentru care a jucat meciul de debut în mai 2018 cu Chile.

Claudiu Keşeru a luat, şi el, trofeul de cel mai bun marcator, luni seara, în vreme ce prietenul lui Puşcaş, Ionuț Radu, a fost și el premiat drept cel mai bun portar român al anului. Răzvan Lucescu a fost desemnat antrenorul român al anului, după ce a făcut eventul în Grecia, cu PAOK, și a câştigat Liga Campionilor Asiei cu Al Hilal. Mirel Rădoi, actualul selecţioner al României, a luat premiul pentru performanța anului, fiindcă a participat cu echipa națională de tineret la EURO U21 și a ajuns în semifinale, reușind să califice naționala la Olimpiadă.

Trofeul de fotbalistul anului a fost câştigat de-a lungul timpului de nume mari, precum Gică Hagi, Cosmin Contra, Cristian Chivu, Adrian Mutu, Răzvan Raţ, Cristian Săpunaru, Gabriel Torje, Lucian Sânmărtean, Denis Alibec, Constantin Budescu şi Răzvan Marin, la Gala Fotbalului Românesc, a cărei primă ediţie a avut loc în 1999, în organizarea Clubul Sportiv al Jurnaliştilor din România.


Lista premiilor acordate la Gala Fotbalului Românesc 2019

Antrenorul anului - Răzvan Lucescu
Fotbalistul anului - George Pușcaș
Portarul anului - Ionuț Radu
Fundașul anului - Cristi Manea
Mijlocașul anului - Ciprian Deac
Atacantul anului - George Pușcaș
Stranierul anului - Billel Omrani
Cel mai bun tânăr antrenor al anului - Valentin Mihăilă
Performanța anului în fotbal - Mirel Rădoi

Cel mai bun marcator - Claudiu Keşeru
Cel mai bun jucător de futsal - Felipe Oliveira
Cea mai bună jucătoare de fotbal - Teodora Meluţă
Premiu de excelenţă în arbitraj - George Ionescu
Premiu de excelenţă pentru întreaga activitate - Ioan Andone
Premiu de excelenţă pentru întreaga activitate - Ion Vlădoiu
Premiu special pentru cariera sportivă - Marian Drăgulescu
Cel mai bun arbitru - Ovidiu Hațegan
Cel mai bun conducător de club - Marius Copilu
Cea mai mare ascensiune - Denis Ciobotariu

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Romania mea !
Ce-a ajuns fotbalul in Romania: portarul anului nu este convocat la nationala si jucatorul anului este injurat ca la usa cortului ... Iar acum vine la nationala un antrenor care nu are atestat de antrenor! Cu toate astea, sper ca Romania sa se califice. Hai Romania !
Postat 03 Decembrie 2019, 15:19 de oradea_mea_si_a_ta
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON