URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 28 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mie-mi plac tipii de la ONG-ul Pro Infrastructura. Din câte știu, e o organizație imaginată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la care aflăm multe dintre dedesubturile care ne fac să nu avem autostrăzi decât pe hârtie și la prețuri exorbitante.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Justiţia din Bihor a învins săptămâna trecută DNA Oradea, dar şi societatea bihoreană. La capătul a 9 ani de procese, fostul boss al UDMR şi al CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost achitat pentru fapte de corupţie pentru care în 2018, în prima fază a procesului, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare, iar pe doi dintre tovarăşii săi de dosar - patronul Selina, Beneamin Rus, şi cetăţeanul ungar Bojtor Vilmos, prin intermediul căruia politicianul şi amicul său, Alexandru Mudura, fondatorul Lotus Center, au încasat şpăgi de 4,3 milioane euro - la 4 şi respectiv la 6 ani de închisoare.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finalul anului trecut a fost adoptată fără mare publicitate o lege ce permite reinstalarea radarelor fixe, care de această dată vor avea mai multe „atribuții”, similar camerelor instalate pe drumurile din alte țări europene.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. 
03 Septembrie 2012, 17:01

Frumuseţile din Oradea şi Bihor, promovate într-un nou ghid turistic, lansat de fotograful Ovidiu Pop

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotograful Ovidiu Pop, deţinătorul firmei de publicitate Duran's, a lansat, luni, ediţia 2012-2013 a ghidului turistic pentru Oradea şi Judeţul Bihor. "Am ajuns, astfel, la cel de-al 16 produs din colecţia Ţara Bihorului", a spus autorul, într-o conferinţă de presă. Fotograful este cunoscut pentru colecţia de monografii, de cărţulii şi hărţi care promovează judeţul.

Deşi a mai fost editat în ultimii ani pentru diverse instituţii, precum Consiliul Judeţean sau Primăria Oradea, ultima ediţie a ghidului turistic pentru oamenii "de rând" a fost lansată în anii 2007-2008.

Noul ghid este editat în două ediţii, a câte 3.000 de exemplare, una în limbile română, italiană şi franceză, iar cealaltă în engleză, maghiară şi germană, fiind menit să "umple un gol" în ce priveşte promovarea turistică a judeţului.

Ghidul lansat anul acesta este practic o versiune completată, are în jur de 250 de poze noi şi 7 hărţi, iar informaţiile sunt actualizate. Dacă în ce priveşte Oradea, ghidul e concentrat mai mult pe aleea pietonală, pe zona centrală incluzând inclusiv Parcul 1 Decembrie şi pe centrul istoric, în judeţ fotograful s-a axat atât pe actualizarea unor trasee montane, care s-au modificat între timp, cât şi pe prezentarea unor atracţii precum noul parc turistic din zona Roşia, inclusiv Peştera de cristale din Mina Farcu.

"Am pornit de la Băile Felix şi 1 Mai şi am încercat să intru pe partea de Apuseni, cu foarte multe obiective, acolo având chiar şi traseele turistice omologate de către Salvamont. La Ţara Beiuşului, de exemplu, am prezentat şi meteşugurile populare, cât mai există, apoi avem Valea Crişului Repede, Câmpia Crişurilor, zona lacurilor Cefa, zona Văii Ierului şi zona Barcăului, unde avem o zonă viticolă destul de dezvoltată", a spus fotograful.

Practic, ghidul cuprinde toate informaţiile de care are nevoie un turist când vizitează judeţul, de la date despre climă şi poziţionare geografică, până la numere de telefoane şi date de contact de hoteluri şi pensiuni şi chiar instituţii publice. Totodată, doritorii pot găsi şi date despre obiective din ţară, precum Cimitirul Vesel sau Castelul Peleş, dar şi din Ungaria, ca de pildă căutatul Hungarospa de la Hadjuszoboszlo.

Ghidul poate fi cumpărat în lanţul de magazine King Art, în chioşcurile Laza Trading şi în librării, mai puţin din Humanitas şi Diverta. Preţul unui exemplar este de 25 de lei. De altfel, luni, un curios care a trecut pe lângă evenimentul de lansare şi-a şi cumpărat un set.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
escrocu'
Mai lasati-l in pace dracului de escroc nenorocit , cu firma lui de publicitatye cu tot.
Postat 09 Septembrie 2012, 21:42 de Canon
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5913 RON
  • 1 EUR = 4.9405 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON