URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2020, 12:30

Fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa, condamnat definitiv pentru corupţie, a fost eliberat din funcţie de Iohannis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de eliberare din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a lui Vasile Popa, ca urmare a condamnării definitive a acestuia pentru săvârşirea unor infracţiuni prin care s-a adus atingere prestigiului profesiei.

Fost prim-procuror al Parchetului Bihor, Vasile Popa a fost condamnat definitiv anul acesta, pe 22 ianuarie, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 6 ani de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat de mai multe fapte de corupţie.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Popa fusese trimis în judecată în decembrie 2014 de către procurorii DNA, pentru luare de mită, şantaj, instigare la efectuarea unei prelevări atunci când prin aceasta se compromite o autopsie medico-legală, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri, favorizarea făptuitorului şi trafic de influenţă.

Între altele, Popa a fost acuzat că a primit şpăgi periodice de la un om de afaceri, Dorinel Edu, pentru a-l proteja într-un dosar de evaziune, iar de la un altul, Alin David, pentru a-l ajuta într-un caz de defrişări ilegale.

De asemenea, fostul prim-procuror a fost inculpat şi pentru şantajarea a doi soţi orădeni, Maria şi Dan Lozincă, pe care i-a ameninţat cu controale pentru a-i returna o datorie, dar şi pentru că a rupt, pur şi simplu, două rechizitorii prin care doi procurori din subordinea sa, Cristian Ardelean şi Adrian Brişcan, trimiteau în judecată orădeni care comiseseră infracţiuni rutiere, dar şi pentru că l-ar fi determinat pe şeful Laboratorului de Medicină Legală din Oradea, dr. Gabriel Mihalache, să facă o prelevare ilegală de organe, de la un bărbat care fusese victima unui omor.

Iniţial, fostul prim-procuror Vasile Popa a fost achitat pentru o parte din faptele imputate de Curtea de Apel Timişoara, care însă l-a condamnat pentru altele, la 3 ani de închisoare, în 2018, pedeapsă pe care anul acesta în ianuarie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dublat-o, la 6 ani de închisoare.

Citiţi detalii în articolul "Prim-procuror la pârnaie! De ce a ajuns la puşcărie fostul şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
SA-SI IA TOTI ASA ZISII PRIETENI
Sunt multi pe care ia scapat de fapte penale savarsite si nepedepsite cum se cuvenea. Are unul pe la Universitateee superpenal. Sper macar sa se potoleasca.
Postat 12 Februarie 2020, 19:04 de scarbit
Sa-si ia si prietenul Mircea Popa cu el
Pe bunul sau amic, pe nume Mircea Popa, nu il ancheteaza nimeni pentru fraudele ce le - a facut ca direct Electrica, patron Allegria si firmele capusa? Pe langa ca si apa termala o fura, nici macar bonuri fiscale nu emite pentru incasarile facute in Allegria
Postat 12 Februarie 2020, 13:40 de Username
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON