URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2015, 09:27

Fotbal, liga a III-a: Luceafărul a remizat, iar CS Oşorhei a cedat la limită

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţiile bihorene de fotbal din cea de-a treia ligă, Luceafărul Oradea şi CS Oşorhei, au reuşit să cucerească un punct în etapa din acest sfârşit de săptămână, cea cu numărul 10.

De precizat însă că ambele echipe din Bihor au evoluat sâmbătă în deplasare, iar Luceafărul a reuşit să cucerească punctul, după ce a remizat la Jucu, în faţa celor de la Unirea, o altă grupare cu aspiraţii la locurile fruntaşe ale ierarhiei. Scorul final al acestei dispute a fost 1-1, după ce la pauză bihorenii conduceau însă cu 1-0.

La rândul ei, CS Oşorhei a evoluat pe terenul echipei de pe locul II, Industria Galda, unde a cedat la limită, cu 0-1, printr-un gol primit din penalti.

La Jucu, Luceafărul a avut o primă repriză bună, care i-a adus şi un gol, marcat de atacantul Cristian Cigan, în minutul 22, când acesta a acţionat  pe partea stângă, a driblat doi adversari şi a şutat de la 15 metri la colţul scurt.

În repriza a doua însă, chiar în primul sfert de oră, clujenii au reuşit să egaleze, în minutul 57, dar cu noroc, după un şut deviat al lui Gavrilescu.

Pe precizat faptul că orădenii au încheiat partida în inferioritate numerică, după ce în minutul 76 Floruţ a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. În acest fel, jocul s-a încheiat la egalitate, 1-1, scor care aduce câte un punct fiecărei echipe.


Unirea Jucu – Luceafărul Oradea 1-1 (0-1)

Au marcat: D. Gavrilescu (min. 57) / Cr. Cigan (min. 22).

Unirea: Horvat – Budăcan, G. Luca, Kereki, Vulpe, Turcu, Maxim, D. Gavrilescu, Pintea, Al. Pop, Coţi (min. 53 P. Pop). Antrenor: Gheorghe Barbu.

Luceafărul: Goia – Drăgan, Ciuciu, Bacătr, Jude – Balea, Floruţ, Balla, Ban – Cigan (min. 90 Modan), Mihuţa. Antrenor: Zsolt Muzsnay.

Au arbitrat: Alexandru Gornic (Arad) – Marian Ionescu (Suseni – Argeş) şi Lucian Tănase (Piteşti).


CS Oşorhei nu a reuşit să repete succesul de la Sighet şi a cedat la limită în deplasarea de la Galda de Jos. Echipa locală, Industria, a obţinut a cincea victorie consecutivă pe teren propriu după ce s-a impus cu 1-0 dintr-un gol marcat din penalti. Cu om în minus, timp de peste 50 de minute, CS Oşorhei a făcut cea mai bună repriză secundă din acest sezon, a ratat cinci situaţii clare de gol însă nu a reuşit să şi marcheze.  

Unicul gol al partidei a fost marcat, pe final de primă repriză, de Alin Câmpean, care a transformat o lovitură de pedeapsă în urma unui henţ comis de Hering pe linia porţii. Din păcate pentru bihoreni infracţiunea comisă de Marcel Hering s-a soldat şi cu un cartonaş roşu astfel că şansele de a alerga după egalare păreau mult diminuate. Paradoxal însă CS Oşorhei a făcut cea mai bună repriză secundă din acest sezon, în ciuda faptului că a evoluat cu om în minus.

La trei minute după reluare Hosu a scăpat singur cu Ştef dar cel mai bun om al gazdelor a reuşit să respingă. La faza următoare Sergiu Pop a reluat cu capul din nici trei metri iar Ştef a scos de pe linia porţii. Ovidiu Popa a avut şansa golului la un şut plasat scos de asemenea de Ştef care a parat apoi şutul lui Sergiu Pop din minutul 75 pentru ca acelaşi portar excelent să scoată şi reluarea lui Cornea din apropierea porţii. Gazdele au mai avut în partea secundă doar două situaţii de gol prin Bodea (min. 61), şut respins de Deac şi prin Lupşan (min. 81) cu un şut pe lângă poartă din mijlocul careului mare.

"Păcat că nu am reuşit să scoatem un punct, pentru că merităm. Am avut o sumedenie de ocazii în repriza a doua. Apreciez evoluţia din partea a doua ca cea mai bună din acest sezon în ciuda faptului că evoluam cu om în minus, fapt care nu s-a resimţit. (...) Dacă despre rezultat mă declar nemulţumit, despre joc şi despre atitudinea jucătorilor sunt mulţumit", a declarat, după meci, Călin Cheregi, antrenorul echipei CS Oşorhei.


Industria Galda de Jos – CS Oşorhei 1-0 (1-0)

A marcat: A. Câmpean (min. 41 din penalti)

Industria: Ştef – Olar, Haiduc, Al. Man, Boancă, Frenţiu (61 P. Medrea) - Cr. Kilin (min. 70 Goguţă), Cr. Bodea, D. Lupşan (min. 82 R. Lungu), A. Câmpean (min. 75 Baghiu), Cernea. Antrenor: Paul Ciucă.

CS Oşorhei: Deac – A. Petricău, Ş. Pop, Hering, Cornea - V. Petricău, Cuc, Trip (min. 46 Boka), Sg. Ban (min. 46 Hosu) - Ovi Popa (min. 85 Chiş) şi Sg. Pop (min. 78 Todea). Antrenor: Călin Cheregi. 

Au arbitrat: Alin Olaru (Rm. Vâlcea) – Gabriel Saraol (Deva) şi Roxana Mazilu (Rm. Vâlcea).


Rezultatele etapei a X-a a Seriei a V-a din Liga a III-a:

Vineri:

FC Zalău – CS Iernut 1-0

Sâmbătă:

Industria Galda de Jos – CS Oşorhei 1-0

Avântul Reghin – Sănătatea Cluj 4-1

Odorheiu Secuiesc – Miercurea Ciuc 0-3

ACSF Comuna Recea – Luceafărul Bălan 4-1

Unirea Jucu – Luceafărul Oradea 1-1

Unirea Dej – CSM Sighet 0-1


Clasament:

1. Avântul Reghin      10 8 1 1 23 – 9 25 +10
2. Industria Galda      10 8 0 2 22 – 15 24 +9
3. Luceafărul Oradea          10 6 3 1 20 – 7 21 +6
4. CSM Sighet            10 7 0 3 22 – 11 21 +6
5. Unirea Jucu            10 6 3 1 19 – 9 21 +3
6. ACSFC Recea        10 6 0 4 22 – 15 18 +3
7. Miercurea Ciuc       10 5 1 4 12 – 12 16 +1
8. Sănătatea Cluj        10 4 1 5 17 – 18 13 -2
9. CS Oşorhei                        10 3 2 5 12 – 14 11 -1
10. CS Iernut              10 3 1 6 11 – 18 10 -2
11. Unirea Dej            10 2 1 7 10 – 19 7 -11
12. Odorheiu Secuiesc 10 2 1 7 9 – 23 7 -8
13. FC Zalău              10 1 3 6 8 – 22 6 -9
14. Luceafărul Bălan 10 0 1 9 13 – 28 1 -14

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON