URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2023, 19:51

Fotbal: FC Bihor joacă din nou acasă, Crişul Sântandrei şi Lotus Băile Felix joacă în deplasare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După meciul din cupă cu FCSB, jucătorii echipei FC Bihor revin cu gândul la campionat, iar în acest weekend vor primi replica arădenilor de la Avântul Periam. Jocul este programat sâmbătă cu începere de la ora 17, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola" şi va opune formaţiile de pe locurile 1 şi 10.

Dacă "roş-albaştrii" se situează în fruntea ierarhiei cu patru victorii şi o remiză după cinci etape din campionat, de partea cealaltă, formaţia din judeţul Timiş va veni la Oradea fără niciun punct în acest început de sezon.

"Revenim cu gândul la campionat. Pregătim jocul astfel încât să fim puşi la punct în ceea ce priveşte concentrarea şi responsabilitatea faţă de rezultat, întrucât pentru noi jocurile de campionat sunt cele mai importante. Respectăm orice adversar, pentru că tot timpul în fotbal se produc surprize şi de aceea vrem să abordăm cu multă responsabilitate acest meci", a declarat antrenorul Florin Farcaş.

Tehnicianul se confruntă cu trei probleme de efectiv înaintea disputei, mai vechilor indisponibili - Andrei Gal şi George Cherman - adăugându-se după meciul cu FCSB şi Bogdan Vasile. De asemenea, mai mulţi jucători acuză o stare de oboseală după jocul intens de miercuri seară.

Partida FC Bihor Oradea - Avântul Periam, din cadrul etapei a VI-a a Seriei a 8-a din Liga a III-a, va fi arbitrată de Florin Ovidiu Mazilu din Satu Mare, în timp ce arbitri asistenţi vor fi Ioan Cozorici din Zalău şi Alexandru Gherman din Timişoara.

Observatori pentru arbitri a fost desemnat Marian Salomir din Cluj Napoca, iar delegat pentru joc, Vasile Rad, din Arad.

Preţul unui bilet de intrare la joc este de 10 lei, dar copii sub 14 ani  au accesul gratuit.


Iată programul complet al etapei a 6-a din Liga a III-a, Seria a 8-a:

Sâmbătă, 30 septembrie, ora 17

CS Socodor - CSC Peciu Nou

CS Phoenix Buziaş - ACS Progresul Pecica

Şoimii Lipova - CS Gloria Lunca-Teuz Cermei

Politehnica Timişoara - ACS ACB

FC Bihor Oradea - CS Avântul Periam


Crişul şi Lotus, în deplasare

În Seria a 10-a, ambele echipe bihorene, Crişul Sântandrei şi Lotus Băile Felix au programate meciuri în deplasare în acest weekend. Dacă cei de la Crişul vor evolua la Sighetu Marmaţiei, cu echipa locală CSM, fotbaliştii de la Lotus au meci la Satu Mare, cu CSM Olimpia. Ambele partide vor avea loc sâmbătă, de la ora 17.

Jucătorii de la Crişul vor încerca să obţină şi primul punct din deplasare, după ce runda anterioară au spart gheaţa şi au cucerit primul punct pe teren propriu din Liga a III-a. Meciul lor va fi arbitrat la centru de Szabo Krisztina din Crişeni, judeţul Sălaj.

Se anunţă un meci greu pentru echipa pregătită de Gheorghe Ghiţ, întrucât va întâlni formaţia de pe locul 4, care în cinci etape are opt puncte. Aceasta, în timp ce Crişul Sântandrei se situează pe ultima poziţie cu un singur punct.

Lotus Băile Felix va disputa, în schimb, derby-ul etapei la Satu Mare, cu CSM Olimpia. Aceasta, pentru că se vor întâlni echipele situate pe locurile 2 şi 3. Ambele au câte 10 puncte, după trei victorii şi un egal în cinci etape.

Partida CSM Olimpia – Lotus va fi arbitrată la centru de Mircea Ardelean din Arad.


Etapa a 6-a a Ligii a III-a, Seria a 10-a:

Vineri, ora 17

Sănătatea Servicii Publice - SCM Zalău

Minaur Baia Mare - CS Minerul 1947 Ocna Dej

Sâmbătă, ora 17

CSM Olimpia Satu Mare - CS Lotus Băile Felix

Olimpia MCMXXI Satu Mare - CSM Victoria Carei

CSM Sighetu Marmaţiei - ACSC Crişul Sântandrei

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON